Kokin salaisuus: täydellinen täytetty ohukainen

by Beachhousekitchen
8 Kommenttia

Kaupallinen yhteistyö Flora

Ensi viikonloppuna juhlitaan isiä, silloin aamupalapöydästä löytyy niin suolaisia kuin makeitakin ohukaisia! Ohukaisten paistaminen olisi aika työlästä, ellei apuna olisi Flora Kokin salaisuus – juoksevaa voi-, rypsi- ja auringonkukkaöljyseosta. Ei enää sitä pannun vieressä sulavaa pakettia, josta hätiköiden lusikoida rasvaa pannulle, vaan kätevä ja siisti kaatonokallinen purkki, josta annostella juuri oikea määrä rasvaa paistamiseen. Öljyn antama rapea paistotulos ja voin täyteläinen maku, en ole enää aikoihin käyttänyt paistinpannulla muuta rasvaa. Siksi tämä onkin mieluinen kaupallinen sisältöyhteistyö, jonka kautta pääsen kertomaan muillekin ruoanlaittoa helpottavista ja ominaisuuksiltaan sekä tietysti maultaan huipputuotteista.

Ammattikokit ovat kautta aikojen suositelleet öljyn ja voin yhdistämistä sen parhaimman paistotuloksen aikaansaamiseksi. Öljyä siksi, että se kestää korkeat paistolämpötilat ja voita antamaan sitä pähkinäisen täyteläistä makua. Laktoositon Kokin salaisuus paistaa ilman käryä oikeastaan mitä vaan, olen käyttänyt sitä myös leivonnassa mm. sämpylä- ja pullataikinaan. Parempi valinta myös sille myönnetyn sydänmerkin vuoksi.

Viikolla tulee aika usein tehtyä pinaatti- tai porkkanalettuja, viikonloppuisin räiskäleet kuuluvat viipyilevän kiireettömiin sunnuntaiaamuihin. Tulevan viikonlopun isänpäivä mielessä testasin jo etukäteen miten voisi ilahduttaa joko sitä omaa isää, ukkia tai lasten isää – tekemällä niin visuaalisesti kuin maullisestikin täydellisen täytetyn ohukaisen henkilölle, joka on kaiken sen arvoinen ja jota haluaa hemmotella isosti ♥ Tällä reseptillä taatusti sulatat sydämet, uskoisin maistuvan kaikille perheenjäsenille.

Mielestäni yksi parhaimmista lahjoista mitä tässä hektisessä hetkessä ja kiireisessä elämässä on antaa toiselle on se  a i k a  j a  l ä s n ä o l o. On aika passivoivaa tuijottaa ja plärätä puhelinta tuntikausia ja sulkea pois kaikki muu ympärillä oleva. Vaikka se sosiaalinen media onkin oma työympäristö, olen alkanut pitämään myös selkeitä hetkiä ja viikonloppuisin myös päiviä, että puhelin pysyy sivussa, eikä hallitse elämää. Annetaan sitä aikaa läheisillemme ja ollaan oikeasti läsnä. Ruoanlaitto ja saman pöydän ääressä herkuttelu on mainio yhteinen harrastus ja parasta läsnäoloa, siten me aloitamme isänpäivän juhlinnan omassa perheessäni!

Kokin salaisuus

Kokin salaisuus

Täytetyt ohukaiset

Kaupallinen yhteistyö Flora Ensi viikonloppuna juhlitaan isiä, silloin aamupalapöydästä löytyy niin suolaisia kuin makeitakin ohukaisia! Ohukaisten paistaminen olisi aika työlästä, ellei apuna olisi… Alkuruoat ja pikkusuolaiset Kokin salaisuus: täydellinen täytetty ohukainen European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

OHUKAISTAIKINA

2 kananmunaa

4 dl maitoa tai vichyä

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl Flora Kokin salaisuus - voi-, rypsi- ja auringonkukkaöljyseosta

3/4 tl suolaa

TÄYTTEET

6 kananmunaa

3 avokadoa

1 -2 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

seesaminsiemeniä

3 dl juustoraastetta (esim. cheddar)

LISÄKSI

tuoreita salaatin versoja tai yrttejä kuten oreganoa tai basilikaa

Flora Kokin salaisuus- rasvaa paistamiseen mustapippuria

Ohje:

  1. Tee ensin ohukaistaikina: vatkaa munat nesteeseen, lisää jauhot, kokin salaisuus ja suola. Vatkaa käsivispilällä voimakkaasti sekaisin.
  2. Anna taikinan "levähtää" täytteiden valmistamisen ajan.
  3. Leikkaa avokadot puoliksi ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Valele päälle sitruunamehua, jotteivat puolikkaat tummu. Rouhi päälle myös ripaus suolaa ja ripottele seesaminsiemeniä.
  4. Paista munat yksitellen pannulla toivottuun kypsyysasteeseen ja siirrä sivuun.
  5. Kaada ohukaistaikinaa sopiva määrä paistinpannulle, jotta siitä tulee koko pannun kokoinen ja paista ensin toinen puoli. Kun käännät tosin päin, lisää puolisen desiä juustoraastetta ohukaiselle ja paistettu muna päälle.
  6. Käännä noin puolen minuutin paistamisen jälkeen reunat kuvan osoittamalla tavalla sisäänpäin.
  7. Asettele valmiiden ohukaisten reunalle tai päälle avokadon puolikas ja koristele yrtein tai salaatin versoilla. Viimeistele mustapippurilla.

Kokin salaisuus

Kokin salaisuus FloraWith ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Tiia 09/11/2018 - 09:39

Nyt on ihan oman miehen näköinen annos ja vielä avokadoineen päivineen. <3 Rakastan itsekin suolaisia ja tietenkin makeita pannareita. Tämä lähtee kokeiluun. Kiitos niin paljon Heli ja ihanaa isänpäiväviikonloppua teille. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 12/11/2018 - 11:33

Kiitos, oli kiva viikonloppu, paljon yhteistä tekemistä ja melkeinpä 100% ilman työjuttuja! Minä täällä suunnittelen viikon ruokalistaa ja suolaisia lettuja tulossa, täytteeksi aina mitä sattuu jäämään : )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 07/11/2018 - 14:22

Ooh mikä ihanuus, avokado ja muna sopivat niin hyvin yhteen ja ohukainen kruunaa kaiken.

Vastaa
Beachhousekitchen 07/11/2018 - 15:43

Meinasi kyllä itku tulla, oli sen verran herkullista : )

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 07/11/2018 - 10:29

Tämä on kyllä täydellisin ja kaunein ikinä 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 07/11/2018 - 15:37

Ja maistuu ihan varmasti niille elämän tärkeille tyypeille <3

Vastaa
Outi 05/11/2018 - 19:34

Herkullisen näköistä ja ihana idea juurikin isänpäiväksi. Meillä tapahtui jotain ennen kuulumatonta, mies toivoi isänpäiväksi kakkua! Sellainen pitää siis ehdottomasti valmistaa.
Ihanaa maanantaita ihanuus <3

Vastaa
Beachhousekitchen 06/11/2018 - 19:51

Kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi <3 Seuraapa blogiani loppuviikolla, tulossa suklaakakun resepti - voisi olla monen mieleen!

Vastaa

Kommentoi