Tattarijauho sopii blinien lisäksi myös piirastaikinoihin, joihin se tuo kivan maku- ja proteiinilisän! Pelkkiä tattarijauhoja käyttämällä piiraasta tulee luontaisesti gluteeniton. Erilaiset piiraat ovat kyllä oman keittiön arjessa, juhlassa ja vierasvaroinakin niin maistuvia, että ne syödään viimeistä murusta myöten.
Tässä kasvispiiraassa on täytteenä juustoisia Mifu-suikaleita ja porkkanaa, oli muuten taaperonkin mieleen. Olisiko tänään hyvä leivontapäivä?

Ainesosat:
6 annosta (vuoka koko 24 x 14 cm)
POHJA:
100 g voita
2 dl tattarijauhoa
2 rkl juustoraastetta
1 kananmunan keltuainen
½ dl kylmää vettä
TÄYTE:
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
1 tl hunajaa
1 dl juustoraastetta
4 porkkanaa
250 g Mifua (suikale esim. paprika-chili)
voita tai margariinia paistamiseen
Ohje:
1. Nypi tattarijauhot voihin, lisää juustoraaste ja kananmunan keltuainen.
2. Lisää kylmää vettä sen verran, että muodostuu taikinapallo. Kääri se kelmuun ja anna olla kylmässä vähintään puoli tuntia.
3. Kuori ja suikaloi porkkanat. Esikeitä 10 minuuttia.
4. Paista Mifu ruokaraesuikaleita rasvassa parin minuutin ajan.
5. Voitele vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm korkuudelle.
6. Vatkaa täytteen kerma ja kananmunat sekaisin, lisää mausteet ja juustoraaste.
7. Laita Mifu-suikaleet sekä porkkaviipaleet piiraan päälle, lisää kerma-kananmunaseos.
8. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia kunnes kypsä.
Resepti julkaistu ensimmäisen kerran Herkkuleivonta-lehdessä 2017
With ♥ from beach house kitchen
4 Kommenttia
Herkullisen ja ihanan värikkään näköinen piirakka <3
Mukavaa pakkassunnuntaita Heli <3
Värikäs ruoka tuo kevään lautaselle ja muuten maistuukin paremmalta!
Aivan ihanan näköinen ja värikäs piirakka ja mitkä kuvat. Kaunista pakkassunnuntaita Heli <3
Tämä on yksi vakipiirastarjottavista kun keliaakikkoystäviä tulee kylään!