Viimeisiä viedään, ei niitä kesäpäiviä (hoppas), vaan oman maan pottuja! Sato ei nyt ollut kovin kummoinen, perunaa tuli vähemmän tänä kesänä, mutta maukas laatu korvasi määrän! Olen nyt alkanut urakalla käyttämään perunaa ruoanlaitossa monen vuoden tauon jälkeen. Ennenhän söin perunoita vain muusin muodossa, mutta nyt peruna on ihastuttanut pizzan täytteenä ja muurikkapannussa on tehty paistettuja pottuja melkeinpä päivittäin.
Viikonlopun pihapippaloihin tein esikeitetyistä perunoista gluteenittomia piiraita tai voisihan näitä perunaleivoksiksikin kutsua. Ohuista perunasiivuista tulee leivosten pohja ja reunat, sipuli-smetana-munamassa taas on herkullinen täyte, jauhoja ei siis tarvita lainkaan! Leivosten kannattaa antaa levätä hetki ennen tarjolle laittoa, jotta ne tekeytyvät ja ne saa kokonaisina vuoasta pois. Nämä olisivat herkullisia jo sellaisenaan, mutta kun jääkaapissa sattui olemaan pikkupurkki mätiä, sillä sain leivoksista juhlaversion pihavenetsialaisten alkupalaksi. Bon appetit!

Ainesosat:
6-7 keskikokoista perunaa
öljyä vuokien voiteluun ja sipulin kuullottamiseen
Täyte
2 isoa sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua timjamia
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 prk (120 g) smetanaa
2 kananmunaa
1 tl kasvisfondia
1 - 1 1/2 dl Mustaleima emmental juustoraastetta
Lisäksi päälle lusikalliset mätiä, ranskankermaa ja punasipulisilppua mustapippuria ja ruohosipulia
Ohje:
- Esikeitä perunoita n. 12-15 minuuttia, jäähdytä ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
- Silppua sipulit ja murskaa valkosipuli, kuullota hetki öljyssä ja jäähdytä.
- Voitele silikoninen tai metallinen muffinssivuoka.
- Vuoraa perunasiivuilla muffinssikoloset ja jaa sipulitäyte perunaleivoksille.
- Vatkaa erillisessä astiassa kananmunat ja smetana sekaisin, lisää fondi ja mausteet.
- Lusikoi kananmunaseos leivosten päälle ja ripottele lopuksi juustoraaste päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä ja tekeytyä vuoissa ennen esille laittoa.
- Laita nokare ranskankermaa, mätiä ja silputtua punasipulia leivoksille ja viimeistele mustapippurilla/ruohosipulilla.
With ♥ from beach house kitchen
4 Kommenttia
Meillä mies on ihan addiktoitunut perunaan, itse valitsisin nykyistä useammin riisin lisukkeeksi. Peruna on kyllä monikäyttöistä. Aivan ihania herkkuja olet taas loihtinut.
Mukavaa uutta viikkoa Heli <3
Minä vasta opettelen syömään perunaa, ehkä jäi kammo kouluaikojen kumipotuista!
Muistankin tän sun perunattomuuden, mutta ihanaa, että potaatit on alkaneet maistua kaikissa moninaisissa muodoissaa. On se kyllä taivaallinen herkku, joka taipuu moneen.
Ihana resepti taasen, aijai kun tässä alkoi kummasti hiukomaan, hih.
Mukavaa iltaa. <3
Perunastahan saa kaikenlaista kivaa, piti antaa sille mahdollisuus. Ja lajikkeita on vaikka kuinka ja erimakuisia!