Sis. saatuja tuotenäytteitä/Karviaisten tilan härkäpapuvalmisteet
Taas sellainen ruoka joka valmistui jo aikoja sitten, mutta kiireiden vuoksi ehtii vasta nyt blogiin – mutta kyllähän tämä setti sopii hyvin vaikka tulevan pääsiäisen brunssille tai illanistujaisiin! Sain testattavaksi Karviaisten tilan Voima-papu härkäpapuvalmisteita ja kun meillä aika usein paistellaan blinejä, lettusia ja kasvispihvejä, niin miksipä sitä ei kokeilisi niiden iän ikuisten vehnäjauhojen tilalle jotakin muuta ravinteikkaampaa ainesosaa!

Käytin näiden blinilettusten reseptipohjana Marttojen härkäpapurouhe-porkkanapihvien ohjetta vähän mukaillen. Porkkanaa ei juuri tuolloin ollut jääkaapissa, mutta perunoista tuli mukavan pehmoinen koostumus näihin pikkublineihin. Yksi juttu mitä tulee markkinoilta ja toreilta hamstrattua, ovat erilaiset kalasäilykkeet, meillä menevät herkullisina täytteinä piiraissa, leivän päällä ja suomitapas-hengessä naposteltavina. Säilykemuikut, -ahvenet ja -särki, olette vallanneet sydämeni, kuten tekivät 80-luvulla tomaattisardiinit, joita lapsena mummon leipoman ruisleivän kanssa suorastaan ahmin.
Koko komeuden kylmäksi kastikkeeksi valikoitui Hanna G. kokkaa -kirjan todella simppeli, mutta niin raikkaan maukas tartarkastike joka käynee kalalle kuin kalalle. Jopa kaupan kalapuikoille, joita meillä aina silloin arki-iltoina popsitaan!
Aloita tämän setin teko laittamalla härkäpapurouhe likoamaan ja valmista tartarkastike jääkaappiin. Sekoita sitten blinitaikina ja paista blinit vaikkapa lettupannulla sieviksi pieniksi makupaloiksi. Valuta säilykekalat tarjolle ja makoisa syöntikimara voi alkaa!


Ainesosat:
Blinit
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 dl härkäpapuseosta (esim. Karviaisten tilan härkäpapurouhe)
2 keitettyä perunaa raastettuna
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1/2 dl jauhoja (esim. tattari- tai hiivaleipäjauhoja)
1 tl suolaa
rouhaisu mustapippuria
2- 3 rkl yrttejä (esim. ruohosipulia, persiljaa)
rasvaa paistamiseen
LISÄKSI
1-2 prk savumuikkuja, -ahvenia tai -särkeä
Tartarkastike
1 pieni shalottisipuli todella pieniksi kuutioiksi kuutioituna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 dl Hellman's majoneesia
1 rkl kapriksia hienonnettuna
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl Dijon-sinappia
1 tl kokojyväsinappia
suolaa
mustapippuria
Ohje:
Blinit:
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kypsennä sipulisilppu paistinpannulla öljyssä miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä.
- Liota härkäpapurouhe kolmessa desilitrassa haaleaa vettä n. 10 minuutin ajan.
- Valuta rouhe ja sekoita yhdessä hienoksi raastettujen perunoiden, kananmunien, kermaviilin, mausteiden ja yrttien kanssa.
- Anna tekeytyä vielä noin 5 minuuttia.
- Kuumenna lettupannu, lisää koloihin nokare rasvaa ja sitten kaada taikinaa.
- Paista blinilettuset molemmin puolin kullanruskeiksi.
Tartarkastike:
- Sekoita kaikki ainekset kahta viimeistä lukuunottamatta kulhossa.
- Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
- Kastike säilyy jääkaapissa tiiviisti suljettuna noin viikon.


6 Kommenttia
Nam, arvaa tekeekö nyt mieli kaivaa pakastimesta blinejä esiin? Ihanan näköisiä herkkuja ja ehkä minäkin alan katsomaan säilykekaloja sillä silmällä.
Suosittelen, oikein hyvä vierasvara!
Blinien ja kasvispivien kanssa onkin kiva kokeilla jotain uutta.
Kaunis tuo tumma soikea lautanen!
Taisipa olla lautanen tuotu Tallinnasta : )
Nam nam! Kiitos tartar ohjeesta, olen sellaista etsinyt falafelien kaveriksi.
Ihanaa keskiviikkoa sinulle Heli <3
Tämä tartar toimii varmasti myös falavelien kanssa : )