Helppo vappu!

by Beachhousekitchen

Viime viikolla valmistauduttiin vappuun oikein pidemmän kaavan kautta, street fine dining kattaus löytyy täältä. Nyt esittelyssä sitten se oikotie onneen ja makunautintoihin – herkullinen tämäkin. Tekovaiheeseen kannattaa varata tarpeeksi simaa tai kuplajuomaa ja etenkin nautintovaiheessa on hilpeä seura toivottavaa  😀 Bataattiranskalaisia, tomaattibruchettaa ja nyhtöpossulla täytettyjä herkkusieniä por favor!

Bataattiranskisten ohjeen löydät täältä klik. Nämä maistuvat herkullisilta sriracha-majoneesin kera. Sekoitat vain lempimajoneesiin muutama pisaran sriracha-kastiketta, tietenkin oman tulisuussietokyvyn mukaisesti.

vappu tunnelmaa

TOMAATTIBRUCHETAT

ciabatta leipää, makeita tomaatteja 4-5 kpl, valkosipulia, basilikaa, ripaus sokeria ja suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä

….

Leikkaa tomaatit neljään osaan. Poista siemenkodat. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja murskaa valkosipuli. Pilko basilikan lehdet ja lisää tomaattiseokseen yhdessä valkosipulimurskan, suolan, sokerin ja mustapippurin kanssa. Anna maustua hetki.

Sivele leipäviipaleet oliiviöljyllä ja paahda pannulla tai grillissä. Lusikoi päälle tomaattiseosta. Koristele basilikalla.

pan con tomate

NYHTÖPOSSULLA TÄYTETYT HERKKUSIENET

herkkusieniä, valmista nyhtöpossua ja juustoa esim. koskenlaskijaa

Pese sienet ja poista kanta. Täytä sieni nyhtöpossulla ja viipaloi päälle siivu koskenlaskijaa tai muuta juustoa. Grillaa tai paista uunissa n. 10 minuuttia. Koristele esim. persiljalla.

herkkusienet pulled pork

vappu

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

7 Kommenttia

Waldorfin salaatti vappuversiona | Beach house kitchen 23/04/2016 - 11:21

[…] vappuna nautittiin bataattiranskalaisia, tomaattibruchettaa ja nyhtöpossulla täytettyjä herkkusieniä. Vappupäiväksi keväinen mm. lohikebabeja sisältävä menu löytyy täältä. Niitä taidetaan […]

Vastaa
Jael 28/04/2015 - 21:29

Ihanat kuvat:) Bataattiranskiksia olen tehnyt pari kertaa;en lainkaan välitä tavallisista ranskiksista mutta näistä kyllä:)

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 29/04/2015 - 09:54

No sama juttu täällä! Onneksi vietin lapsuuteni sen verran pienessä kylässä, josta ei hampurilaismestoja löytynyt, joten en oppinut pahoille tavoille eikä ranskalaisetkaan juurikaan nappaa. Itse tehdyt burgerit kyllä maistuvat kera bataattisten ranskisten!

Vastaa
Lumo 27/04/2015 - 22:03

Pelkään vähän kiehuvan rasvan kanssa puuhailua keittiössä, siksi olenkin aina tehnyt bataatti- ja perunaranskalaiset uunissa. Terveellisempiäkin niistä tulee kuin öljyssä valmistettuna.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 28/04/2015 - 08:04

Sama täällä! Viime kesänä onnistuin polttamaan uppopaistoon lämpiämässä olleen öljyn pohjaan ja siitähän leimahti tulipalo, joka talttui sillä että kattila lensi 20 metriä pihalle. Polttaen melkoisen kraatterin nurmikkoon! Siksi minulle sopii parhaiten uunissa kypsennys – terveellisempää ja turvallisempaa!

Vastaa
Outi 26/04/2015 - 18:41

Ihanaa oli täältä löytää tuo bataattiranskisten ohje. Tytär on niitä jo hetken pyydellyt kotona tekemään. Oli kuulemma kaverilla maistanut niitä ja veivät kielen mennessään.
Mukavaa sunnuntai-iltaa.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 26/04/2015 - 20:19

Kiitos.Täältä löytyy tosi yksityiskohtainen bataattiranskisten ohje, onnistuu varmasti! Nämä on kyllä superherkullisia ja silti terveellisiä, kun paistaa ne uunissa eikä rasvankeittimessä. Mukavia kokkaushetkiä!

Vastaa

Kommentoi