Juhlapöydän alkupala: siikaa ja piparjuurta

by Beachhousekitchen
2 Kommenttia

Tulevana viikonloppuna on aika hiljentyä muistelemaan jo taivaaseen siirtyneitä rakkaitamme ja samalla keskittyä ja antaa aikaa niille omille turvaihmisille, joilta voi aina pyytää apua, jos on vaikea tilanne eikä omin voimin jaksa. Perhettäni kohtasi tänä aamuna ilouutinen, jonka kunniaksi pyhäinpäivän pöydästämme löytyy ainakin näitä herkullisia siikaveneitä ja lasillinen kuohuvaa. Tai ehkä samppanjaa. Löysimme uuden kuplivan kalapöydän ystävän viime viikon hyvä elämä-messuilta ja sen nimi on Taittinger. Rauhallista ja rakastavaa viikonloppua!

HUNAJAMARINOITUA SIIKAA JA PIPARJUURI-RANSKANKERMAA

PAISTETUN PERUNAVENEEN PÄÄLLÄ

300 g siikafilee

Marinadi kalalle:

1 rkl öljyä

1 rkl hunajaa

1 dl valkoviiniä

2 rkl sitruunamehua

1 valkosipulin kynsi

suolaa

timjaminoksa

Sekoita marinadin aineet ja valuta marinadi siikafileen päälle ja anna olla yön yli kylmässä.

Piparjuuri-ranskankerma

1 prk creme fraichea

3 rkl raastettua piparjuurta

1 rkl sitruunamehua

1 tl Dijon-sinappia

mustapippuria

ripaus suolaa ja sokeria

Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki kylmässä.

Perunaveneet

5-6 keitettyä perunaa

voita, suolaa ja pippuria

Lohko perunat pituussuunnassa n. 1 cm paksuisiksi veneiksi ja paista ne voissa rapean kullanruskeiksi. Mausta ja anna hieman jäähtyä. Levitä piparjuuri-ranskankermaa lusikallinen perunaveneelle ja päälle 2-3 ohutta siivua hunajamarinoitua siikaa. Koristele tillillä tai ruohosipulilla.

With ♥ ja ikuisesti kiitollisena from beach house kitchen

Lue nämäkin

2 Kommenttia

Polkkapossu 03/11/2014 - 18:27

Hyvät yksinkertaiset maut. Loistava alkupala. Viereen kuoharia.

Vastaa
Heli 03/11/2014 - 19:37

Kiitos! Ja todellakin…tämä alkupala on kuin luotu kuplivalle kuohujuomalle!

Vastaa

Kommentoi