Katkarapuceviche, nachot ja tequilamajoneesi

by Beachhousekitchen
7 Kommenttia

nachoja ja katkarapuja

Ceviche on Latinalaisesta Amerikasta peräisin oleva sitruksella tai limellä raakakypsennetty kala- tai äyriäisruoka. Useimmin olen tehnyt sitä lohesta tai kuhasta, mutta nyt kokeiluun pääsi katkarapu ja meksikolainen makumaailma. Aiemman lihapullahaasteen innoittamana meidän kolmen kirkkonummelaisen ruokabloggaajan haasteena oli tässä kuussa tehdä kolme eri versiota cevichestä. Jännitystä on hieman ilmassa, tulisiko jälleen kolme ihan erilaista ja eri raaka-ainein tehtyä reseptiä? Käy kurkistamassa Paleokeittiön oma versio tästä ja Mukana maku-blogin ceviche klikkaamalla tästä.

Oma cevicheni on siis katkaravuista tehty ja aika perinteisesti maustettu. Uutta on avokadon puolikkaasta tehty kuppi, josta ceviche nautitaan itse tehtyjen nachojen ja tequilalla maustetun majoneesin kanssa. Nachot, eli maissitortillalastut kannattaa tehdä itse. Maku on paljon parempi kuin kaupan valmiissa ja eipä löydy lisäaineita!

Karnevaalihengessä ja lähestyvän pääsiäisen juhlatunnelmissa tämä ceviche saa loppusilauksen majoneesista, jota on maustettu meksikolaisella tequilalla. Tällä alkuruoalla voisi säväyttää vaikka pääsiäisenä tai vappuna – raikasta, helppoa ja täynnä meheviä makuja!

KATKARAPUCEVICHE

6 annosta

250 g laadukkaita katkarapuja

Marinadi

2 limen mehu

2 tl ruokosokeria

2 rkl laadukasta öljyä

1 silputtu punasipuli

1/2-1 chili

1 murskattu valkosipulinkynsi

muutama basilikan lehti

kourallinen korianteria

suolaa ja pippuria

Lisäksi

3 avokadoa

1  kuutioitu tomaatti

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada liemi sulaneiden ja valutettujen katkarapujen päälle. Lisää tarvittaessa makeutta tai happoa – makujen tasapaino on tärkeä. Anna maustua kylmässä vähintään tunnin ajan. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi, poista siemenet. Halkaise avokadot ja koverra niistä hedelmälihaa pois siten että vihreätä osaa jää kuoreen noin sentin paksuudelta. Pilko koverrettu avokado pieniksi kuutioiksi ja lisää tomaattikuutioiden kanssa cevicheen. Sivele hieman sitruunaa avokadon puolikkaisiin jottei vihreä osa tummu. Lusikoi ceviche kuppeihin ja tarjoa heti.

shrimp ceviche

NACHOT

1 pellillinen

3 dl Masa harina-jauhoja

1 1/2 dl lämmintä vettä

1/2 tl suolaa

2 rkl öljyä

Sekoita jauhot lämpimään veteen ja lisää suola. Alusta öljyn avulla kimmoisaksi. Anna levätä tunnin ajan. Jaa kolmeen osaan ja kaulitse kukin taikina kahden leivinpaperin välissä parin millin paksuiseksi, leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä kolmionmuotoisiksi nachoiksi. Paista kuivalla ja kuumalla pannulla n. 15 sekuntia per puoli. Nachot jäävät pehmeiksi, mutta jos haluat niistä rapeita, sivele öljyllä ja käytä n. 150 asteisessa uunissa 7-10 minuuttia.

katkarapuceviche ja nachot

TEQUILAMAJONEESI

2 dl laadukasta majoneesia

klikkaa majoneesin resepti tästä

1-2 tl tequilaa oman maun mukaan

Sekoita tequila majoneesiin ja anna maustua hetki.

Katkarapucevichekupit

katkarapunacho ja tequilamajoneesia

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

7 Kommenttia

Terhi Kananpoikien Bistro 29/03/2015 - 21:54

Ceviche on niin ihanaa… 🙂 Upeita kuvia ja herkullinen kokonaisuus!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 30/03/2015 - 08:16

Kiitos! Niin on…raikasta ja suhteellisen terveellistä. Vaikka yritän suosia kotimaisia kaloja, niin oli tämä katkaravustakin tehty aika herkkua!

Vastaa
Belladonna 29/03/2015 - 21:00

Aivan ihania kuvia, tulee heti olo, että näitä olisi pakko saada maistaa!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 30/03/2015 - 08:17

Kiitos, nämä kutkuttivat kyllä makuhermoja. Ehkä pitää tehdä uudestaan pääsiäisenä…; )

Vastaa
Outi 29/03/2015 - 19:19

Kiitos nacho-ohjeesta, näitä on pakko kokeilla ☆

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 30/03/2015 - 08:24

Eipä kestä! Masa harina-jauhoja kannattaa kysellä Ruohonjuuresta, olivat loppu koko maasta muutama kuukausi sitten. Löytynee myös suosikki etnisestä kaupastani, eli Vii Voanista Hakaniemestä!

Vastaa
Katkisceviche ja savupaprika-chilimajoneesi | Paleokeittiö 29/03/2015 - 18:24

[…] Beach house kitchen – Katkarapuceviche, nachot ja tequilamajoneesi […]

Vastaa

Kommentoi