Kirjoitustyö on aika yksinäistä puuhaa, siksi on virkistävää tavata muita saman alan ja kiinnostuksen kohteet omaavia kollegayrittäjiä. Koska yhteistyö, avunanto ja kumppanuus ovat tämän päivän voimasanoja, olen minäkin yhdistänyt voimani kahden muun bloggaavan kollegan kanssa. Yhteistyön avaukseksi ja toistemme haastamiseksi laitoimme lihapullat uusiksi. Aikaa oli muutama päivä kehitellä uusi resepti oman blogin filosofian mukaisesti. Mukana maku-ruokablogi nimensäkin mukaisesti loihti erittäin maukkaat lihapullat punaviinissä ja Paleokeittiön Johanna taikoi mieltä ja kehoa hellivät pekonipullat upean aurinkoisen bataattisoseen kera.
Oma äitini tekee ne maailman parhaimmat perinteiset lihapullat. Siinä taistossa en olisi pärjännyt, joten innoitusta oman reseptin kehittelyyn lähdinkin hakemaan Aasian suunnalta. Samalla tuli nostettua esiin loistava ja moneen taipuvainen raaka-aine, eli kanasta tehty jauheliha! Siitä kun löytyisi vielä luomuversio, niin sitä ilosanomaa jakaisin mielelläni. Resepti on helppo, maistuu taivaalliselta ja siinä on yksi koukuttava juttu – maapähkinävoi, joka nostaa kookoskastikkeen uusiin elämyssfääreihin! Samasta pullataikinasta saa myös herkullisia alkupaloja. Silloin valmiit kanapullat kastetaan aasialaisessa Hoisin-maustekastikkeesta tehdyssä dippikastikkeessa ja tarjotaan minisalaattilehtien päällä suupaloina. Maidottomana ja gluteenittomana nämä kanapullat sopivat hyvin buffet- tai juhlapöytään!
MEHUKKAAT KANAPULLAT
400 g kananpojan jauhelihaa
1 sipuli
valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl Thai red curry paste-tahnaa
öljyä
1 rkl kanafondia
1 chili
1 kananmuna
1 dl korianteria
suolaa ja pippuria
MAAPÄHKINÄ-KOOKOSKASTIKE
1 rkl öljyä
1 rkl Thai curry paste-tahnaa
1 dl maapähkinävoita
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 rkl ruokosokeria
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
korianteria ja kevätsipulia
Tarjoa
riisin tai nuudeleiden kanssa
Kuullota pilkotut sipulit öljyssä, lisää Thai curry paste-tahna ja inkivääri. Jäähdytä ja lisää sitten yhdessä kanafondin, kananmunan, pilkotun chilin ja korianterisilpun kanssa kananpojan jauhelihan sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetki ja paista pullia 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Pullien uunissa oloaikana valmista kastike. Kuumenna öljy pannulla, lisää Thai curry paste-maustetahna ja maapähkinävoi. Sekoita kookosmaito seokseen yhdessä ruokosokerin ja sitruunamehun kanssa. Kiehauta ja anna hautua n. 10 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pullat kastikkeeseen ja tarjoa nuudeleiden tai riisin kanssa. Silppua päälle korianteria ja kevätsipulia.
Samasta mehukkaasta taikinasta on helppo loihtia kauniit alkupalat vaikkapa tuleviin kevään juhliin. Minikokoiset Romaine-salaatinlehdet toimivat loistavasti syötävinä kippoina. Kastikkeena on helppo aasialainen dippi.
AASIALAINEN DIPPIKASTIKE
2 dl gluteenitonta Hoisin-kastiketta
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl gluteenitonta soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
Lisäksi
Romaine-salaatinlehtiä
seesaminsiemeniä
chiliä
korianteria
Kiehauta kastikkeen ainekset kokoon ja kasta cocktailpullat kastikkeessa. Nosta pulla salaatinlehdelle ja koristele seesaminsiemenillä, korianterilla ja chilillä.
With ♥ from beach house kitchen
13 Kommenttia
Hei Heli-Hannele! Kiitos tuhannesti tästä reseptistä (vaikka aikaa julkaisusta onkin jo liki 7 vuotta)! Aivan mielettömän hyviä kanapullia! Sattumalta oli kaikki ainekset valmiina, paitsi tuore korianteri. Korvasin sen muutamalla varsisellerin lehdellä, toimii sekin! Olen viime aikoina kokeillut erinäisiä intialaisia/ thaimaalaisia reseptejä ja tämä kyllä jää listan kärkeen ja käyttöön 🙂 Maapähkinä-kookoskaatikkeet ja dipin kokeilen myöhemmin, kun on sopivat ainekset. Kiitos ja hyvää kevään odotusta 2022!
Kiitos mahtavasta palautteesta & hienoa, että resepti jää käyttöön : )
Valoisaa ja toiveikasta kevään alkua sinnekin <3
Kun törmäsin tähän ohjeeseen ei auttanut kuin kokeilla. Pari viikkoa kesti että löytyi aikaa väkertää kanapullat, mutta olipas sitten täydellisen hyvää tuon maapähkinävoin kanssa. Varmaan yksi parhaista kokkauksistani ikinä. Kiitos vinkistä! 🙂
Onpa kiva kuulla! Toivottavasti löydät inspiraatioita kokkailuun jatkossakin blogistamme, herkullista pääsiäistä!
[…] lohesta tai kuhasta, mutta nyt kokeiluun pääsi katkarapu ja meksikolainen makumaailma. Aiemman lihapullahaasteen innoittamana meidän kolmen kirkkonummelaisen ruokabloggaajan haasteena oli tässä kuussa tehdä […]
[…] on uusi ihastukseni. Siitä valmistin kermaista kookoskastiketta kanapullille parisen viikkoa sitten. Nyt kokeiluun lähtivät minikokoiset ja tietysti syntisen suklaiset […]
Nam, todella hyvän kuuloisia pullia! Varsinkin kastike sai makunystyrät toivomaan, että olisi jo illallisaika. 😀
Kiitos ihanasta kommentistasi…; ) Kastike oli kyllä taivaallisen hyvää! Voisipa sopia monen muunkin proteiinin kanssa!
Heli! Tosi herkulliset ohjeet. Kokeiluun menee. Ja juu, jos vain broiskujauhelihaa löytyisi luomuna, olisi huippujuttu. Paras maapähkinävoi mun mielestä on esim. Punnitse&Säästä -liikkeistä löytyvä Meridian Crunchy luomuversiona merisuolalla maustettuna. Sitä meillä menee purkkikaupalla ja hyvälaatuiset lasipurkit jatkokäytän hillo- ja kastikepurkkeina.
Kiitos vinkistä. Itse käytin tähän Marks & Spencerin maapähkinävoita, sitä kun sattui olemaan jääkaapissa!
Pitääpä tsekata Punnitse & Säästä heti huomenna…mukavaa viikonalkua!
Onpa todella herkullisen näköiset kanapullat! Olen tehnyt kyllä aasialaisia lihapullia tahmealla dipillä, mutta maapähkinäkastike ja kanaversiot kuulostavat erinomaiselle yhdistelmälle 🙂
Kiitos Heidi! Maapähkinävoi oli minullekin uusi juttu, kävi loistavasti kookosmaidon kanssa ja näiden pullien kanssa. Kivoja kokkailuja!
[…] Beach house kitchen – Aasialaisia kanapullia maapähkinäkastikkeessa ja alkupaloina! […]