LOHILEIVOKSET HELPOSTI JA NOPEASTI JUHLAPÖYTÄÄN

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Kuka muu on ihan voileipäkakkufiiliksissä kun joka mediasta iskeytyy verkkokalvoille tuo masterpiece ja kaikkien juhlien himoittavin suolainen syötävä? Olen kovasti mainostanut jo 3 vuotta sitten tekemiäni lohileivoksia (alkujaan julkaistu HerkkuLeivonta -lehdessä), mutta olen unohtanut julkaista reseptin myös blogissa – tehdään se nyt, sillä voin vannoa, että myös nämä kalatäytteiset ja voileipäkakkumaiset leivokset hupenevat nopeasti pöydästä, oli se sitten itselle tai juhlaväelle katettu.

Todellakin perinteisen voileipäkakun sijaan juhlapöytään voi kattaa juhlavat voileipäkakkuleivokset. Nämä juhlapöydän kaunokaiset tehdään paahtoleivän murusta, näin koko leivän kantapaloineen ja reunoineen voi hyödyntää! Peltiseen tai silikoniseen muffinssivuokaan kerrostettavissa valmiissa annospaloissa maistuu lohi ja kauneudessaan ne kilpailevat juhlapöydän kukkien kanssa! Leivoksista tulee gluteenittomia, kun käytät gluteenitonta leipää. Muista käyttää laktoosittomia tuotteita, jotta juhlien tarjoilu sopii mahdollisimman monelle.

Iloa & energiaa juhlavalmisteluihin!

lohileivokset juhlapöytään
Kuka muu on ihan voileipäkakkufiiliksissä kun joka mediasta iskeytyy verkkokalvoille tuo masterpiece ja kaikkien juhlien himoittavin suolainen syötävä? Olen kovasti mainostanut jo 3… Alkuruoat ja pikkusuolaiset LOHILEIVOKSET HELPOSTI JA NOPEASTI JUHLAPÖYTÄÄN European Tulosta resepti
Annoksia: 12 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

550 g täysjyväistä paahtoleipää (esim. Fazerin TaikaRuis)

TÄYTE

600 g lämminsavulohta

300 g kylmäsavulohta

200 g tuorejuustoa (esim. ruohosipulin makuinen)

300 g ranskankermaa

nippu tilliä

1 rkl sitruunamehua

½ tl mustapippuria

KOSTUTUS

1 ½ dl kasvislientä

KUORRUTUS

200 g majoneesia

herneenversoja ja ruohosipulia

100 g kylmäsavu- tai graavilohisiivuja

Ohje:

1.       Murenna paahtoleipäsiivut teholeikkuriin ja aja hienoksi muruksi.

2.       Hienonna lohet ja sekoita ne tuorejuuston ja ranskankerman seokseen. Lisää hienonnettu tilli, sitruunamehu ja mustapippuri.

3.       Vuoraa muffinssivuoka tuorekelmulla. Laita ruokalusikallinen leipämurua kunkin kolon pohjalle. Kostuta kasvisliemellä.

4.       Laita ruokalusikallinen lohitäytettä ja tasoittele tasaiseksi.

5.       Lisää taas ruokalusikallinen leipämurua, taputtele lusikalla tiiviiksi ja kostuta hyvin.

6.       Lisää toinen kerros lohitäytettä ja lopuksi leipämurumassa päälle. Kostuta vielä tämä kerros hyvin ja laita päälle kelmu ja esim. leikkuulauta ennen jääkaappiin laittoa.

7.       Anna levätä kylmässä vähintään yön yli.

8.       Kumoa leivokset varovasti vuoista.

9.       Levitä majoneesi leivoksen reunoille ja päälle.  Ripottele pinnalle pieneksi pilkottua ruohosipulia ja asettele reunoille herneenversoja.

10.   Viimeistele leivos joko kylmäsavu- tai graavilohesta tehdyllä lohiruusulla.

 

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Outi 29/05/2019 - 21:29

Oi miten kauniita leivoksia, tuossa kilpailevat jo ruusun kanssa!
Herkullista iltaa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 02/06/2019 - 07:46

Ruusut näistä tulevatkin mieleen, kalkkunasta voisi muuten saada ei-kalattoman version : )

Vastaa
Tiia 29/05/2019 - 16:47

Nam ja ihanan helppoa. Täällä etsitään kaikkia hyviä reseptejä juuri tuleviin rippijuhliin.

Ihanaa päivää Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 02/06/2019 - 07:47

Helppoa juurikin! Ihanaa juhlien valmistelua!

Vastaa
Nanna 29/05/2019 - 14:37

No on kyllä kauniita ja houkuttelevia. Ehkä voileipäkakkua sievempi vaihtoehto ja taatusti yhtä maistuva!

Vastaa
Beachhousekitchen 02/06/2019 - 07:47

No niinpä, ainakin vielä jos montaa sorttia tarjolla, nämä kooltaan sopivan pieniä ja ei tarvitse leikkailla : )

Vastaa

Kommentoi