Club Tofu Silmusalaatti sandwich ja kurpitsaranskalaiset!

by Beachhousekitchen
9 Kommenttia

Ei tarvinnut pitkään pohtia lähteäkö mukaan bloggaajille heitettyyn haasteeseen kehitellä sellainen kasvisruokaresepti, jossa yhdistyisivät tofu ja silmusalaatti. Jalotofun maustetut tofutuotteet olivat tuttuja entuudestaan, onpa niistä taidettu paritkin pastat pyöräyttää (on muuten yksi blogin suosituimpia reseptejä). Tuotekehittelyn lopputulemana tässä raikas, gluteeniton ja maidoton Club Tofu Silmusalaatti sandwich ja kurpitsaranskalaiset tofumajoneesilla!

club sandwich

Luomusti ja rakkaudella kasvatetut silmusalaatit olivat pari kertaa aiemmin tarttuneet mukaan kaupasta tuotemaistatuksen seurauksena, näissä puhtaista raaka-aineista kasvatetuissa salaateissa nimittäin on makua! Oma suosikki on tulinen versio, jota näihin club sandwich leipiin käytin. Ilouutinen on se, että suussa mukavasti rouskuvia silmusalaatteja saa jo aika kattavasti ympäri Suomea, tarkista lähin myyntipaikka silmusalaatin kotisivulta.

Reilun kaupan luomusoijapavuista valmistetuista Jalotofun tuotteista valitsin kylmäsavun (huom! gluteenittomaan versioon valitse maustamaton),  joka chilin ohella on oikea makuelämys! Nyt kun sydän on täysin murtunut noista tuotantoeläinten karmivista viimeisistä hetkistä, on niin helppo vaihtaa liha tähän ruokaisaan tofuvalmisteeseen. Näyttää ihan possun tai kanan lihalta tuolla sandwichin välissä, eikös?

Kurpitsaranskikset valmistuvat aika nopeasti uunissa, niistä ei ihan yhtä rapsakoita tule kuin bataatista tehdyistä, mutta makua löytyy! Jalotofun silkinsileästä lajikkeesta majoneesi onnistuu aika helposti sitruunamehua ja rypsiöljyä lisäämällä.

ranut

Tässä siis kasvisversio, maidoton ja gluteeniton (kun paahtoleipä on esim. Frian valmiste) klassisesta kanaa, pekonia ja juustoa sisältävästä kerrosvoileivästä. Bon appetit!

jalotofu

club sandwich

Club Tofu Silmusalaatti sandwich ja kurpitsaranskalaiset!

Ei tarvinnut pitkään pohtia lähteäkö mukaan bloggaajille heitettyyn haasteeseen kehitellä sellainen kasvisruokaresepti, jossa yhdistyisivät tofu ja silmusalaatti. Jalotofun maustetut tofutuotteet olivat tuttuja entuudestaan, onpa niistä taidettu… Alkuruoat ja pikkusuolaiset Club Tofu Silmusalaatti sandwich ja kurpitsaranskalaiset! European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ohje:

Kerrosleivät

  • 8 siivua paahtoleipää
  • 2 avokadoa
  • 2 kypsää tomaattia
  • 1 iso punasipuli
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavua (300 g)
  • 1 rasiallinen Silmusalaattia (haluamasi maku)

Kurpitsaranskalaiset

  • n. 600 g kurpitsaa (esim. talvikurpitsa)
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 kl öljyä
  • 1 rkl maissijauhoa

Tofumajoneesi

  • 1 pkt Jalotofu Pehmeä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 1/2 tl sitruunamehua
  • ripaus suolaa

  Kerrosleivät

  1. Leikkaa avokadot ja sipuli ohuiksi lohkoiksi. Poista tomaateista siemenet ja revi tomaatin liha paloiksi.
  2. Siivuta tofupala kahdeksaan osaan. Paista siivut nopeasti pannulla öljyssä molemmin puolin.
  3. Levitä neljä paahtoleivän palaa leivinlaudalle, levitä alimmaksi avokadosiivut, sitten tomaatit ja sipulit. Asettele kullekin leivälle 2 siivua paistettua tofua.
  4. Lisää silmusalaattia reilusti.
  5. Laita toinen paahtoleivän pala päälle ja paahda kerrosleivät joko voileipägrillissä tai paistinpannulla kummaltakin puolelta.
  6. Leikkaa kahtia ja asettele neljä kolmiota kullekin syöjälle.

