Cheddar-nachot ja lasi kuohuvaa Suomelle!

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

Uunissa nopeasti cheddarjuustolla kuorrutetut nacholastut toimivat erinomaisesti lämpimänä pikkusuolaisena itsenäisyyspäivän juhlassa. Kokeile ja jos tykkäät, niin nämähän passaavat uuden vuoden juhlapöytäänkin, käyvät myös kasvissyöjille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Alkuperäinen resepti on Pirkka-lehdestä kaukaiselta 90-luvulta, hieman muunneltu, mutta toimii yhä. Kuplivaksi juhlajuomaksi sopii HS:n testissä viime keväänä ykkössijan napannut espanjalainen viheromenainen kuohuviini Jaume Serra Brut*.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivän viikonloppua!

CHEDDAR-NACHOT (2 pellillistä)

1 pussi maissilastuja (esim. Pirkka 200g)

2 punasipulia

1 suippopaprika

1 prk tomaattipyreetä (70 g)

1 rkl sokeria

1 tl mustapippuria

ripaus suolaa

1 rkl Sriracha-kastiketta, jos haluat tulisemman version

200 g Cheddar-juustoa (joko sulatesiivuja tai pala oikeata cheddaria)

Silppua sipulit ja paprika pieniksi kuutioiksi, lisää tomaattipyree, sokeri, mustapippuri, suola ja Sriracha-kastike. Valuta kerran siivilän läpi ja anna maustua hetki. Levitä maissilastut pellille, lisää täytettä n. 1 tl lusikallinen ja täytteen päälle raastettua cheddar-juustoa tai pieni 2 x 2 cm pala sulatecheddaria. Käytä uunissa 225 asteessa (ylätasolla) n. 5 minuuttia. Tarjoile heti. Täytteen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen, mutta täytä maissilastut vasta ennen uuniin laittoa, jotta pysyvät rapsakoina!

Cheddarnachot

*Yhteistyössä Fondberg Oy. Jaume Serra Brut 8,49€ 0,75l.

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi