Gluteenittomat pinaattiletut lohitäytteellä

by Beachhousekitchen
5 Kommenttia

Vielä on pakko fiilistellä mennyttä viikonloppua maalaismaisemissa oman äidin hoteissa. Silloin kun vanhemmat asuvat kaukana, on lyhyestä viikonloppuvisiitistä otettava kaikki irti. Päivät ovat täynnä touhua, kuulumisten vaihtoa, yhdessä kokkailua ja kahvittelua. Vaikka äitiä mentiin hemmottelemaan, niin kyllä sieltä taisi tytär lähteä kotiin enemmän helliteltynä ja huollettuna 😆

Oman kodin hankintalistalla kyllä on muurikkapannu. Sillä letut saavat ihan oman makunsa ja onhan paistotapahtumassakin oma tunnelmansa! Lauantaina teimme suolaisia ja tietysti makeitakin lettuja naisporukalla miesten ilakoidessa jääkiekkokatsomossa. Pinaattiletut saivat täytteiksensä kylmäsavulohta ja pienen siivun sinihomejuustoa (voi jättää myös poiskin). Tuoreesta tillistä tehty kermaviilikastike viimeisteli makuelämyksen!

LETTUTAIKINA (8-10 isoa lettua)

5 dl nestettä (3 dl maitoa + 2 dl vichyä)

3 kananmunaa

150 g pakastepinaattia, ellet saa tuoretta

3 dl gluteenitonta jauhoseosta tai kaurajauhoja

1/2 dl sulatettua voita

1 tl suolaa

voisulaa paistamiseen

TÄYTTEEKSI

300 g kylmäsavulohta

(sinihomejuustoa)

KASTIKE

3 dl kermaviiliä

1/2 punttia tilliä

1/2 sitruunan mehu

suolaa ja pippuria

Vatkaa maitoon kananmunat, sulatettu pinaatti, jauhot ja sulatettu, jäähdytetty voi. Lisää suola ja anna turvota vähintään puoli tuntia. Taikina voi vaikuttaa paksulta, mutta ennen paistoa lisää 2 dl kuplivaa kivennäisvettä.

Paista letut muurikkapannulla tai tavallisella paistinpannulla. Paista kaunis pinta toiselle puolelle, käännä lettu ja paista toiselle puolelle pinta n. 10 sekunnin ajan. Lisää kylmäsavulohisiivut ja sinihomejuusto. Käännä lettu kaksin kerroin ja anna paistua vielä hetki, jotta juusto sulaa. Tarjoa kermaviilikastikkeen kanssa.

lettu

ohukainen

With ♥ from beach house kitchen

 

Lue nämäkin

5 Kommenttia

KALAJUTTUJA JA NE PARHAIMMAT PINAATTILETUT | Beach house kitchen 27/06/2016 - 14:48

[…] blogin suosituimpia reseptejä on yli vuosi sitten julkaistu gluteenittomat pinaattiletut. Niitä tehtiin muurikkapannussa tänäkin juhannuksena. Sen jälkeen pannulla paistuivat makeat […]

Vastaa
Belladonna 11/05/2015 - 20:00

Muurinpohjaletut kuuluvat osana meidän mökin grillaukseen, mutta aina makeina versioina. Jostain syystä suolaiset ovat jääneet kokeilematta ja niitä paistan vain kotona. Ihmeellisiä pinttyneitä tapoja sitä voikin olla. Nyt pitääkin ottaa myös suolaiset letut paisto-ohjelmistoon.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 11/05/2015 - 21:03

Meillä on taas keikahtanut toisin päin, suolaisia tehdään useammin, mutta en kyllä ikinä kieltäydy ohukaisesta kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla…; )

Vastaa
Johanna | paleokeittio.fi 11/05/2015 - 08:45

Ihana valo ja kuva! Gluteenittomat letut olivat varmasti hyviä myös =)

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 15/05/2015 - 07:50

Oi kiitos. Luonnon valo, ehkä liian keltainen? Pinaattiletut ovat kyllä rautaisten naisten perusmättöä : )

Vastaa

Kommentoi