Tämä taitaa olla jo kolmas postaukseni noista aasialaisista höyrytetyistä sämpylöistä. Olen ihan koukussa niihin! Kalpeiksi kaunottariksi niitä joskus tituleerasin, silloin niissä oli täytteenä possunkylkeä. Naudan entrecotella ja pikakimchillä täytettyinä ne maistuivat myös oikein hyviltä. Noista postauksista löytyy myös kuvia valmistustekniikasta.
Tällä kertaa päivitin myös reseptiä ja jätin siitä soodan pois, sillä sitä ei löytynyt kaapista, enkä kyllä huomannut mitään eroa. Kauniisti ne nousivat ja maistuivat yhtä pehmoisilta. Aasialainen makumaailma sai kirpsakkuutta suomalaisista karpaloista ja creme fraichesta. Väliin sopivat queso fresco-tyyppiset juustot tai jopa halloumi!
Gua baoiden valmistuksessa on muutama tärkeä juttu. Höyrytys on minuutin tarkkaa puuhaa, siinä kannattaa olla mukana sekuntikello. sillä omassa kattilassa ja induktiolla valmistettaessa kysennysaika on tarkalleen 5 ja puoli minuuttia. Tämän yli jos menee, niin gua baoista tulee keltaisia väriltään ja kumimaisia. Kypsä gua bao on todellakin kalpean valkoinen!
Aiemmin olin käyttänyt teräksistä hyörytinritilää, mutta suosittelen hankkimaan sellaisen aasialaisessa keittiössä käytettävän hengittävän bambu höyrystimen/höyrykeittimen. Gua bao sämpylät kohoavat aivan eri tavalla bambuversiossa tehtyinä.
Ovatko gua baot sinulle tuttuja kenties matkoilta? Suosittelen kokeilemaan, nämä ovat aivan superherkullisia ja vähän erilaisia ‘hamppiksia’!

Ainesosat:
TAIKINA:
2 dl maitoa
1 tl kuivahiivaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl hunajaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
TÄYTTEEKSI
halloumia, queso frescoa tai muuta paistettua kotijuustoa
kurkkua
salaattia
paahdettuja pähkinöitä
raastettua porkkanaa
chilirouhetta
150 g creme fraichea, jossa pari lusikallista karpalohilloketta
ripaus suolaa ja mustapippuria
1/2 dl karpaloita srirachaa
Ohje:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää sokeri ja hiiva. Vaivaa muut aineet mukaan ja alusta kimmoisaksi taikinapalloksi. Anna kohota tunnin ajan, leikkaa sitten n. 6 osaan, pyörittele palloiksi ja kaulitse pitaleivän mallisiksi. Taita taskuksi ja anna vielä kohota 20 minuuttia. Laita väliin n. 5 x 5 cm kokoinen leivinpaperin palanen. Gua Baot kypsennettään vesihöryn avulla, joten käytä joko hyörystintä tai isoa kattilaa, jonka pohjalle sijoitat höyrytintason ja vettä max. 2 cm. Vuoraa taso leivinpaperilla ja kypsennä koosta riippuen 2-3 kpl kerrallaan kansi kiinni 5-6 (5 min 30 s oman kattilan ja höyrytintason optimaalinen aika) minuutin ajan. Ole tarkka ajan kanssa, sillä ylikypsentyessään gua baot menevät keltaisiksi ja koviksi. Nosta jäähtymään ja täytä sitten haluamillasi täytteillä.
With ♥ from beach house kitchen
8 Kommenttia
Voi mieletön! Ovat tuttuja New Yorkin kesästä! Ahmittiin aina kun nähtiin jossain! Ihan mielettömiä! Jee, nyt koitan joku kerta kotona! Kiitos!
Nämä on itse asiassa tosi helppo tehdä itse, kokeile ihmeessä!
Oi ku näyttää hyvältä, saisinpa haukata palan *pyyhkii kuolaa suupieleistä*
Nämä kuule ovat valloittaneet mun sydämen ja – voisin syödä ainakin 5 putkeen ; )
Näyttääpä kyllä hyvältä. Naudanlihatäyte kuulostaa ihan taivaallisen hyvältä.
Mukavaa lauantai-iltaa Heli!
Nämä aasialaiset hamppikset ovat mukavaa vaihtelua niihin perusversioihin ; )
Onneksi just söin, sillä ihan Jumalten herkkua taas. <3 Just tälläistä ruokaa rakastan ja koska olen leiponut itse tortilloitakin, niin kait osaisin noitakin. 🙂
Ihanaa viikkistä Heli <3
Ihan varmasti osaisit, suosittelen kokeilemaan ; )