Aasialaisia kanapullia maapähkinäkastikkeessa ja alkupaloina!

by Beachhousekitchen
11 Kommenttia

Mausteisia kanapullia maapähkinävoikastikkeessa

Kirjoitustyö on aika yksinäistä puuhaa, siksi on virkistävää tavata muita saman alan ja kiinnostuksen kohteet omaavia kollegayrittäjiä. Koska yhteistyö, avunanto ja kumppanuus ovat tämän päivän voimasanoja, olen minäkin yhdistänyt voimani kahden muun bloggaavan kollegan kanssa. Yhteistyön avaukseksi ja toistemme haastamiseksi laitoimme lihapullat uusiksi. Aikaa oli muutama päivä kehitellä uusi resepti oman blogin filosofian mukaisesti. Mukana maku-ruokablogi nimensäkin mukaisesti loihti erittäin maukkaat lihapullat punaviinissä ja Paleokeittiön Johanna taikoi mieltä ja kehoa hellivät pekonipullat upean aurinkoisen bataattisoseen kera.

Oma äitini tekee ne maailman parhaimmat perinteiset lihapullat. Siinä taistossa en olisi pärjännyt, joten innoitusta oman reseptin kehittelyyn lähdinkin hakemaan Aasian suunnalta. Samalla tuli nostettua esiin loistava ja moneen taipuvainen raaka-aine, eli kanasta tehty jauheliha! Siitä kun löytyisi vielä luomuversio, niin sitä ilosanomaa jakaisin mielelläni. Resepti on helppo, maistuu taivaalliselta ja siinä on yksi koukuttava juttu – maapähkinävoi, joka nostaa kookoskastikkeen uusiin elämyssfääreihin! Samasta pullataikinasta saa myös herkullisia alkupaloja.  Silloin valmiit kanapullat kastetaan aasialaisessa Hoisin-maustekastikkeesta tehdyssä dippikastikkeessa ja tarjotaan minisalaattilehtien päällä suupaloina. Maidottomana ja gluteenittomana nämä kanapullat sopivat hyvin buffet- tai juhlapöytään!

MEHUKKAAT KANAPULLAT

400 g kananpojan jauhelihaa

1 sipuli

valkosipulinkynsi

1 tl raastettua inkivääriä

1 rkl Thai red curry paste-tahnaa

öljyä

1 rkl kanafondia

1 chili

1 kananmuna

1 dl korianteria

suolaa ja pippuria

MAAPÄHKINÄ-KOOKOSKASTIKE

1 rkl öljyä

1 rkl Thai curry paste-tahnaa

1 dl maapähkinävoita

1 tlk (400 ml) kookosmaitoa

1 rkl ruokosokeria

2 rkl sitruunamehua

suolaa ja mustapippuria

korianteria ja kevätsipulia

Tarjoa

riisin tai nuudeleiden kanssa

Kuullota pilkotut sipulit öljyssä, lisää Thai curry paste-tahna ja inkivääri. Jäähdytä ja lisää sitten yhdessä kanafondin, kananmunan, pilkotun chilin ja korianterisilpun kanssa kananpojan jauhelihan sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetki ja paista pullia 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Pullien uunissa oloaikana valmista kastike. Kuumenna öljy pannulla, lisää Thai curry paste-maustetahna ja maapähkinävoi. Sekoita kookosmaito seokseen yhdessä ruokosokerin ja sitruunamehun kanssa. Kiehauta ja anna hautua n. 10 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pullat kastikkeeseen ja tarjoa nuudeleiden tai riisin kanssa. Silppua päälle korianteria ja kevätsipulia.

Täydelliset aasialaiset kanapullat

Samasta mehukkaasta taikinasta on helppo loihtia kauniit alkupalat vaikkapa tuleviin kevään juhliin.  Minikokoiset Romaine-salaatinlehdet toimivat loistavasti syötävinä kippoina. Kastikkeena on helppo aasialainen dippi.

