Avokadopastan perintöprinsessaksi ilmoittautuu mangopasta!

by Beachhousekitchen
7 Kommenttia

Avokadopasta on jo legenda, Mutti-tomaattikastike valloitti Suomen viime vuonna ja tällä hetkellä trendikkäimmät ruokaharrastajat suitsuttavat sitruunapastaa. Pasta on todella POP – nopea, helppo, ravitseva ja herkullinen ruoka!  Sitä saa mm. gluteenittomana, täysjyväisenä, proteiinipitoisena ja spelttiversiona, joten se sopii jokaiselle.

Kaupoista saa juuri nyt syöntikypsiä ja varsin mehukkaita mangoja. Pastaa syödään meillä viikoittain ja nyt halusin kokeilla miten makea mango maistuu chilin ja parmesaanin kanssa. Ja maistuihan se. Jopa niin hyvältä että ainakin lähipiirissä tästä tulee pienimuotoinen ruokahitti 2015! Mangopastasta saa ruokaisamman paistamalla kylkeen kananpoikaa tai halloumijuustoa.

MANGOPASTA

2 hengelle, valmis 15 minuutissa

200-300 g haluamaasi pastaa

1 iso syöntikypsä mango

1 shalottisipuli

1 valkosipulinkynsi

1 cm raastettua inkivääriä

puolikas mieto chili

öljyä paistamiseen

(1 tl hunajaa)

2 dl kermaa

1/2 limen mehu

1 dl parmesaania

suolaa ja pippuria

persiljaa ja/tai korianteria

Leikkaa mango kuutioiksi (havainnollistava ohjevideo löytyy Iltasanomien verkkosivuilta). Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Raasta inkivääri ja puserra puolikkaan limen mehu valmiiksi. Lohko chili.

Kuullota sipuleita öljyssä, lisää inkivääri, chili ja mangokuutiot. Voit lisätä lorauksen hunajaa, jos haluat enemmän makeutta. Laita pastavesi kiehumaan. Lisää kerma, limen mehu ja puolet parmesaanista kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua miedolla lämmöllä pastan kypsymisen ajan. Tarjoa silputtujen yrttien ja parmesaanin kanssa.

mangopastaa

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

7 Kommenttia

Tiina 22/02/2015 - 08:05

Kiitos reseptistä! Mango tuo ihanaa raikkautta! Yllätti maku positiivisesti.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 22/02/2015 - 10:01

Voi kun kiva kuulla! Herkullisia reseptejä näyttäisi olevan siellä Kananpoikien Bistrossakin, täytyypä vierailla…; ) Leppoisaa sunnuntaita!

Vastaa
Terhi Kananpoikien Bistro 21/02/2015 - 21:27

Tätä täytyy testata. 🙂

Vastaa
Jael 17/02/2015 - 22:54

Kuulostaapa hyvältä! Tosin täällä on mangoja taas vasta kesällä…

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 18/02/2015 - 14:19

Meillä kaupoista löytyy aika mehukkaita syöntikypsiä mangoja juuri parhaillaan….sopivat kyllä hyvin suolaiseenkin ruokaan ja varsinkin tähän pastaan!

Vastaa
Tiia K 13/02/2015 - 11:50

Ooh ja namskis taasen. Sydämellistä ystävänpäivää. <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 13/02/2015 - 15:52

Kiitos kaunis, ja ihanaa viikonloppua <3

Vastaa

Kommentoi