Keltajuuri oli itselleni aiemmin täysin tuntematon juures. Siihen tutustuminen alkoi pari viikkoa sitten ja muutama resepti tuleekin blogiin tuosta punajuuren sukulaisesta. Ensimmäisenä luvassa terveelliset keltajuurisipsit! Keltajuurta voi käyttää samalla tapaa kuin punajuurta, siitä vain puuttuu betalaiini -niminen hehkuvan violetin punaisen värin antava väriaine. Maku on aika mieto, ehkä vähän makeampi kuin punajuuressa.
Keltajuuresta saa yhdessä punajuuren kanssa kauniita juureslastuja! Erinomainen oli myös tämä K-Juustomestarin Stiltonista kermalla notkistettu dippi, joka täydensi makunautinnon. Juurekset (n. 2 mm paksuudeltaan) saa parhaiten lastuiksi mandoliinilla. Levitä ne leivinpaperille siten, etteivät kosketa toisiaan. Lämmitä uuni 130-asteiseksi ja paahda lastuja vähintään tunti. Sivelin todella ministi öljyä lastuille ja hieman suolaa päälle, rapeutuvat muutenkin uunissa, kunhan se ei ole liian kuuma. Sallittu herkku talviseen iltaan!
With ♥ from beach house kitchen
11 Kommenttia
Nuo värit. todella kauniit! Pitää kokeilla, kiitos snackreseptistä!
[…] tuli keittiööni juuressipsien muodossa ja nyt tästä juureksesta valmistui lempeän kermainen keitto, joka sopisi iloisen […]
Punajuureen en ole koskaan oikein syttynyt, vaikka toki syön jos sitä on tarjolla. Keltajuurta halusin kuitenkin kokeilla, en ole varma olenko koskaan sitä edes maistanut. Sipsit vaikuttavat herkullisilta.Uunisipsejä olenkin tehnyt perunasta.
Minäkin olen vasta ns. vanhoilla päivillä punajuuren ystäväksi päässyt! Parasta se mielestäni pehmeäksi paahdettuna ja lämpimänä. Toiseksi parasta näissä sipseissä : )
söisin koko satsin vaikka heti <3 ihanan kuuloista!
Näitä on tehty jo pariin otteeseen, terveellistä hyvää : )
Keltajuurta en olekaan kokeillut,en ehkä nähnytkään. Tai sitten sekoittanut lanttuu,josta en niin tykkää;D Ihanan näköiset sipsit,tuollaiset itse tehdyt ovat parhaita.Mulla on tosi hyvä kuivuri,ja ennen tuli tehtyä’ sipsejä sillä useinkin,nyt en ole pitkään aikaan tehnyt,mutta tämä innosti joten taidan ehkä tehdäkin piakkoin:)
Oh my mikä dippi, ihan mahdottoman hyviä vaikka itsellekin aivan uusia nuo keltajuurekset. 🙂 Noita voisi popsia, jos olisi hiilarittomallakin. Ihanaa uutta viikkoa Heli <3
Sopivat todella myös karppaajallekin : ) Tuo Stilton on ihan lempparijuustoani!
Juuressipsit on aivan ihania. Ajattelin kokeilla myös kuivurissa. Niin herkulliset kuvat, että taas tuli nälkä!
Kuivuri minulta vielä puuttuukin, sillä säilyisi paremmin vitamiinit hallussa : )