Kurpitsaranskalaiset ja tofumajoneesi

  1. Halkaise kurpitsa ja poista pehmeä osa/siemenet. Leikkaa kurpitsa n. 1 cm x 1 cm paksuisiksi, n. 10 cm pitkiksi lohkoiksi.
  2. Huuhtele ne veden alla ja kuivaa talouspaperilla.
  3. Sekoita öljyyn mausteet ja sivele tasaisesti kurpitsalohkoihin.
  4. Ripottele päälle maissijauhoja ja asettele lohkot leivinpaperille siten etteivät koske toisiaan (rapein lopputulos).
  5. Paista n. 230-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia
  6. Aja Jalotofu Pehmeä prosessorissa sileäksi, lisää 2 rkl öljyä, sitruunamehu ja mausteet.
  7. Tarjoa tofumajoneesi kurpitsaranskalaisten kanssa.

Notes

Club Tofu Silmusalaatti sandwich ja kurpitsaranskalaiset!

club sandwich

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

9 Kommenttia

FOODIE IN BERLIN | Beach house kitchen 17/06/2016 - 19:29

[…] I ♥ Berlin… Saatoin todeta keväisen viikonlopun aikana vieraillessani yhdessä Euroopan suosituimmista kaupungeista. Berliiniin tämän foodien lennättivät Jalotofu ja Silmusalaatti, joiden viime syksyn reseptikilpailussa ansaitsin voiton ja matkapalkinnon club tofu sandwicheillani. […]

Vastaa
Liisa 08/12/2015 - 17:58

Hei! Resepti vaikuttaa kivalta, mutta eikös Jalotofun Kylmäsavu sisällä vehnää?

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 08/12/2015 - 18:36

Kiitos tarkennuksesta! Kylmäsavu todellakin sisältää vehnää. Ainoastaan maustamaton versio sopii gluteenittomaan annokseen.
Kaunista loppuvuotta!

Vastaa
Liisa 08/12/2015 - 21:10

Kiitos samoin! 🙂 Itse tuossa vielä tutkailin asiaa, että ilmeisesti tuo vehnän määrä on erittäin pieni, sillä vehnää on vain käytetty soijakastikkeessa, jota on käytetty marinadissa. Tässä suora lainaus Jalotofun sivulta: “Osassa tuotteissa on vehnää, mutta käytännössä sitä on häviävän pieni määrä. Marinoiduissa tuotteissa mausteeksi käytetään perinteistä, yli vuoden käymisprosessilla kypsennettyä soijakastiketta ja tämän soijakastikkeen yhtenä ainesosana on vehnä. Emme siis lisää vehnää sellaisenaan tuotteisiin. Perinteisen soijakastikkeen pitkän käymisprosessin ansiosta vehnän gluteeni on käytännössä pilkkoutunut kokonaan. ” Eli ilmeisesti myös moni keliaakikko voi näitä tuotteita käyttää.

Vastaa
Maailman onnellisin ruokabloggaaja & MERCI! | Beach house kitchen 05/11/2015 - 15:20

[…] upea blogipostaus ja upea toteutus.’ KIITOS! Ja voin luvata, että tällä reseptillä kyllä saa käännytettyä vannoutuneimmankin lihansyöjän maistamaan tofua ja ihastumaan […]

Vastaa
Jael 31/10/2015 - 17:38

Tämä olisi niin ollut munlainen kisa,kun käytän paljon tofua ja vielä idätänkin ituja;D Herkullinen annos ja onnea kisaan!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 01/11/2015 - 09:48

Kiitos Jael, ihan mielettömiä annoksia sinne olikin ilmoittautunut. Tähän oli helppo osallistua, kun itsekin olen suuri tofun ystävä!

Vastaa
Outi 30/10/2015 - 18:37

Sun voileivät ja kurpitsaranet näyttää taivaallisen hyviltä. Tuollaiset herkut olisi kivoja miehen kanssa vietetttäviin leffailtoihin. Sä olet kyllä taitava taikomaan ihania annoksia <3
Mukavaa viikonloppua!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 31/10/2015 - 11:09

Oi kiitos, tällaiset kehut kyllä lämmittävät mieltä ja tsemppaavat jatkamaan! Kurpitsasta ja bataatista tulee niin paljon paremmat ranut kuin potuista, suosittelen ihan kaikkia kokeilemaan!

Vastaa

Kommentoi