JUHLIIN HELPPO COCKTAILPALA: PELMENIT JA SMETANAA

by Beachhousekitchen
12 Kommenttia

Kaupallinen yhteistyö Deliciestin kanssa

Juhlakausi ja kesä lähestyvät! Tuntuuko sinustakin siltä, että niitä toimivia, helppoja ja nopeita juhlatarjottavien ideoita ja ohjeita ei koskaan ole liikaa? Cocktailpalat ja pienet sormisyötävät kuuluvat olennaisesti omiin juhlahetkiini ja nyt kun pääsin tutustumaan suomalaisen perheyritys Deliciestin laadukkaisiin tuotteisiin, huomasin, että nämä pelmenit ovat mitä mainioin herkkupala juhliin! Tämä on myös aika verraton vierasvarakin.

Deliciest oli ennestään tuttu maitohyllyiltä raikkaan laktoosittoman smetanan valmistajana ja nyt hurahdin sitten jo aika monenkin kehumiin pelmeneihin. Tuo smetana on muuten kevyempää kuin monen muun valmistajan ja toimii niin kylmissä kuin kuumissakin ruoissa. Deliciest on myös tuonut markkinoille Maisku rahkavälipalapatukat sekä Ville Haapasalon kanssa kehitetyn tuotelinjan Villen pelmenit ja venäläisiä makuja sisältävän säilykevalikoiman.

Deliciest

Pelmeni on siis raviolin tapainen, täytetty nyytti, joita on tarjoiltu alkujaan Kiinassa (dumplingit) ja klassikoksi se on noussut Venäjällä, jossa pelmeneitä syödään niin arjessa kuin juhlassa. Deliciestin valikoimista löytyy eri makuja kuten kasvis (sis. perunaa ja sieniä), liha, hirvenliha sekä liha-pinaatti, jonka maku on vaan koukuttavan onnistunut ja maistui taaperollekin. Liha-pinaatti pelmeni on myös kauniin vihreä ja ulkoisestikin oikein pätevä yhtenä juhlapöydän tarjottavista.

Miedosti maustettu, mutta paljon makua sisältävä liha-pinaattipelmeni valikoituikin näihin cocktailtikkuun koottaviin suupaloihin. Pelmenit myydään pakasteina ja yhdessä pussissa on n. 45-48 pelmeniä. Pelmeneitä keitettäessä pakkauksessa ilmoitettu keittoaika 5 minuuttia (joissakin mauissa 8-10 minuuttia) on juuri se oikea, eikä melkein. Lue siis pakkauksen valmistusohje ja noudata sitä. Tuloksena täydellinen kypsyys, eikä pelmeni hajoa.

Pelmenit voi laittaa kiehuvaan veteen suoraan pakastimesta, eikä niitä tarvitse siis sulattaa ensin. Veteen lisäsin vain suolaa, ohjeiden mukaan pelmenin makua voi syventää mm. lisäämällä keitinveteen laakerinlehtiä, pippureita, piparjuurta tai valkosipulia.

Pelmenit

Nämä Deliciestin pelmenit ovat rakenteeltaan jämäkämpiä kuin vaikkapa tavalliset raviolit, joten ne ovat täydellisiä näihin tikkusuolaisiin. Aurinkokuivattujen tomaattien öljy mukavasti maustoi mozzarellapallon ja makunautinto oli aika täydellinen. Varsinkin kun tämän suupalan dippasi vielä smetanassa!

Sopisivatko nämä myös sinun juhliisi? Onnea kaikille valmistuville & Onnistuneita juhlia ♥

pelmenit

pelmenit

Pelmeni cocktailpalat

Kaupallinen yhteistyö Deliciestin kanssa Juhlakausi ja kesä lähestyvät! Tuntuuko sinustakin siltä, että niitä toimivia, helppoja ja nopeita juhlatarjottavien ideoita ja ohjeita ei koskaan ole liikaa?… Alkuruoat ja pikkusuolaiset JUHLIIN HELPPO COCKTAILPALA: PELMENIT JA SMETANAA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

(n. 47 kpl)

1 pussi Deliciest Liha-pinaatti pelmenejä (400 g, pakaste)

2 pkt mozzarellajuustoa (minipalloja tai tavallista)

1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

2 prk Deliciest laktoositonta smetanaa

suolaa ja pippuria

Ohje:

  1. Pelmenit laitetaan kiehuvaan suolattuun veteen ja annetaan kiehua 5 minuuttia (tai ohjeen mukaan), kunnes ne ovat kohonneet veden pinnalle.
  2. Kaada pelmenit lävikköön ja siirrä jäähtymään voipaperin päälle.
  3. Pilko veistellä aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi.
  4. Erottele minimozzarellapallot toisistansa tai jos käytät isompaa mozzarellaa palana, niin leikkaa siitä n. 1 cm x 1 cm paloja.
  5. Laita tikkuun ensin tomaattipalanen, sitten mozzarellapala ja lopuksi pelmeni.
  6. Viimeistele mustapippurilla.
  7. Kaada smetanat kulhoon ja ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria.
  8. Dippaa cocktailpala smetanassa ja nauti.

pelmenit

pelmenit

Deliciestin tuotteita myydään hyvin varustetuissa elintarvikemyymälöissä ympäri Suomea.

