Mätidippi oli viime vuonna kaikkien huulilla ja ehdottomasti vuoden 2021 tulokas suolaisten herkkujen kategoriassa. Vaikka varmastikin joku on tätä tehnyt jo sitäkin aiemmin! Itse tein mätidippiä ensimmäistä kertaa juhannuksena. Sopisi erinomaisesti saaristolaisleivälle tai blineille, mutta erityisen koukuttavaa juurikin laadukkaiden perunalastujen kanssa. Voi tehdä valmiiksi cocktailsuupaloiksi tarjoilulautaselle tai jos vain itse nauttii, niin suoraan pussista ja dippiin kastaen!
Maistuu vuoden ympäri ja aina kun mätiä vaikka blinikesteiltä jää, niin herkullinen tapa hyödyntää tässä dipissä.

Ainesosat:
100 g kirjolohen mätiä valutettuna
1 prk (150 g) Creme Fraiche -ranskankermaa
2 -3 rkl sipulia (varhaissipuli, punasipuli) pieniksi kuutioiksi silputtuna
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
tilliä/ruohosipulia viimeistelyyn
LISÄKSI
laadukkaita maalaissipsejä
Ohje:
Sekoita varovasti kaikki ainesosat kulhossa ja anna tekeytyä hetki kylmässä.
Nauti!

8 Kommenttia
Nam, tuollaisra maistaisin juuri nyt mielelläni❤️Kaunista tulevaa helmikuuta Heli❄️
Kiitos, herkullista kevään odotusta!
Jotain vastaavaa olen joskus vienyt uuden vuoden juhliin, nautittiin tervetuliaissamppanjoiden kanssa. Mädinrakastajat rakastivat. Niin helppo, kaunista ja tietysti hyvää.
Kyllä! Näillä pikkusuolaisilla on helppo hurmata vieraat <3
Vielä ei olla tehty, mutta tiedän, että tässä on kaikki ainekset silkkaa rakkautta, joten tulen rakastamaan tätä. Mätiä on vielä pakkasessa, joten voisiko vaikka viikonlopuksi olla kiva.
Ihanaa viikonloppua Heli. <3
Mahtavaa kuulla, nämä maistuvat kyllä vuoden ympäri ; )
Onpa hyvännäköisiä pikkusuolaisia. Vitsit, että olisi kiva järjestää jotkut illanistujaiset ja tehdä erilaisia pikkusuolaisia tarjottaviksi.
Ihanaa loppuviikkoa sinulle Heli <3
Kiitos. Pikkusuolaiset ja cocktailpalat ovat kyllä parasta juhlatarjottavaa : )