HÄRKÄPAPUROUHE-PERUNABLINIT, MUIKKUJA & OI NAM MIKÄ TARTAR!

by Beachhousekitchen

Sis. saatuja tuotenäytteitä/Karviaisten tilan härkäpapuvalmisteet

Taas sellainen ruoka joka valmistui jo aikoja sitten, mutta kiireiden vuoksi ehtii vasta nyt blogiin – mutta kyllähän tämä setti sopii hyvin vaikka tulevan pääsiäisen brunssille tai illanistujaisiin! Sain testattavaksi Karviaisten tilan Voima-papu härkäpapuvalmisteita ja kun meillä aika usein paistellaan blinejä, lettusia ja kasvispihvejä, niin miksipä sitä ei kokeilisi niiden iän ikuisten vehnäjauhojen tilalle jotakin muuta ravinteikkaampaa ainesosaa!

Käytin näiden blinilettusten reseptipohjana Marttojen härkäpapurouhe-porkkanapihvien ohjetta vähän mukaillen. Porkkanaa ei juuri tuolloin ollut jääkaapissa, mutta perunoista tuli mukavan pehmoinen koostumus näihin pikkublineihin. Yksi juttu mitä tulee markkinoilta ja toreilta hamstrattua, ovat erilaiset kalasäilykkeet, meillä menevät herkullisina täytteinä piiraissa, leivän päällä ja suomitapas-hengessä naposteltavina. Säilykemuikut, -ahvenet ja -särki, olette vallanneet sydämeni, kuten tekivät 80-luvulla tomaattisardiinit, joita lapsena mummon leipoman ruisleivän kanssa suorastaan ahmin.

Koko komeuden kylmäksi kastikkeeksi valikoitui Hanna G. kokkaa -kirjan todella simppeli, mutta niin raikkaan maukas tartarkastike joka käynee kalalle kuin kalalle. Jopa kaupan kalapuikoille, joita meillä aina silloin arki-iltoina popsitaan!

Aloita tämän setin teko laittamalla härkäpapurouhe likoamaan ja valmista tartarkastike jääkaappiin. Sekoita sitten blinitaikina ja paista blinit vaikkapa lettupannulla sieviksi pieniksi makupaloiksi. Valuta säilykekalat tarjolle ja makoisa syöntikimara voi alkaa!

Härkäpapu-perunablinit

HÄRKÄPAPUROUHE-PERUNABLINIT

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

Blinit

1 sipuli

1 rkl rypsiöljyä

2 dl härkäpapuseosta (esim. Karviaisten tilan härkäpapurouhe)

2 keitettyä perunaa raastettuna

1 prk kermaviiliä

2 kananmunaa

1/2 dl jauhoja (esim. tattari- tai hiivaleipäjauhoja)

1 tl suolaa

rouhaisu mustapippuria

2- 3 rkl yrttejä (esim. ruohosipulia, persiljaa)

rasvaa paistamiseen

LISÄKSI

1-2 prk savumuikkuja, -ahvenia tai -särkeä

Tartarkastike

1 pieni shalottisipuli todella pieniksi kuutioiksi kuutioituna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

2 dl Hellman's majoneesia

1 rkl kapriksia hienonnettuna

3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

1-2 rkl sitruunamehua

1 tl Dijon-sinappia

1 tl kokojyväsinappia

suolaa

mustapippuria

Ohje:

Blinit:

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kypsennä sipulisilppu paistinpannulla öljyssä miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä.
  3. Liota härkäpapurouhe kolmessa desilitrassa haaleaa vettä n. 10 minuutin ajan. 
  4. Valuta rouhe ja sekoita yhdessä hienoksi raastettujen perunoiden, kananmunien, kermaviilin, mausteiden ja yrttien kanssa.
  5. Anna tekeytyä vielä noin 5 minuuttia. 
  6. Kuumenna lettupannu, lisää koloihin nokare rasvaa ja sitten kaada taikinaa.
  7. Paista blinilettuset molemmin puolin kullanruskeiksi.

Tartarkastike: 

  1. Sekoita kaikki ainekset kahta viimeistä lukuunottamatta kulhossa.
  2. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
  3. Kastike säilyy jääkaapissa tiiviisti suljettuna noin viikon.

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Johanna / hellan ja viinilasin välissä 28/03/2019 - 21:17

Nam, arvaa tekeekö nyt mieli kaivaa pakastimesta blinejä esiin? Ihanan näköisiä herkkuja ja ehkä minäkin alan katsomaan säilykekaloja sillä silmällä.

Vastaa
Beachhousekitchen 03/04/2019 - 13:41

Suosittelen, oikein hyvä vierasvara!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 28/03/2019 - 16:17

Blinien ja kasvispivien kanssa onkin kiva kokeilla jotain uutta.

Kaunis tuo tumma soikea lautanen!

Vastaa
Beachhousekitchen 03/04/2019 - 13:42

Taisipa olla lautanen tuotu Tallinnasta : )

Vastaa
Outi 27/03/2019 - 19:44

Nam nam! Kiitos tartar ohjeesta, olen sellaista etsinyt falafelien kaveriksi.
Ihanaa keskiviikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 03/04/2019 - 13:42

Tämä tartar toimii varmasti myös falavelien kanssa : )

Vastaa

Kommentoi