Kantarelli vai kanttarelli, kertokaa viisaammat kirjoitetaanko se yhdellä vai kahdella T:lla? Ainakin kyseessä on lempisieneni ja on kesäruokaa parhaimmillaan vaikka suoraan pannusta haarukoituna!
Muurikalla paistettavat ohukaiset nekin kuuluvat ulkoilmakeittiössä valmistettavaksi ja jopa makeita parempia ovat mielestäni suolaiset täytetyt räiskäleet. Miltä maistuisivat valkohomejuustolla, runsaalla timjamilla ja rapeiksi paistetuilla kantarelleilla täytetyt ohukaiset? Kokeile vaikka juhannuksena, ohukaiset voi paistaa valmiiksi ja lämmittää/täyttää sopivana hetkenä – täydellinen suolainen snack tai iltapala.
Juhannus lähestyy ja ruoka tietenkin jo mielessä, että mitäs sitä juhannuksena syötäisiin! Ainakin alkupaloiksi on tehtävä grillattuja vesimeloni-grillijuustovartaita ja gratinoitua parsaa tonnikalamoussella. Juhannusbrunssille voisi sopia lohi-katkarapukakku ja jälkiruoaksi kenties suklaa-mansikkacharlotta? Ihanaa keskikesän juhlan odotusta & kauniita kesäpäiviä kaikille ♥


Ainesosat:
TAIKINA
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl sulatettua voita
voita paistamiseen
TÄYTE
200 g sieniä (esim. kantarelleja)
1 silputtu punasipuli
1 rkl voita
2 -3 rkl hienonnettua tuoretta timjamia ja persiljaa
150 g briejuustoa
suolaa ja mustapippuria
Ohje:
- Vatkaa nesteeseen kananmunat, suola ja lisää vehnäjauhot voimakkaasti vispaten. Lisää sulatettu voi ja anna taikinan turvota vähintään 20 minuutin ajan.
- Paista 10 isoa ohukaista.
- Käytä puhdistetut kantarellit kuivalla pannulla kunnes neste haihtuu. Lisää voi ja pieneksi silputtu punasipuli. Anna hautua hetki miedolla lämmöllä, lisää yrtit, mausteet sekä briejuuston lohkot.
- Nauti ohukaiset sieni-juustohöystöllä täytettyinä.

2 Kommenttia
Ihana ohje! Kiitos! Kohta niitä saa. Kanterelleja!
Niin saakin ihan lähimetsästä, pakastimen varastot kun loppuivat jo aikoja sitten : )