Marokkolaiset pehmoiset kanatacot (gluteeniton)

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

Valmis kanataco lisukkeineen

Lähi-idän maat sekä Marokko näyttävät olevan nyt todella IN ruoanlaitossa ja maustamisessa.  Itse aloitin makumatkan näihin maisemiin hankkimalla ensin pehmeän itämaisen Ras el Hanout -mausteen, joka on pohjoisafrikkalaisen keittiön yksi perusmausteseoksista. Sekoitettuna maustamattomaan jugurttiin sillä voi kätevästi ja lempeästi maustaa niin kanan kuin esimerkiksi lampaankin. Ihan uusi makumaailma, jos esim. thai- tai intialainen ruoka kyllästyttää.

Halusin samalla myös testata miten onnistuisivat gluteenittomat valurautapannulla paistettavat pehmeät tacoleipäset. Tacojen paistaminen oli hieman hikistä puuhaa, mutta mausteisella kanalla, maukkaalla kvinoalisäkkeellä, fetajuustolla ja minttu-jugurttikastikkeella täytetty suussasulavan pehmoinen tacoleipä oli kyllä kaiken sen vaivan (ja käryn) arvoinen!

GLUTEENITTOMAT PEHMEÄT TACOT (8 kpl)

1 tl hunajaa

1 kuivahiivapussi

3 dl kädenlämpöistä vettä

(1 dl maustamatonta jugurttia)

2 dl riisijauhoa

4 dl Provenan gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa

1 tl leivinjauhetta

3 rkl öljyä

1 tl suolaa

1 tl jauhettua korianteria ja/tai tuoretta korianteria

1 tl paprikaa

1 vispattu kananmuna

leivontaan maissijauhoa

voita valmiiden tacojen voiteluun

Sekoita kädenlämpöisen veden sekaan hiiva ja hunaja.  Sekoita keskenään kuivat aineet, lisää nesteeseen ja alusta taikinaksi. Lisää öljy ja kananmuna. Anna kohota n. 45 minuuttia. Taikina on melkoisen löysää, joten varaa jauhoja (itse käytin maissijauhoja) leivontaan. Taputtele ja kauli sopivan kokoisiksi rieskoiksi ja paista kovalla lämmöllä ilman rasvaa tavallisella tai mieluiten valurautapannulla kunnes pinta kypsyy ja tummia pilkkuja alkaa muodostumaan. Paista myös toinen puoli. Voitele valmiit tacot voilla ja kokoa pinoksi.

Pehmeiden tacojen leivonta

pehmeät kanatacot_pino

MAROKKOLAISET KANAPALAT

2-3 kananrintaa suikaloituna

2 rkl maustamatonta jugurttia

3 tl Ras el Hanout -mausteseosta

1 tl sitruunan mehua

2 valkosipulinkynttä

Sekoita jugurttiin mausteet ja suikaloidut kanapalat. Anna maustua jääkaapissa. Mitä kauemmin maustuvat, sitä maukkaampia tulee. Paista pannulla tai uunipellillä kypsiksi.

Jugurtti-minttukastike

2 dl maustamatonta jugurttia

1 rkl sitruunan mehua

1 valkosipulinkynsi

nippu minttua tai 2-3 tl kuivattua minttua

ripaus suolaa ja pinnalle paprikajauhetta

Sekoita ainekset sekaisin ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Kvinoalisäke

2 dl kvinoaa

3 1/2 dl vettä

1 rkl sitruunan mehua

1/2 dl öljyä

1 pieni sipuli

1 dl tomaattia pieniksi lohkottuina

persiljaa ja/tai korianteria

1 chili

suolaa

Huuhdo kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja keitä n. 15 minuutin ajan kypsäksi. Sekoita mukaan sitruunamehu, öljy, pieneksi pilkottu sipuli, tomaattilohkot, silputtu chili, yrtit ja suola. Tarkista maku.

Levitä tacoleipäselle ensin kvinoaa, sitten kanasuikaleita, fetajuustoa, tomaattia, salaattia ja minttukastiketta. Käsittämättömän hyvää itämaista katuruokaa omasta köökistä!

Valmis kanataco

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi