Italialaisittain täytetty herkkurulla moneen menoon!

by Beachhousekitchen
4 Kommenttia

Juhlakausi lähestyy! Tässä monikäyttöinen ja erittäin maukas täytetty kanarulla, josta voi leikata paloja salaattiin, alkupalaksi paahdetun patongin siivun päälle tai sitten tehdä muodikas subi! Jos oikein haluaa riehaantua, niin tämänhän voisi nimetä vaikka kanakääretortuksi. Peston tein vaihteeksi cashewpähkinöistä, kun pinjansiemenet olivat päässeet loppumaan. Lämpimänä rullaa ei kannata leikata, vaan vasta hyvin jäähtyneenä. Kätevä juhliin, kun rullan voi valmistaa edellisenä päivänä.

TÄYTETTY BROILERIRULLA

400 g broilerin maustamattomia ohutleikkeitä

suolaa

125 g mozzarellaa

 50 g salamisiivuja

5-6 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna

Pesto cashewpähkinöistä

puntti basilikaa

1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä

1/2 dl öljyä

1 valkosipulin kynsi

1/2 dl parmesaania

mustapippuria

Rullan voiteluun: 1 tl öljyä + paprikajauhetta + ripaus suolaa

koristeluun basilikaa

Levitä ohutleikkeet kelmun päälle vieri viereen n. 35x25cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Suolaa ja nuiji kevyesti, jotta saat saumat umpeen. Tee pesto ajamalla ainesosat yrttisilppurissa tasaiseksi. Levitä pesto levylle. Raasta mozzarellapallo raasteeksi ja levitä levylle yhdessä pieneksi silputtujen aurinkokuivattujen tomaattien kanssa. Levitä salamisiivut ja kääri sitten kääretortun tapaan rullalle. Kannattaa kiinnittää muutamalla cocktailtikulla, jotta rulla ei aukea uunissa. Voitele öljy-paprikajauheseoksella ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kääri valmis rulla folioon ja anna jäähtyä.

Salaattiin: tee haluamasi salaattipohja, leikkaa kanarullasta siivuja ja asettele salaatin pinnalle

Alkupaloina: leikkaa patongista siivuja, voitele majoneesilla, lisää salaatin lehti ja ohut kanarullasiivu

Subiin: täytä halkaistu patonki haluamillasi täytteillä ja ohueksi leikatuilla kanarullasiivuilla

kana alkupalat kanasubi

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Terhi Kananpoikien Bistro 17/04/2015 - 12:47

Kiva idea kevään juhlapöytiin. 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 17/04/2015 - 15:08

Parasta tässä on se että rullan voi valmistaa etukäteen ja sitten vain siivuttaa juhlapäivänä, miten sen käyttääkään…; )

Vastaa
Outi 17/04/2015 - 11:59

Voihan herkun herkku taas. Aivan ihanan näköistä ruokaa.
Oikein mukavaa viikonloppua!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 17/04/2015 - 15:12

Kiitos kaunis Outi! Meillä menee tämän rullan viimeiset siivut quesadillojen väliin, hieman juustoa ja grillissä pari minuuttia, avot! Mitä maukkainta viikonloppua sinnekin!

Vastaa

Kommentoi