Kurpitsasta taivaallista pizzaa!

by Beachhousekitchen
5 Kommenttia

Kurpitsasta tuli kyllä tämän kodin kestohitti. Aiemmassa kurpitsapostauksessa tällä viikolla kerroin kuinka kurpitsaa kannattaa paahtaa suurempia määriä, jolloin näitä kuutioita voi vaikka pakastaa myöhempiin tarpeisiin. Juuri uunissa paahtaminen tuo kurpitsaan sen oikean maukkaan maun, jolloin se maistuu nirppanokallekin! Pizzaan ei kurpitsaa oltu keksittykään aiemmin käyttää ja siitä tuli ihan kasvisversionakin oikea herkkuruoka!

Pizza tuntuu olevan nyt kaikkien huulilla. Kaksi Suomen suosituinta ruokalehteä taisi kumpikin nostaa ihan kanteen asti alkuperin tähderuoaksi syntyneen italialaisen lättyleivän! Ja mainiota evästähän se on, kun täytteet ovat laadukkaita ja ravintorikkaita. Itse jaksan ylistää taikinan jääkaapissa yön yli kohottamista, voi olla siellä jopa parikin vuorokautta. Pohjasta tulee vaan paljon rapeampi ja maukkaampi näin. Saa kokeilla ja vertailla!

Taivaallisen hyvä pizza siis vaikka viikonlopuksi!

pizza

pizza

Kurpitsapizza

Kurpitsasta tuli kyllä tämän kodin kestohitti. Aiemmassa kurpitsapostauksessa tällä viikolla kerroin kuinka kurpitsaa kannattaa paahtaa suurempia määriä, jolloin näitä kuutioita voi vaikka pakastaa… Alkuruoat ja pikkusuolaiset Kurpitsasta taivaallista pizzaa! European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

TAIKINA

2 1/2 dl vettä

1 pussi kuivahiivaa

1 tl hunajaa

5,5 dl vehnäjauhoja

1/2 dl öljyä

1/2 tl suolaa

TÄYTTEET

1,2 kg kurpitsa

öljyä ja suolaa

125 g Valio Aura Gold -sinihomejuustoa

1 dl paahdettuja pinjansiemeniä

1 iso punasipuli

120 g smetanaa

450-500 g juustoraastetta

Ohje:

  1. Sekoita kylmään veteen kuivahiiva ja hunaja.
  2. Lisää jauhot, suola ja lopuksi öljy.
  3. Alusta n. 5 minuutin ajan.
  4. Peitä foliolla ja laita jääkaappiin vähintään yön ajaksi.
  5. Jaa taikina kolmeen osaan ja kaulitse niistä pizzapohjat leivinpaperin päällä.
  6. Täytä pizzat ja paista esilämmitetyn pizzapohjan päällä n. 8-10 minuuttia 250 asteessa.
  7. Mausta yrtein esim. salvialla, oreganolla ja mustapippurilla

  Täytteiden valmistus Kuori kurpitsa ja leikkaa se kuutioiksi. Pirskottele päälle öljyä ja suolaa ja paahda 225-asteissa uunissa n. 20 minuutin ajan. Jäähdytä. Siivuta sipuli, hienonna sinihomejuusto ja paahda pinjansiemenet. Jaa smetana kolmeen osaa ja levitä pizzapohjille. Jaa kaikki täytteet kolmelle pizzalle, smetanan päälle juusto, sitten kurpitsalohkot, sinihomejuusto ja sipulit. Paista kypsiksi. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja yrtit/mausteet.

pizzaa pizza

pizza

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

5 Kommenttia

Italialaisen pizzan ABC | Beach house kitchen 27/12/2015 - 07:38

[…] on blogin historian aikana valmistunut mm. taivaallista kurpitsapizzaa, gluteenitonta perunapizzaa, rapeaa pääsiäispizzaa, savumuikkupizzaa kvinoapohjalla, […]

Vastaa
Jael 17/10/2015 - 19:55

Kuulostaa tosi hyvältä pizzalta ja nättikin:)

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 19/10/2015 - 08:18

Kiitos <3 Kasvissyöjän unelmapizza...meidän vieras muuten kysäisi että saisiko lisää sitä...hmmm..oliko se kanapizzaa...? Kurpitsan paahdetut palaset tekivät siitä 'lihaisamman'...huijauspizzaa siis!

Vastaa
Outi 16/10/2015 - 21:26

Pizzakin voi olla terveellinen, silloin sitä voi siis syödä useammin. Mukavaa perjantai-iltaa!

Vastaa
Beachhousekitchen 17/10/2015 - 18:47

Juuri näin. Laadukkaat raaka-aineet ja pienemmät slaissit…Kivaa viikonloppua ; )

Vastaa

Kommentoi