Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa
Tervetuloa marraskuu ja juhlakausi! Ensilumi peitteli jo maan ja talviaikaan siirtyminen oikein virallisti ne tunnelmalliset pimeät illat, jolloin saa lekotella takkatulen lämmössä tai luoda kotiin valomeren kynttilöillä. Kyllä, nyt voi jo suunnitella pikkujoulujakin, mikä mahtava tekosyy kutsua ystävät tai vaikkapa naapurit glögille. Kun lämpötilat laskevat, ei enää maistu rapsakka kylmä jääsalaatti, vaan pöytään katetaan paahdetuista porkkanoista koottu salaatti, jonka kruunaa kermaisen täyteläinen Stilton -sinihomejuusto.
Pirkka Parhaat Juustomestarin Stilton valmistetaan Isossa-Britanniassa ja se on cheddarin ohella tunnetuin juusto, joka saarivaltiosta lähteneenä on ihastuttanut myös muun maailman! Maukasta stiltonia valmistetaan niin valko- kuin sinihomejuustona. Vain kuudella englantilaisella meijerillä on lisenssi valmistaa aitoa stiltonia ja sitä on valmistettu jo 1700-luvun alkupuolelta asti. Stilton sinihomejuusto on erinomainen napostelujuusto ja sopii hedelmien kuten päärynän kanssa ja on siis ehdoton kunkku juustopöydässä. Juustojen kanssa pitää olla tietysti hilloketta, viime syksynä tein persimoneista marmeladia, pidä resepti tallessa, sillä nuo oranssiset kaunokaiset saapuvat pian kauppoihin!
Stilton oikein aromatisoituu kun se saa hengähtää lämpimien ja paahdettujen kasvisten tai juuresten kupeessa. Tämä lämmin salaatti tulee olemaan se omien pikkujoulujen hitti tänä vuonna, makuraati tykkäsi ja toivottavasti sinäkin pidät tästä makuyhdistelmästä ♥ Oman K-kaupan valikoimaan voi vaikuttaa antamalla tuotetoiveita, eli jos omasta K-kaupastasi ei löydy mm. näitä Pirkka Parhaat juustoja, pyydä kauppiastasi tilaamaan!

Ainesosat:
1 ps (500 g) Pirkka suomalaisia pestyjä porkkanoita
1 ½ rkl Pirkka ekstraneitsytoliiviöljyä
1 tl rakuunaa
½ tl suolaa
½ pkt (á 150 g) Pirkka Parhaat Juustomestarin Stilton sinihomejuustoa
1 ps (65 g) Pirkka Luomu rukolaa
100 g Pirkka saksanpähkinöitä
½ ps (á 150 g)
Pirkka pehmeitä karpaloita
2-3 rkl Pirkka Parhaat akaasiahunajaa
Ohje:
1. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa tikuiksi ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille.
2. Sekoita kulhossa öljy, rakuuna ja suola, sivele porkkanat öljy-mausteseoksella.
3. Paahda porkkanoita 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, tarkista kypsyys.
4. Asettele rucola ja porkkanat tarjoiluvadille.
5. Murenna juusto porkkanoiden päälle.
6. Valuta hunaja salaatin päälle. Viimeistele saksanpähkinöillä ja pehmeillä karpaloilla.
7. Ripottele lopuksi saksanpähkinät ja kuivatut karpalot salaatin päälle.
KUTKUTTAVAN MAKEITA UUTUUKSIA
Pirkka Parhaat -sarjan makeimmat uutuudet tänä syksynä ovat Suomessa valmistetut luomujäätelöt. Makuina luomujäätelöissä ovat maito & toffee-lakritsi, mansikka-raparperi sekä cappuccino-suklaa. Joskus on niin helppo nimetä se suosikki, mutta näissä kaikissa makuyhdistelmä on ihastuttavan erilainen ja aika koukuttava, joten niihin parempiin deluxe-herkutteluhetkiin suosittelen valitsemaan ne kaikki. Maku tulee aidoista ja mahdollisimman vähän käsitellyistä luomuraaka-aineista – ja sen kyllä maistaa! Talvisten ja runsaiden makujen jäätelöbuffet voisi olla pikkujoulujenkin yksi teemoista?
Jos mukana on laktoosista herkästi oireita saavia, niin jäätelöbuffaan kannattaa ottaa mukana Pirkan maidottomat jäätelöt – näin jokainen saa herkutella! Jäätelömauista suosikkini on suklaa, se on todella hienostuneen tummasuklainen, täysin vegaani vielä kaiken lisäksi. Pirkan maidottomat jäätelöt valmistetaan muuten Caminiton jäätelötehtaalla Espoossa, jossa jäätelöt tehdään käsityönä alusta saakka ja raaka-aineina käytetään vain luonnonmukaisia raaka-aineita. Esimerkiksi Pirkka maidottomassa mustaherukkajäätelössä on yli 20% mustaherukkasosetta!
P.S. Pirkka 11 ja Pirkka parhaat – liite ovat juuri ilmestyneet, käy lukemassa lisää kauden parhaimmista uutuuksista!
With ♥ from beach house kitchen
4 Kommenttia
Hei, ihania ruokia sivuillasi. Mikä on tuo kastike porkkanasalaatin ohessa? Lukee varmaankin jossakin, mutta en millään löydä 🙂
Oi kiitos ihanasta viestistä! Se kastike on hunajaa, itse asiassa akaasiahunajaa (Pirkka-sarjan), sopii hyvin porkkana-homejuustoyhdistelmän kanssa : )
Rakastan uunissa paistettuja porkkanoita ja täytyy muutenkin sanoa, että onpa upean näköistä ruokaa. Kyllä kelpaisi minulle ja vielä sitten tuo jätskikin jälkkäriksi.
Herkullista Halloweenia!
Kiitos, Halloweenia juhlitaan vasta tänään ja oransseja ruokia on katettu pöytään : ) Tunnelmallista pyhäinpäivän viikonloppua!