AASIALAINEN DIPPIKASTIKE

2 dl gluteenitonta Hoisin-kastiketta

2 murskattua valkosipulinkynttä

1 rkl raastettua inkivääriä

3 rkl riisiviinietikkaa

3 rkl gluteenitonta soijakastiketta

1 tl seesamiöljyä

Lisäksi

Romaine-salaatinlehtiä

seesaminsiemeniä

chiliä

korianteria

Kiehauta kastikkeen ainekset kokoon ja kasta cocktailpullat kastikkeessa. Nosta pulla salaatinlehdelle ja koristele seesaminsiemenillä, korianterilla ja chilillä.

Aasialaiset cocktailpullat

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

11 Kommenttia

Joel O. 05/04/2015 - 12:08

Kun törmäsin tähän ohjeeseen ei auttanut kuin kokeilla. Pari viikkoa kesti että löytyi aikaa väkertää kanapullat, mutta olipas sitten täydellisen hyvää tuon maapähkinävoin kanssa. Varmaan yksi parhaista kokkauksistani ikinä. Kiitos vinkistä! 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 05/04/2015 - 15:35

Onpa kiva kuulla! Toivottavasti löydät inspiraatioita kokkailuun jatkossakin blogistamme, herkullista pääsiäistä!

Vastaa
Katkarapuceviche, nachot ja tequilamajoneesi - beach house kitchen 29/03/2015 - 17:57

[…] lohesta tai kuhasta, mutta nyt kokeiluun pääsi katkarapu ja meksikolainen makumaailma. Aiemman lihapullahaasteen innoittamana meidän kolmen kirkkonummelaisen ruokabloggaajan haasteena oli tässä kuussa tehdä […]

Vastaa
Maapähkinävoi-suklaakuppikakut - beach house kitchen 12/03/2015 - 14:01

[…] on uusi ihastukseni. Siitä valmistin kermaista kookoskastiketta kanapullille parisen viikkoa sitten. Nyt kokeiluun lähtivät minikokoiset ja tietysti syntisen suklaiset […]

Vastaa
riitta 03/03/2015 - 13:53

Nam, todella hyvän kuuloisia pullia! Varsinkin kastike sai makunystyrät toivomaan, että olisi jo illallisaika. 😀

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 03/03/2015 - 21:49

Kiitos ihanasta kommentistasi…; ) Kastike oli kyllä taivaallisen hyvää! Voisipa sopia monen muunkin proteiinin kanssa!

Vastaa
Susanna 02/03/2015 - 09:42

Heli! Tosi herkulliset ohjeet. Kokeiluun menee. Ja juu, jos vain broiskujauhelihaa löytyisi luomuna, olisi huippujuttu. Paras maapähkinävoi mun mielestä on esim. Punnitse&Säästä -liikkeistä löytyvä Meridian Crunchy luomuversiona merisuolalla maustettuna. Sitä meillä menee purkkikaupalla ja hyvälaatuiset lasipurkit jatkokäytän hillo- ja kastikepurkkeina.

Vastaa
admin 02/03/2015 - 20:35

Kiitos vinkistä. Itse käytin tähän Marks & Spencerin maapähkinävoita, sitä kun sattui olemaan jääkaapissa!
Pitääpä tsekata Punnitse & Säästä heti huomenna…mukavaa viikonalkua!

Vastaa
Heidi 01/03/2015 - 14:29

Onpa todella herkullisen näköiset kanapullat! Olen tehnyt kyllä aasialaisia lihapullia tahmealla dipillä, mutta maapähkinäkastike ja kanaversiot kuulostavat erinomaiselle yhdistelmälle 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 01/03/2015 - 15:24

Kiitos Heidi! Maapähkinävoi oli minullekin uusi juttu, kävi loistavasti kookosmaidon kanssa ja näiden pullien kanssa. Kivoja kokkailuja!

Vastaa
Pekonipullat ja aurinkoinen sose | Paleokeittiö 01/03/2015 - 10:05

[…] Beach house kitchen – Aasialaisia kanapullia maapähkinäkastikkeessa ja alkupaloina! […]

Vastaa

Kommentoi