Ei tarvinnut pitkään pohtia lähteäkö mukaan bloggaajille heitettyyn haasteeseen kehitellä sellainen kasvisruokaresepti, jossa yhdistyisivät tofu ja silmusalaatti. Jalotofun maustetut tofutuotteet olivat tuttuja entuudestaan, onpa niistä taidettu paritkin pastat pyöräyttää (on muuten yksi blogin suosituimpia reseptejä). Tuotekehittelyn lopputulemana tässä raikas, gluteeniton ja maidoton Club Tofu Silmusalaatti sandwich ja kurpitsaranskalaiset tofumajoneesilla!
Luomusti ja rakkaudella kasvatetut silmusalaatit olivat pari kertaa aiemmin tarttuneet mukaan kaupasta tuotemaistatuksen seurauksena, näissä puhtaista raaka-aineista kasvatetuissa salaateissa nimittäin on makua! Oma suosikki on tulinen versio, jota näihin club sandwich leipiin käytin. Ilouutinen on se, että suussa mukavasti rouskuvia silmusalaatteja saa jo aika kattavasti ympäri Suomea, tarkista lähin myyntipaikka silmusalaatin kotisivulta.
Reilun kaupan luomusoijapavuista valmistetuista Jalotofun tuotteista valitsin kylmäsavun (huom! gluteenittomaan versioon valitse maustamaton), joka chilin ohella on oikea makuelämys! Nyt kun sydän on täysin murtunut noista tuotantoeläinten karmivista viimeisistä hetkistä, on niin helppo vaihtaa liha tähän ruokaisaan tofuvalmisteeseen. Näyttää ihan possun tai kanan lihalta tuolla sandwichin välissä, eikös?
Kurpitsaranskikset valmistuvat aika nopeasti uunissa, niistä ei ihan yhtä rapsakoita tule kuin bataatista tehdyistä, mutta makua löytyy! Jalotofun silkinsileästä lajikkeesta majoneesi onnistuu aika helposti sitruunamehua ja rypsiöljyä lisäämällä.
Tässä siis kasvisversio, maidoton ja gluteeniton (kun paahtoleipä on esim. Frian valmiste) klassisesta kanaa, pekonia ja juustoa sisältävästä kerrosvoileivästä. Bon appetit!
Kerrosleivät Kurpitsaranskalaiset Tofumajoneesi Kerrosleivät Kurpitsaranskalaiset ja tofumajoneesi Club Tofu Silmusalaatti sandwich ja kurpitsaranskalaiset!Ohje:
Notes
With ♥ from beach house kitchen
9 Kommenttia
[…] I ♥ Berlin… Saatoin todeta keväisen viikonlopun aikana vieraillessani yhdessä Euroopan suosituimmista kaupungeista. Berliiniin tämän foodien lennättivät Jalotofu ja Silmusalaatti, joiden viime syksyn reseptikilpailussa ansaitsin voiton ja matkapalkinnon club tofu sandwicheillani. […]
Hei! Resepti vaikuttaa kivalta, mutta eikös Jalotofun Kylmäsavu sisällä vehnää?
Kiitos tarkennuksesta! Kylmäsavu todellakin sisältää vehnää. Ainoastaan maustamaton versio sopii gluteenittomaan annokseen.
Kaunista loppuvuotta!
Kiitos samoin! 🙂 Itse tuossa vielä tutkailin asiaa, että ilmeisesti tuo vehnän määrä on erittäin pieni, sillä vehnää on vain käytetty soijakastikkeessa, jota on käytetty marinadissa. Tässä suora lainaus Jalotofun sivulta: “Osassa tuotteissa on vehnää, mutta käytännössä sitä on häviävän pieni määrä. Marinoiduissa tuotteissa mausteeksi käytetään perinteistä, yli vuoden käymisprosessilla kypsennettyä soijakastiketta ja tämän soijakastikkeen yhtenä ainesosana on vehnä. Emme siis lisää vehnää sellaisenaan tuotteisiin. Perinteisen soijakastikkeen pitkän käymisprosessin ansiosta vehnän gluteeni on käytännössä pilkkoutunut kokonaan. ” Eli ilmeisesti myös moni keliaakikko voi näitä tuotteita käyttää.
[…] upea blogipostaus ja upea toteutus.’ KIITOS! Ja voin luvata, että tällä reseptillä kyllä saa käännytettyä vannoutuneimmankin lihansyöjän maistamaan tofua ja ihastumaan […]
Tämä olisi niin ollut munlainen kisa,kun käytän paljon tofua ja vielä idätänkin ituja;D Herkullinen annos ja onnea kisaan!
Kiitos Jael, ihan mielettömiä annoksia sinne olikin ilmoittautunut. Tähän oli helppo osallistua, kun itsekin olen suuri tofun ystävä!
Sun voileivät ja kurpitsaranet näyttää taivaallisen hyviltä. Tuollaiset herkut olisi kivoja miehen kanssa vietetttäviin leffailtoihin. Sä olet kyllä taitava taikomaan ihania annoksia <3
Mukavaa viikonloppua!
Oi kiitos, tällaiset kehut kyllä lämmittävät mieltä ja tsemppaavat jatkamaan! Kurpitsasta ja bataatista tulee niin paljon paremmat ranut kuin potuista, suosittelen ihan kaikkia kokeilemaan!