Bataattiranskalaisia ja friteerattuja jättikatkoja aiolilla

by Beachhousekitchen
4 Kommenttia

Batattikippo

Kun haluat täydellisen snack-henkisen kattauksen lokakuiseen illanviettoon, kokeile rouskuvan makoisia bataattiranskalaisia, olutfriteerattuja jättikatkarapuja ja itsetehtyä aiolia. Kun seuraat ohjetta alla, niin on liki mahdoton epäonnistua. Olen suuri bataatin ystävä ja tehnyt paljon siitä mm. kasvissosekeittoja ja fetatäytteisiä uunibataatin puolikkaita. Ranskalaisia olemme tehneet vasta muutaman kerran ja niistä todellakin tulee rapeita uunipellillä  ilman rasvan läträystä tai uppopaistoa. Jääkaapissamme on kummitellut messuilta saatuja olutmaistiaisia ja niitä oli nyt kokeiltava friteeraustaikinaan, gluteenittomaan sellaiseen. Ohjeiden määrät kahdelle ja ei jäänyt nälkä….Hyvin maistui ja sopii juuri Octoberfest-tunnelmiin!

Bataattiranskalaiset (L, M, G)

1 kg bataatti

1/2 dl öljyä

 suolaa, mustapippuria, cayennea

3 rkl maissijauhoja

Aioli (valkosipulimajoneesi)

2 keltuaista

 2 tl Dijon-sinappia

1 tl sitruunamehua

2 valkosipulinkynttä

1 1/2-2 dl rypsiöljyä

suolaa ja mustapippuria

Frittitaikina

1 dl olutta

1 dl riisijauhoa

2 munanvalkuaista

1/2 tl cayennepippuria

1/2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

Jättikatkaravut

10-12 kpl jääkaapissa sulaneita jättikatkarapuja

1 valkosipulinkynsi

(chiliä)

suolaa

rypsiöljyä friteeraukseen

—–

Mausta jääkaapissa (mieluiten yön yli) sulaneet jättikatkaravut, ellet käytä tuoreita. Mausta ne suolalla ja pilkotulla valkosipulilla. Jos haluat potkua, lisää chiliä.

Tee ensin majoneesi. Erottele keltuaiset valkuaisista (säästä valkuaiset frittitaikinaan). Vatkaa keltuaisia teräskulhossa, lisää mukaan Dijon-sinappi, sitruunamehu ja murskattu valkosipuli. Ala lisäämään öljyä ohuena norona ja erittäin hitaasti valuttaen. Näin estät juoksettumisen (been there, done that…). Vatkaa vimmatusti ja jos käsi puutuu, kumppani jatkaa. Munaseos lähtee aika pian kuohkeutumaan ja muuttumaan koostumukseltaan majoneesimaiseksi. Jatka vielä vatkausta muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita tekeytymään jääkaappiin.

Leikkaa bataatti tasakokoisiksi viipaleiksi. Huuhdo kylmän veden alla pois bataattien pinnalla oleva tärkkelys. Kuivaa huolellisesti esim. talouspaperilla ja sekoita öljyn sekaan suola, mustapippuri ja cayenne.  Hiero öljy tasaisesti lohkoihin. Levitä bataattilohkot pellille siten että ne eivät kosketa toisiansa. Ripottele sihvilällä tasaisesti maissijauho lohkojen päälle. Laita paistumaan uuniin keskitasolle 200 asteeseen n. 30 minuutiksi.

Bataattien paloittelu

Bataattien lohkoaminen

Bataattilohkot pellillä

Tee frittitaikina: vispaa kevyesti oluen sekaan riisijauho ja mausteet. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä varovasti seokset. Pyörittele jättikatkaravut taikinassa ja paista rypsiöljyssä n. 180 asteessa kullanruskeiksi (2-3 minuuttia) ja nosta valumaan talouspaperin päälle.

Dippaa ranskis majoneesiin, tee sama jättikatkaravulle ja yksinkertaisesti nauti elämästä!

Bataatit_uusi

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

TERASSIN KESÄAVAJAISIIN TAI KISAEVÄÄKSI | Beach house kitchen 20/05/2017 - 13:20

[…] chilimajoneesia, guacamolea ja ranskankermaa. Bataattiranskalaiset on helppo tehdä itse, täältä löydät ohjeen rapeisiin ranskiksiin. Jos aika ei riitä, niin Pirkan pakastebataattiranskalaiset […]

Vastaa
BATAATTIGNOCCHIT | Beach house kitchen 05/12/2016 - 10:14

[…] siellä muita bataatin ystäviä? Bataatista saa mm. keiton ja ranskalaisten lisäksi valtavan hyviä gnoccheja. Italialaiset gnocchit ovat pastamaisia palleroita, jotka […]

Vastaa
Helppo vappu! - beach house kitchen 26/04/2015 - 18:59

[…] ohjeen löydät täältä klik. Nämä maistuvat herkullisilta sriracha-majoneesin kera. Sekoitat vain lempimajoneesiin muutama […]

Vastaa
Katkarapuceviche, nachot ja tequilamajoneesi - beach house kitchen 29/03/2015 - 18:04

[…] klikkaa majoneesin resepti tästä […]

Vastaa

Kommentoi