Niin minä mieleni pahoitin, kun viikonlopun paikallismarkkinoilla jonotin kiltisti vohveleita ja pitikin sattua niin, että taikina loppui juuri kohdallani. Ei sitten auttanut voimakkaassa vohvelihimossa muuta kuin kaivaa oma (ja aika vähän käytetty) vohvelipannu esille. Ennen makeita vohveleita, halusin testata miten kesäkurpitsa vohvelitaikinassa ja gluteenittomassa sellaisessa toimisi. Ja toimihan se. Viljelyslaatikosta leikkuulaudalle pääsi tämä suloinen tapaus!
GLUTEENITTOMAT KESÄKURPITSAVOHVELIT (10 kpl)
2 kananmunaa
1 kesäkurpitsa (n. 500 g)
½ l vichyä tai maitoa (itse laitoin puolet vichyä ja puolet kauramaitoa)
2 dl Semperin Fin mix-jauhoseosta
2 dl Provenan gluteenitonta täysjyväkaurajauhetta
2 tl leivinjauhetta
50 g sulatettua rasvaa
1 ½ tl suolaa
Lisäksi yrttejä esim. ruohosipulia, timjamia, basilikaa, persiljaa, tilliä…ihan makusi mukaan ja mitä puutarhastasi tällä hetkellä saa!
voita paistamiseen
——-
- Kuori kesäkurpitsa, halkaise pitkittäin kahtia ja koverra pehmeä sisus lusikalla pois.
- Raasta jäljelle jääneet puolikkaat ja valuta lävikössä, ripottele suolaa raasteeseen, nopeuttaa vettymistä.
- Vispaa neste ja kananmunat sekaisin, lisää siivilän läpi jauhot, lopuksi leivinjauhe, suola ja sulatettu & jäähdytetty voi.
- Silppua valitsemasi yrtit ja lisää seokseen yhdessä valutetun kesäkurpitsaraasteen kanssa. Itse tässä vaiheessa tein muutaman surautuksen sauvasekoittimella, koska olin raastanut kesäkurpitsan melko isojakoiseksi. Näin myös yrteistä irtoaa paremmin väriä ja vohveleista tulee kauniin vihreitä!
- Anna taikinan tekeytyä n. 1 tunnin ajan.
TONNIKALA-FETATÄYTE
2 prk tonnikalaa
n. 150 gr fetajuustoa
1 pieni sipuli (jos haluat enemmän intensiteettiä makuun ja rakennetta, valitse punasipuli. Muuten ruohosipulia tai ohutvartista kevätsipulia)
2 dl maustamatonta jugurttia
1 tl paprikajauhetta
1 tl sitruunamehua
mustapippuria
ripaus suolaa
paprikaa pieneksi kuutioituna koristeeksi
——–
Valuta tonnikala, sekoita keskenään murusteltu fetajuusto ja jugurtti. Lisää mausteet ja anna makujen tasautua jääkaapissa tunnin ajan.
Vohveleista tein kaksi eri settiä. Rapsakoita sydämiä pikkunälkään (yllä) ja vohvelitorni samalla tonnikalatäytteellä (alla). Menee hyvin lounaasta ja aika kiva tarjottava vieraillekin! Vohvelipannua pitää käyttää useamminkin, sillä kuten huomaatte, niin vähän ruosteessa tuo taikinan levitystaito oli, kun ei ihan symmetrisiä sydämiä tullut. Mutta voinen luvata maun olleen sitäkin parempi. Griinimpää syyskuuta kaikille!
With ♥ from beach house kitchen