Grillissä mehevöityneet quesadillat

by Beachhousekitchen

Yksi suosikeistamme nopeaan kokkaukseen on joko tortillalevyistä tai Vaasan Lapin rilloista tehdyt quesadillat. Quesadilla on  suosittu meksikolainen kahdesta tortillalevystä tehty paistettu makupala, jonka voi täyttää oman makunsa mukaan. Näihin voi oikeastaan  sujauttaa mitä tahansa jääkaapista löytyvää, erityisesti juuston jämät näihin kannattaa hyödyntää, tuovat kyllä mukavasti makua!

Tämän kertainen ohje on Lapin rilloista tehdyt makupalat, sopivat myös hyvin esim. neljään tai kahdeksaan osaan leikattuina alkupaloiksi ja nautittavaksi sangrian kera kuuman auringon alla…

JUUSTON MEHEVÖITTÄMÄT QUESADILLAT

1 pussi Vaasan lapin rilloja (6 kpl, joista tulee kolme kokonaista quesadillaa, yksi kpl täyte ykköstä, kaksi kappaletta täyte kakkosta)

2 palloa hyvälaatuista mozzarellajuustoa siivutettuina

1 iso punasipuli ohuiksi siivuiksi siivutettuna

Täyte 1: sinihomejuusto-aurinkokuivattu tomaatti-pinaatti 1 kpl

pari pinaatin lehteä

2 aurinkokuivattua tomaattia (säilyke) pieniksi silputtuna

nokare n. 50 g Aura Goldia tai muuta jääkaappiin jäänyttä sinihomejuustoa

1/3 osa mozzarellasiivuista

1/3 osa punasipuleista

mustapippuria maun mukaan

Homejuusto_rilla

Täyte 2: mozzarella-pesto-tomaatti 2 kpl

2 rkl pestokastiketta siveltynä rieskoille

2 makoista pihvitomaattia siivutettuina (poista siemenet ja valuva sisus, muuten täytteestä voi tulla liian vetinen)

basilikan lehtiä

loput mozzarella siivuista

loput punasipulisiivuista

ripaus suolaa ja mustapippuria

Mozzarella_rieska

Rieskojen taikominen suussasulaviksi quesadilloiksi käy muutamassa minuutissa, jos paistat ne parilan sisässä (pitää mukavasti quesadillan koossa) n. 20-30 cm korkeudella hiilloksesta. Kokeilemalla sopiva paistokorkeus ja lämpötila varmasti löytyy. Tärkeää on paistaa ensin miedommalla, jotta juusto sulaa ja sitten ottaa pinnat lähempänä hiillosta.

Monsierin taidonnäyte:

Rillissä

Valmiiden quesadillojen kannattaa antaa vetäytyä parisen minuuttia, jotteivat täytteet leikattaessa valu ulos. Näitä ei tosiaankaan kannata täyttää kukkuroilleen, sillä jo pienetkin määrät laadukkaita aineksia ja grillin makutwistiä saavat aikaan täyden kympin makuelämyksen! Nämä viedään käsistä, joten varaudu tekemään tuplamäärä per hlö.

Valmiit rillat

Nyt leikkasimme quesadillat neljään osaan ja kokosimme lasitarjottimelle – koristeiksi vielä salaatinlehtiä, basilikaa ja korianteria. Niin helppoa ja huippuhyvää. Enjoy! Jos vielä haluat hifistellä, niin tee itse guacamole ja dippaa quesadillat siihen!

With ♥ from beach house kitchen.

 

 

Lue nämäkin

Kommentoi