Gluteenittomat herkkublinit

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

Blinikausi on nyt virallisesti korkattu, ja blinejä nautitaan meillä ainakin huhtikuulle asti. Paistan blinit aina hieman ohuemmiksi kuin ravintolasta saa ja vähemmässä rasvassa, silti niistä tulee ihan hotkittavan hyviä!

Blinit saavat aina seuraksensa silputun punasipulin, smetanaa, mätiä ja kylmäsavulohta. Jos blinejä paistaisikin liikaa, ne saa jälleen rapeiksi ja maistuviksi kovalla lämmöllä uunissa käyttämällä.

GLUTEENITTOMAT BLINIT (n. 10 kpl)

2 dl maitoa

20 g hiivaa

2 tl hunajaa

2 dl tattarijauhoa

2 1/2 dl jauhoa (esim. Fin mix gluteenitonta jauhoseosta)

1 kermaviili

1 tl suolaa

2 keltuaista

2 valkuaista

100-150 g voita paistamiseen

Sekoita hiiva kylmään maitoon, lisää hunaja, jauhot, kermaviili, suola ja kaksi keltuaista. Anna tekeytyä huoneenlämmössä 4-6 tuntia. Ennen paistoa vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää taikinaan.

Sulata paistamiseen tarkoitettu voi. Paista blinit voissa omassa blinipannussaan hitaasti ja miedolla lämmöllä kypsiksi.

Tarjoa mieleistesi lisäkkeiden kanssa. Kasvisversiossa esim. sienisalaatti toimii ja lihaisammaksi vaihtoehdoksi voit kokeilla savuporoa. Priyatnogo appetita!

With ♥ from beach house kitchen

 

Lue nämäkin

Kommentoi