ARANCINIT ELI ITALIALAISET RISOTTOPALLEROT

by Beachhousekitchen

Jos risottoa jäi yli ja mietit mitä siitä tehdä, niin kokeilepa alun perin Sisiliasta kotoisin olevia riisipalloja, eli arancineja. Nämä öljyssä kysennettävät herkkupalleroiset voivat kätkeä sisäänsä loput esim. bolognese- tai tomaattikastikkeesta, juuston kannat, kasvishöystöä…you name it. Sinne voisi kätkeä esim. nyhtöpossun jämät, ei paha…?

Nyt kun basilikaa on vielä yllin kyllin yrittipuutarhasta nostettavissa, niin täytteeksi valikoitui italian makuja, eli mozzarellaa, basilikaa, pinjansiemeniä ja aurinkokuivattua tomaattia. Jääkaapissa oli sopivasti päiväyksensä tänään menettävä mozzarella ja viikonloppuna avattu purkki aurinkokuivattuja tomaatteja.

TÄYTE (10 aranciniin) + 3 dl risottomassaa

mozzarellapallo

kourallinen basilikaa

2 siivua aurinkokuivattua tomaattia

1 rkl pinjansiemeniä

mustapippuria ja ripaus suolaa

leivittämiseen 1 dl korppujauhoja ja 1 vispattu kananmuna

paistamiseen rypsi- tai rapsiöljyä

————

Hienonna basilika, pinjansiemenet ja aurinkokuivattu tomaatti. Murskaa mozzarellapallo haarukalla ja lisää mausteet. Yhdistä ainesosat massaksi.

Meillä risottoa jäi yli noin 3 dl ja siitä muotoilin 10 palleroa. Kuva havainnollistaa enemmän kuin tuhat sanaa joten tee näin:

Arancinit vaihe vaiheelta

Pyörittele valmiit pallerot ensin kananmunassa ja sitten korppujauhossa. Itse käytin gluteenittomia korppujauhoja, joten lopputulos sopii myös keliaakikoille.

Arancinit leivitetyt

Paista öljyssä muutama pallero kerrallaan, valuta talouspaperin päällä.

Arancinin paistaminen

Niin herkkua! Sopii alkupalaksi illalliselle tai lounaaksi salaatin kera. Arancineita en ollut aiemmin maistanut, saatikka tehnyt, mutta veivät kyllä sydämeni! Voisiko näistä tulla seuraava streetfood hittiruoka…?

Halkaistu arancini

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

2 Kommenttia

Anna 09/09/2014 - 17:01

Aiai, nyt kuulostaa niin hyvältä, että pakko varmaan kokeilla ilman jämärisottoakin ;) Kiitos ohjeesta!

Vastaa
admin 09/09/2014 - 19:11

Maistuvia kokkaushetkiä! Mietin tätä reseptiä kirjoittaessani, että voisikohan ihan perusriisipuuro hyvin jäähdytettynä ja tovin jääkaapissa tekeytyneenä toimia tässä? Kenties lisäisin joukkoon kananmunan sitovuutta lisäämään. Pitääpä testata ainakin lähempänä joulua, kun kattilallinen riisipuuroa porisee liedellä. Jos joku ehtii ennen minua, niin tänne saa jättää kommenttia miten onnistuivat arancinit supisuomalaisesta riisipuurosta!

Vastaa

Kommentoi