Viime viikolla valmistauduttiin vappuun oikein pidemmän kaavan kautta, street fine dining kattaus löytyy täältä. Nyt esittelyssä sitten se oikotie onneen ja makunautintoihin – herkullinen tämäkin. Tekovaiheeseen kannattaa varata tarpeeksi simaa tai kuplajuomaa ja etenkin nautintovaiheessa on hilpeä seura toivottavaa 😀 Bataattiranskalaisia, tomaattibruchettaa ja nyhtöpossulla täytettyjä herkkusieniä por favor!
Bataattiranskisten ohjeen löydät täältä klik. Nämä maistuvat herkullisilta sriracha-majoneesin kera. Sekoitat vain lempimajoneesiin muutama pisaran sriracha-kastiketta, tietenkin oman tulisuussietokyvyn mukaisesti.
TOMAATTIBRUCHETAT
ciabatta leipää, makeita tomaatteja 4-5 kpl, valkosipulia, basilikaa, ripaus sokeria ja suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä
….
Leikkaa tomaatit neljään osaan. Poista siemenkodat. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja murskaa valkosipuli. Pilko basilikan lehdet ja lisää tomaattiseokseen yhdessä valkosipulimurskan, suolan, sokerin ja mustapippurin kanssa. Anna maustua hetki.
Sivele leipäviipaleet oliiviöljyllä ja paahda pannulla tai grillissä. Lusikoi päälle tomaattiseosta. Koristele basilikalla.
NYHTÖPOSSULLA TÄYTETYT HERKKUSIENET
herkkusieniä, valmista nyhtöpossua ja juustoa esim. koskenlaskijaa
Pese sienet ja poista kanta. Täytä sieni nyhtöpossulla ja viipaloi päälle siivu koskenlaskijaa tai muuta juustoa. Grillaa tai paista uunissa n. 10 minuuttia. Koristele esim. persiljalla.
With ♥ from beach house kitchen
7 Kommenttia
[…] vappuna nautittiin bataattiranskalaisia, tomaattibruchettaa ja nyhtöpossulla täytettyjä herkkusieniä. Vappupäiväksi keväinen mm. lohikebabeja sisältävä menu löytyy täältä. Niitä taidetaan […]
Ihanat kuvat:) Bataattiranskiksia olen tehnyt pari kertaa;en lainkaan välitä tavallisista ranskiksista mutta näistä kyllä:)
No sama juttu täällä! Onneksi vietin lapsuuteni sen verran pienessä kylässä, josta ei hampurilaismestoja löytynyt, joten en oppinut pahoille tavoille eikä ranskalaisetkaan juurikaan nappaa. Itse tehdyt burgerit kyllä maistuvat kera bataattisten ranskisten!
Pelkään vähän kiehuvan rasvan kanssa puuhailua keittiössä, siksi olenkin aina tehnyt bataatti- ja perunaranskalaiset uunissa. Terveellisempiäkin niistä tulee kuin öljyssä valmistettuna.
Sama täällä! Viime kesänä onnistuin polttamaan uppopaistoon lämpiämässä olleen öljyn pohjaan ja siitähän leimahti tulipalo, joka talttui sillä että kattila lensi 20 metriä pihalle. Polttaen melkoisen kraatterin nurmikkoon! Siksi minulle sopii parhaiten uunissa kypsennys – terveellisempää ja turvallisempaa!
Ihanaa oli täältä löytää tuo bataattiranskisten ohje. Tytär on niitä jo hetken pyydellyt kotona tekemään. Oli kuulemma kaverilla maistanut niitä ja veivät kielen mennessään.
Mukavaa sunnuntai-iltaa.
Kiitos.Täältä löytyy tosi yksityiskohtainen bataattiranskisten ohje, onnistuu varmasti! Nämä on kyllä superherkullisia ja silti terveellisiä, kun paistaa ne uunissa eikä rasvankeittimessä. Mukavia kokkaushetkiä!