Lohi-avocado ceviche & japanilainen munakasrulla

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

Temaki-sushikääröjen innoittamana kokeilin, kuinka norilevän ja riisin sijaan ohut munakaslevy taipuu rullaksi. Rullaaminen onnistui hyvin ja nämä maistuivat lounaalla myös seuraavana päivänä – kylminäkin! Rullan sisään oli ehdottomasti saatava tuoretta lohta ja avocadoa. Helppo alkuviikon keventäjän japanilaisvaikutteinen resepti, jossa kuitenkin paljon makua ja ei liikoja hiilareita!

Ei hassumpi alkupala temakirulla

 MUNAKASRULLAT

(3 isoa paistinpannun kokoista lettua, joista tulee 6 temaki-kääröä)

5 kananmunaa

2 tl luomu hunajaa

3 tl Mirin -riisiviiniä

2 tl japanilaista gluteenitonta soijakastiketta

1/2 tl suolaa

3 tl rypsiöljyä paistamiseen

Lohi-avocado ceviche

250 g ruodotonta D-leikattua lohta

1 avocado

1 pieni punasipuli

1 1/2 rkl sitruunamehua

1 chili

1 tl suolaa ja mustapippuria

Wasabimajoneesi

2-3 rkl majoneesia ja wasabitahnaa maun mukaan

—–

Pilko lohi pieniksi kuutioiksi ja kääntele hellästi mukaan sitruunamehu, mausteet, pilkottu avocado ja punasipulihakkelus. Lohi kypsyy seoksessa n. 10-15 minuutissa.

Lohi-avocado ceviche valmiina

Vispaa munakkaan ainekset kevyesti sekaisin, älä vaahdota. Jaa taikina kolmeen osaan. Laita 1 tl öljyä pannulle ja hyydytä ohutta munakasta miedolla lämmöllä (n. 1 minuuttia/puoli). Älä ruskista. Nosta munakaslevyt jäähtymään.

Munakasrulla hyytymässä

Halkaise letut kahtia ja laita lohi-avocado ceviche esim. salaatinlehden päälle. Kastikkeena toimii oikein mainiosti wasabi-majoneesi. Kierrä rullaksi ja sido esim. ruohosipulin varrella. Vastustamattoman hyvää!

temakirullat valmiina käärittäviksi

Herkullinen ruoka todella voi olla myös terveellistä!
Hyvä voi olla myös terveellistä

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi