Juhlakausi lähestyy! Tässä monikäyttöinen ja erittäin maukas täytetty kanarulla, josta voi leikata paloja salaattiin, alkupalaksi paahdetun patongin siivun päälle tai sitten tehdä muodikas subi! Jos oikein haluaa riehaantua, niin tämänhän voisi nimetä vaikka kanakääretortuksi. Peston tein vaihteeksi cashewpähkinöistä, kun pinjansiemenet olivat päässeet loppumaan. Lämpimänä rullaa ei kannata leikata, vaan vasta hyvin jäähtyneenä. Kätevä juhliin, kun rullan voi valmistaa edellisenä päivänä.
TÄYTETTY BROILERIRULLA
400 g broilerin maustamattomia ohutleikkeitä
suolaa
125 g mozzarellaa
50 g salamisiivuja
5-6 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
Pesto cashewpähkinöistä
puntti basilikaa
1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
1/2 dl öljyä
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl parmesaania
mustapippuria
Rullan voiteluun: 1 tl öljyä + paprikajauhetta + ripaus suolaa
koristeluun basilikaa
Levitä ohutleikkeet kelmun päälle vieri viereen n. 35x25cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Suolaa ja nuiji kevyesti, jotta saat saumat umpeen. Tee pesto ajamalla ainesosat yrttisilppurissa tasaiseksi. Levitä pesto levylle. Raasta mozzarellapallo raasteeksi ja levitä levylle yhdessä pieneksi silputtujen aurinkokuivattujen tomaattien kanssa. Levitä salamisiivut ja kääri sitten kääretortun tapaan rullalle. Kannattaa kiinnittää muutamalla cocktailtikulla, jotta rulla ei aukea uunissa. Voitele öljy-paprikajauheseoksella ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kääri valmis rulla folioon ja anna jäähtyä.
Salaattiin: tee haluamasi salaattipohja, leikkaa kanarullasta siivuja ja asettele salaatin pinnalle
Alkupaloina: leikkaa patongista siivuja, voitele majoneesilla, lisää salaatin lehti ja ohut kanarullasiivu
Subiin: täytä halkaistu patonki haluamillasi täytteillä ja ohueksi leikatuilla kanarullasiivuilla
With ♥ from beach house kitchen
4 Kommenttia
Kiva idea kevään juhlapöytiin. 🙂
Parasta tässä on se että rullan voi valmistaa etukäteen ja sitten vain siivuttaa juhlapäivänä, miten sen käyttääkään…; )
Voihan herkun herkku taas. Aivan ihanan näköistä ruokaa.
Oikein mukavaa viikonloppua!
Kiitos kaunis Outi! Meillä menee tämän rullan viimeiset siivut quesadillojen väliin, hieman juustoa ja grillissä pari minuuttia, avot! Mitä maukkainta viikonloppua sinnekin!