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

12 Kommenttia

EijaLiisa 07/03/2019 - 11:35

Sain kaksi pussia Liha-Pinaatti Pelmeneitä ( päiväys 13.3.2019) Tuolla alussa puhuttiin “suoraan pakkasesta” . Myydäänkö nämä pakasteena vai tuoreena ? Eli kun ne on oleet jääkaapissa jokusen viikon , onko vielä syötäviä ?

Vastaa
NOPEA JA VAIVATON PELMENILASAGNE | Beach house kitchen 28/08/2017 - 14:06

[…] olikin jo ennestään tuttu, sitä löytyy aina omasta jääkaapista. Pelmeneistä valmistin cocktailpaloja kevään pihajuhlaan, ei ole sitäkään reseptiä liian vaikeilla ja aikaa vievillä vaiheilla […]

Vastaa
Jael 30/05/2017 - 19:05

Ihana asettelu Heli,näyttää niin upealta:) Täällä kun on paljon venäläisiä ,ja venäläisten kauppoja,niin pelmeneitä löytyy helposti,mutta en ole kyllä ostanut niitä kuin kerran.
Kaunista keskiviikko-iltaa:)

Vastaa
Beachhousekitchen 02/06/2017 - 12:42

Kiitos, tykkään kovasti venäläisistä mauista ja ruoasta, muistakin kuin blineistä : )
Pelmenit on kyllä helppoa ja niin maukasta arkiruokaakin!

Vastaa
Tiia K 29/05/2017 - 13:06

Tykkään, tykkään , tykkään paljon ja Latviassa asuessa varsinkin tuli syötyä useammin. Oli ihan Pelmeni ravintoloitakin ja ruoka siellä ei maksanut yhtikäs mitään ja smetanaahan siellä laitetaan kaiken päälle, myös makeiden lettujen. 🙂

Ihanaa uutta viikkoa Heli ja huomiseen <3

Vastaa
Beachhousekitchen 29/05/2017 - 20:26

Pelmeneitä on aiemmin tullut venäläisissä ravintoloissa syötyä, mutta nyt aika kiva, että näitä saa kotiinkin! Olen smetanan suurkuluttaja, joten lettujenkin päälle sitä tulee usein laitettua…Todella hyvänmakuisia nämä Deliciestin tuotteet, voin suositella: )

Vastaa
Lumo 29/05/2017 - 07:10

Tuo smetana on suosikkini raikkautensa tähden. Pelmeneitä en ollaan aikoihin syönyt, täytyykin kokeilla niitä, vaikka tällä ohjeella.

Vastaa
Beachhousekitchen 29/05/2017 - 20:39

Näistä pelmeneistä tuli kyllä suosikkeja, todella onnistuneita makuja : )

Vastaa
Tuula / Tuula's life 28/05/2017 - 23:05

Sattuipa hauskasti. Minulla on jo jonkin aikaa ollut kesken Ville Haapasalosta kertova äänikirja: “Et kuitenkaan usko”. Se on mainio kirja, aikapulasta johtuen sen lukeminen vain on kestänyt. Olen ääneen nauranut Villen seikkailuja suuressa Venäjän maassa. Ja se poika kyllä syö mitä vain. Ja pelmeneitä rakastaa. Ja nyt sinä tuot Villen nimikkopelmenit tähän tarjottaviin -postaukseesi. Näitähän minä tarjoan jossakin vaiheessa vieraille ja kerron höysteeksi Villen uskomattomia tarinoita 🙂
Kiitos kivasta vinkistä ja reseptistä, Heli <3
Mukavaa alkavaa viikkoa!

Vastaa
Beachhousekitchen 29/05/2017 - 20:43

Villen matkaohjelmia on kyllä tullut seurattua ja oikein viihdyttäviä ovatkin! Venäläisestä keittiöstä pelmenit ovat mielestäni sitä parhaimmistoa blinien ohella : )

Vastaa
Outi 28/05/2017 - 17:42

Onpa kaunista pientä naposteltavaa. Minähän olen jo alkanut suunnittelemaan ensi kevään lakkiaisia varten menuta. Tulossa on pitkästä aikaa isommat juhlat.
Ihanaa sunnuntaita <3

Vastaa
Beachhousekitchen 29/05/2017 - 20:51

Kiitos : ) Juhlien suunnittelu on mitä mahtavinta puuhaa ja niitä hyviä reseptejä ei koskaan ole liikaa!

Vastaa

Kommentoi