Grillatut halloumitaskut paras gluteeniton leivonnainen -kilpailuun!

by Beachhousekitchen
5 Kommenttia

Otin ilomielin vastaan  Urtekramin haasteen (Ruoka.fi -yhteistyössä), jossa piti kehitellä herkullisin gluteeniton leivonnainen käyttäen tuotteita* heidän laajasta luomuperäisestä uutuusjauhovalikoimastansa. Gluteenittomia leivonnaisia on tullut ihan menestyksekkäästikin tehtyä viime vuosina, sillä ystäväpiiriin kuuluu keliaakikkoja, joille olen halunnut aina tarjota tuoreita, itsetehtyjä ja lisäaineettomia leivonnaisia. Muutaman harjoituskerran jälkeen hieman erilaisempaan (lue tahmeaan) taikinakoostumuksen tottuu ja itse olen havainnut parhaimmaksi keinoksi taikinan vaivaamisen yleiskoneella ja kahden kerran kohotuksen – kenties vastoin yleistä ohjeistusta mutta minulla se toimii.

Kilpailuun halusin ehdottomasti lähettää suolaisen reseptin, erityisesti kesään ja grillikauteen sopivan herkkuleivonnaisen. Kyseessä on grillattu halloumitasku, vähän niin kuin sisäänleivottu pizza tai calzone, mutta helpommin syötävä ja vähemmillä täytteillä varustettu. Tämä sai valtavan hienon vastaanoton piharaadissa koemaisteltuna ja lapsetkin tykkäsivät. Näillä jauhoilla leivottuina gluteenittomat leivonnaiset saavat kyllä tason noston, eikä näitä tarvitse erityisesti gluteenittomiksi mainostaa, kun maistuvat ihan kaikille.

Jos tykkäät tästä reseptistä, niin käypä antamassa äänesi sille tästä linkistä alla tai kilkkaa tänne. Beach house kitchenin halloumitaskut löytyvät hieman jälkeen keskivälin kun scrollaat alaspäin. Äänestäjien kesken arvotaan kolme muhkeata tuotereppua (á 100,-). Kiitän, kumarran ja jatkan entistä innokkaampana gluteenittomien tuotteiden kehittelyä!

urtekram_reseptihaaste_600

GRILLATUT HALLOUMITASKUT

6 kpl

3 dl kädenlämpöistä maitoa

11 g kuivahiivaa

1 tl hunajaa

1 dl luonnonjogurttia

4 1/2 dl Urtekram- yleisleivontamixiä

1 kananmuna

1 tl suolaa

1 tl kuivattua minttua

1/2 dl öljyä

TÄYTE

1 prk smetanaa

250 g halloumia

2 dl mintunlehtiä

1 murskattu valkosipulin kynsi

1 dl saksanpähkinöitä

mustapippuria

Sekoita kuivahiiva yhteen desilitraan Urtekram -yleisleivontamixjauhoja. Lämmitä maito ja lisää hiiva-jauhoseos yhdessä hunajan kanssa. Anna levätä hetki. Taikina onnistuu helpoiten tehosekoittimella tehtynä. Lisää jogurtti, kananmuna, öljy ja kuivattu minttu. Lisää myös jauhot desi kerrallaan. Anna tehosekoittimen vaivata taikinaa n. 10 minuutin ajan. Lisää lopuksi suola. Anna kohota vähintään tunti.

Täytteen valmistus: sekoita smetanaan raastettu halloumijuusto, silputut mintunlehdet, valkosipulinkynsi ja kevyesti pilkotut saksanpähkinät. Mausta mustapippurilla, suolaa ei tarvitse lisätä halloumijuuston suolaisuuden vuoksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja leikkaa 6 osaan. Anna taas levätä n. 15 minuuttia.  Leivo taikinapallot pyöreiksi levyiksi (halkaisija n. 20 cm). Jaa täyte kuuteen osaan ja lisää se kullekin taikinakiekolle. Sulje tasku kuin taikinoiduissa uuniomenissa. Kun saat taskun kiinni, taputtele se litteäksi ja paista joko grillissä tai pizzakiven päällä kypsäksi (n. 7 minuuttia).

Tarjoa esim. voisulan kanssa.

*tuote saatu testiin blogin kautta

gluteeniton leivonta

gluteeniton suolainen

gluteeniton leivonta

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

5 Kommenttia

Kasvispizza ja vielä gluteenittomasti, NAM! - beach house kitchen 27/05/2015 - 18:40

[…] Urtekramin ja Ruoka.fi taannoin järjestämään gluteenittoman leivonnaisen kilpailuun grillatuilla halloumitaskuilla. Omaa suosikkia pääsee äänestämään vielä 17.6 asti tästä linkistä. Gluteenittoman […]

Vastaa
Outi 19/05/2015 - 16:09

Ääni käyty antamassa. Sellaisen herkun olet taas kehitellyt, että nam!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 19/05/2015 - 16:57

Lämmin kiitos äänestäsi. Suosittelen kokeilemaan reseptiä, on nimittäin yllättävän koukuttava juttu!

Vastaa
Tiia K 19/05/2015 - 10:27

Noiden täytyy olla jotain aivan mielettömän hyvää! Näitä aion tehdä ja kävin jo äänestämässä. <3 Tietenkin. <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 19/05/2015 - 11:40

Suurkiitos äänestäsi <3 Oli tämä kyllä aika onnistunut makuelämys ja varmaan sopii monelle, kun on gluteeniton, kasvisruoka ja vähälaktoosinen. Grillissä näihin tulee erityisen hieno maku, vaikka onnistuvat myös tavallisessa uunissa tai valurautapannulla paistettuna.

Vastaa

Kommentoi