Hummeririsotto ja parmesaanikuhaa

by Beachhousekitchen

hummeririsottoa

Parhaan syömäni hummeriaterian olen nauttinut liki 40 asteen lämmössä toisella puolen maapalloa. Puolikas grillattu merenelävä valkosipulivoilla viimeisteltynä, se oli NAM se. Näillä leveysasteilla tätä herkkua (kohtuuhintaisena) löytyy vain kaupan pakasteosastolta, silloinkin siitä pienikokoisesta saksikkaasta juuri ja juuri saa suupalat kahdelle. Nyt halusin kokeilla kotimaisen kuhan ja hummerin liittoa, ja kun sille oli vielä tarjolla erinomainen biodynaamisen viinitilan kasvissyöjille ja vegaaneillekin sopiva valkoviini*, niin pakkohan tämä eksperimentti oli toteuttaa.

Risotto on yksi lempiruuistamme ja hummerilla maustettuna se oli taivaallista. Jonkin koulukunnan mukaan parmesaania ja mereneläviä ei tulisi laittaa samalle lautaselle, mutta minun makuuni niiden yhdistelmä sopii varsin hyvin.  Niinkin paljon, että annoksen toinen pääosan esittäjä, kuha, sai yllensä myös parmesaanikuorrutteen. Toki tuore, vastapyydetty kuha olisi tälle annokselle täydellinen kumppani yksinkertaisesti voissa paistettuna, mutta pakastekalalla voi hieman kikkailla. Jos lammasruokaa ei montaa päivää jaksa pääsiäisenä nautiskella, niin tässä voisi olla juhlava kala-äyriäisvaihtoehto juhlapyhiksi!

HUMMERIRISOTTO (2-3 annosta)

1 hummeri

1 salottisipuli

1 valkosipulinkynsi

2 rkl voita ja öljyä

2 1/2 dl risottoriisiä

1 dl valkoviiniä

 7-8 dl vettä

3 rkl hummerifondia

2-3 rkl kuohukermaa

lusikallinen voita

1 rkl sitruunamehua

muutama timjamin oksa

suolaa ja pippuria

1/2 -1 dl parmesaania

sitruunalohkoja

Sulata hummeri pakkauksen ohjeen mukaan. Poista liha saksista ja pyrstöstä. Leikkaa suupaloiksi.

Valmistele risotto: Kiehauta vesi ja hummerifondi valmiiksi. Kuullota salottisipuli ja valkosipuli voin ja öljyn seoksessa. Lisää riisi ja kuullota parin minuutin ajan. Lisää valkoviini ja kiehauta kokoon. Ala lisäämään riisin sekaan hummerilientä kauha kerrallaan, pidä liesi miedolla lämmöllä. Lisää loppuvaiheessa sitruunamehu, kerma, voi ja parmesaani. Mausta timjamilla ja mustapippurilla. Lisää suolaa tarvittaessa. Laita hummerin palat vasta ihan lopuksi risottoon, esikeitetty hummeri ei kestä kovaa lämmitystä sitkistymättä. Tarjoile risotto kuhafileiden ja sitruunalohkon kanssa.

PARMESAANIKUHA

2 kuhafilettä

1 kananmuna

1 dl parmesaania

1 dl gluteenittomia korppujauhoja

suolaa ja mustapippuria

voita paistamiseen

Sekoita parmesaaniraaste ja korppujauhot sekaisin, vispaa kananmuna rikki. Suolaa kalafileet kevyesti, kasta ne kananmunassa ja sitten jauho-juustoseoksessa. Toista. Paista pannulla voissa kypsiksi. Lisää makusi mukaan pippuria.

hummeririsotto ja paistettu kuha

Hummeri

* Meinklang Grüner Veltliner 14,90€/0,75l. Loistava luomuviini salaateille, kala- ja äyriäisruoille sekä vaaleille lihoille. Saatu testiin maahantuojalta.

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

11 Kommenttia

SURF'N'TURF PALSTERNAKKARISOTTO PEKONILLA | Beach house kitchen 03/11/2016 - 11:07

[…] ja jättiravuilla eskorteerattua herkkuruokaa! Isä tai rakas puoliso voisi tykätä myös hummeririsotosta ja parmesaanikuhasta ♥ Nappaa reseptit […]

Vastaa
Belladonna 26/03/2015 - 21:17

Oi miten herkullisen kuuloinen resepti. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 26/03/2015 - 22:50

Kiitos kaunis! Suosittelen. Jännä miten risotto vaikuttaa hieman naiselliselta ruoalta, mutta kun sitä kerran miehelle tarjoaa, niin koukkuun totaalisesti jää. Meillä syödään risottoruokia liki viikottain. Rentoa laskeutumista viikonloppuun!

Vastaa
Jael 26/03/2015 - 20:34

Oi nam mikä ateria:) Parhaimman hummeriaterian olen syönyt Caracasin Melia hotellin brunssilla,ja siellä sai syödä Lobster thermidoria niin paljon kuin napa sieti. Oli muutenkin elämäni parhaimmat brunssit siinä hotellissa.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 26/03/2015 - 22:58

Kiitos! Eat as much as you like kuulostaa niin hyvältä kun tarjolla on tällaisia herkkuja…; ) Ihanaa weekendiä sinne aurinkoon!

Vastaa
Kirsi 26/03/2015 - 16:11

Lurps! Siis ihan vesi herahtaa kielelle. Taivaallisen näköistä ja varmasti myös makuista. Minäkin rakastan risottoja.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 30/03/2015 - 08:30

Kiitos…Risotto on kyllä ehdoton suosikkini! Ja siihen ei kyllästy kun voi tehdä erimakuisia…; )

Vastaa
Outi 25/03/2015 - 20:54

Wau mitä herkkua. Osaisinkohan minäkin tehdä tuota miehelleni hemmotteluyllätykseksi?

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 26/03/2015 - 07:48

Tämän herkun tekemisessä on pari kriittistä vaihetta: riisiä ei kannata kuullottaa kuin se pari minuuttia ja kun alat lisäämään nestettä niin anna risoton kypsyä miedolla lämmöllä – hiljaa hyvää tulee! Kyllä tällä mies ilahtuu….: )

Vastaa
MarikaH 25/03/2015 - 18:38

Kylläpä kuulostaa herkulliselta! Ja huikeat kuvat jälleen 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 25/03/2015 - 18:44

Voi kiitos! Tällä reseptillä mennään kevättä kohti, vaikka tänään satoikin hieman lunta..;) Mukavaa pääsiäisen odotusta!

Vastaa

Kommentoi