Brie-viikuna-sipulipiiras

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

Lähestyvien Ruoka, viini ja hyvä elämä -messujen etkofiiliksissä oli pakko tehdä jotakin oikein maistuvaa ja kaunista arki-illan iltapalaa, johon  voisi humauttaa viikonlopulta jääneet valkohomejuustot sekä viinipullon pohjat. Tuoreita viikunoita ja keltasipuleita oli sopivasti jääkaapissa, joten  suolaisen piiraan ainekset olivat koossa. Halusin tehdä gluteenittoman piiraspohjan ja tämä tattari- ja kaurajauhoista tehty rapea pohja oli yllättävän maukas ja pysyi hyvin koossa!

GLUTEENITON POHJA

1 1/2 dl tattarijauhoja

1 1/2 dl Provenan gluteenitonta kaurajauhoa

1 tl psyllium-jauhetta

1 tl leivinjauhetta

120 g voita

1/2 dl raastettua Parmesan-juustoa

1 rkl rahkaa tai kylmää vettä

Sekoita jauhot (tattari- ja kaurajauhot, leivinjauhe ja psyllium-kuitu) keskenään. Nypi käsin tai laita tehosekoittimeen pilkottu voi ja jauhot, lisää juustoraaste. Anna käydä hetki ja lisää lopuksi rahka tai vesi. Kun taikina on pallomainen, niin nosta se kelmun sisään ja anna olla hetki kylmässä. Tee sillä välin täyte.

 TÄYTE

4 isoa sipulia

öljyä

1 dl valkoviiniä

suolaa ja pippuria

2 viikunaa

200-250 g Brie-juustoa

2 kananmunaa

150 g punaleima Emmental-raastepussi

2 dl kermaa

ripaus suolaa ja pippuria

—–

Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja hauduta öljyssä miedolla lämmöllä pehmeiksi, älä ruskista. Lisää mukaan valkoviini, suola ja pippuri. Siivuta viikunat. Sekoita kulhossa kananmunat, Emmental-juustoraaste ja kerma. Leikkaa Brie-juusto siivuiksi, säästä puolet piirakan pinnalle ja lisää loput pieneksi leikattuna kanamuna-juusto-kermaseokseen. Lisää suola ja pippuri, tarkista maku.

Ota taikina jääkaapista ja kaulitse se n. 25-28 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Itse tykkään paistaa piirakat pyöreässä korkeammassa posliinivuossa, jonka vuoraan leivinpaperilla. Gluteenittoman taikinan saa vaivattomasti kaulittua samaisen leivinpaperin päällä. Esipaista pohjaa n. 7 minuuttia 200 asteessa. Täytä piirakka lisäämällä ensin paistetut sipulit, sitten kananmuna-juusto-kermamassa ja lopuksi säästetyt Brie-juuston siivut ja viikunat koko komeuden päälle. Jatka paistamista n. 25 minuutin ajan. Nauti raikkaan salaatin kera!

Brieviikunasipulipiiras_herkkua

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi