Helppoja ja nopeita cocktailpaloja uudenvuoden juhlintaan!

by Beachhousekitchen
5 Kommenttia

Minipizza ja punajuurihyrrät

Jouluksi on mukavaa tehdä perinteisiä jouluruokia hartaudella ja monta päivää, mutta uutena vuotena on lupa olla laiskempi ja selviytyä helpommalla. Ehkäpä hyödyntää ne loput joulusta säilyneet ruoka-ainekset, tyhjentää pakastinta ja vertauskuvallisesti aloittaa uusi vuosi puhtaalta pöydältä. Uudenvuoden aattona moni on vielä töissä ja kaupathan sulkeutuvat jo kuudelta, joten tarjottavan tulee olla helposti ja nopeasti juhlapöytään loihdittavissa. Meillä joulun ruokamaratonista oli jäänyt pepperonisalamia, punajuuria sekä juustoja jääkaappiin. Lisäksi pakastimesta löytyi sopivasti paketti lehtitaikinalevyjä. Niistä tuli yli 40 cocktailpalasta kahdella eri täytteellä, kasvis- ja lihaversioina. Sopivat oikein hyvin kuplivalle juomalle alkupaloiksi!

Ennen tammikuun terveempää elämää nautitaan vielä kerran ja kilistellään uudelle vuodelle. Kiitos myös Sinulle blogini lukija, että olet tykännyt ja toivottavasti olet mukana ensi vuonnakin. Tähtisumua & helmeilevän hilpeätä uutta vuotta 2015!

PUNAJUURIHYRRÄT JA PEPPERONIPIZZASET

500 g lehtitaikinalevyjä

Punajuuritäyte (20 kpl):

(2 lehtitaikinalevyä)

1 keitetty tai uunissa paahdettu pienehkö punajuuri

1 tl hunajaa

100 g vahvaa sinihomejuustoa (esim. Castello Black)

1 dl raastettua emmentaljuustoa

mustapippuria

yrttejä

Pepperonipizzat (24 kpl)

(3 lehtitaikinalevyä)

24 kpl pepperonisiivuja

50 g valkosipulituorejuustoa (esim. Creme Bonjour)

1 1/2-2 dl  raastettua emmentaljuustoa

1 kananmuna voiteluun (riittää myös punajuurihyrrille)

oreganoa

Ota taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle. Raasta punajuuri, sekoita raasteeseen sinihomejuusto, hunaja ja mustapippuri. Kaulitse kaikki viisi taikinalevyä noin puolitoistakertaisiksi, levitä punajuurimassa kahdelle levylle ja kääri ne kääretortun tavoin rullalle. Leikkaa terävällä veitsellä kummastakin rullasta 10 tasakokoista viipaletta ja aseta leivinpaperille. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta.

Ota kolmesta jäljelle jääneestä levystä n. 4 cm halkaisijaltaan olevalla lasilla pyöreitä kiekkoja. Yhdestä levystä tulee 8 kiekkoa. Voitele ensin pizzapohjat kananmunalla, sipaise valkosipulituorejuustoa pohjan päälle, sitten juustoraaste ja lopuksi pepperonisiivu.

Paista cocktailpalat 200-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia, kunnes kullanruskeat. Ripottele päälle oreganoa ja yrttejä. Nautittava välittömästi…; )

Minipizzat uuteen vuoteen

Tervetuloa uusi vuosi

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

5 Kommenttia

Sanja A. Sokerivaltakunta 01/01/2015 - 12:19

Hyvää Uutta Vuotta!

Vastaa
Heli/beachhousekitchen 03/01/2015 - 08:58

Ihanan herkullista uutta vuotta 2015 sinullekin & paljon makoisia kokkaushetkiä…; )

Vastaa
Jael 31/12/2014 - 17:34

Herkullisen näköiset nuo hyrrät:) Oikein hyvää uutta vuotta!

Vastaa
Heli/beachhousekitchen 03/01/2015 - 08:57

Kiitos, olen niin hurahtanut punajuureen(kin)…että sitä löytyy meiltä melkein joka päivä jossakin muodossa! Fantastisen upeata uutta vuotta sinulle sinne kauas lämpimään!

Vastaa
Tiia 31/12/2014 - 11:09

Ai että näitä sinun herkkuja. <3 Meillä tänää tarjolla, latvialaisen Kiploku groks (valkosipuliravintola) innoittamana kaiken maailman antipastoja pyöritettynä valkosipulissa, latvialaisittain tehtyä sienijuliannea ja ylläripylläri thaikkuruokaa. 🙂 Mutta tokkopa taaskaan könttiannokset ovat kuvauskelpoista kamaa. 🙂

Iloista uutta vuotta ja kuullaan herkkujen äärellä! <3

Vastaa

Kommentoi