Osallistuin äskettäin Urtekramin ja Ruoka.fi järjestämään gluteenittoman leivonnaisen kehittelykisaan grillatuilla halloumitaskuilla. Omaa suosikkia pääsee äänestämään vielä 17.6 asti tästä linkistä. Gluteenittoman luomujauhosarjan juuri lanseerannut Urtekram muisti meitä bloggaajia isolla laatikolla uutuusjauhoseoksia ja koekeittiössä olen kokeillut niistä paria. Gluteenittomia reseptejä muista jauhoseoksista siis luvassa lähiaikoina!
Tässä tulee aika mukava arkipizzan resepti, uusista perunoista tehtynä siitä tulee varsinainen kauden herkkusatopommi. Pizzan päälle tuleva peruna kannattaa suikaloida mahdollisimman ohueksi, tällöin sitä ei tarvitse esikypsentää. Toki jos haluat kauniin pinnan, perunasiivut voi käyttää nopeasti parilapannulla. Yksinkertaista ja niin hyvää!
KASVISPIZZA
2 kpl
3 dl kädenlämpöistä vettä
11 g kuivahiivaa
1 tl hunajaa
4 1/2 dl Urtekram -yleisleivontamixiä
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
TÄYTE
4-5 uutta perunaa
2 prk smetanaa
300 g halloumia/fetajuustoa/kotijuustoa
(2-3 dl juustoraastetta)
Valmiin pizzan päälle
2 murskattua valkosipulin kynttä
basilikaa
laadukasta oliiviöljyä
mustapippuria
Sekoita kuivahiiva yhteen desilitraan Urtekram -yleisleivontamixjauhoja. Lisää hiiva-jauhoseos yhdessä hunajan kanssa kädenlämpöiseen veteen. Anna levätä hetki. Taikina onnistuu helpoiten tehosekoittimella tehtynä. Lisää myös jauhot desi kerrallaan. Anna tehosekoittimen vaivata taikinaa n. 10 minuutin ajan. Lisää lopuksi suola. Anna kohota vähintään tunnin ajan.
Leivo taikinasta joko 2 isompaa pizzaa tai 4 pizzakiven päällä paistettavaa pienempää pizzaa. Vaahdota smetana ja jaa se pizzapohjien päälle. Levitä perunasiivut ja ripottele halloumi/feta/kotijuusto pinnalle. Jos haluat lisätä tavallista juustoraastetta, laita se heti smetanan päälle. Paista kuumalla pizzakivellä 7-10 minuuttia. Voit maustaa valmiin pizzan murskatulla valkosipulilla, öljyllä, basilikalla ja mustapippurilla.
With ♥ from beach house kitchen
2 Kommenttia
Mä aina linkkaan näitä gluteenittomia ohjeita mun työkaverille 🙂
Mahtavaa! Gluteenittomat jauhot ovat kyllä todella korkealaatuisia, helpompia leipoa ja kukaan ei juurikaan huomannut eroa tämän grillipizzan maussa!