Loistava lohikeitto alkuviikkoon!

by Beachhousekitchen
2 Kommenttia


Arkeen palaamisen ja onnistuneen Pori Jazz -viikonlopun kunniaksi piti keittää sellainen herkkukeitto, jolla pärjää ainakin pari päivää. Keitto tuntuu paranevan mitä useammin sitä lämmittää! Tähän keittoon tulee pari makua huikeasti lisäävää ainesosaa, eli kylmäsavulohta ja pari lusikkaa smetanaa. Perunoina käytin tädin Imatralta tuomia siiklejä, tulipas muuten paras lohisoppa koskaan!

Pakko jakaa tieto aivan ihastuttavasta leipomosta kakkostiellä väillä Humppila-Forssa, eli pieni leipomo Katriina, jonka löysimme kotimatkalla Porista Kirkkonummelle. Kissanvahtia ilahdutimme leipomon marjapiirailla, jotka olivat maistuneet todella herkullisilta! Kotiin toimme suklaisia muffineita ja perunalimppua, kannattaa pysähtyä jos ohi ajelet 😆

kuppikakku

SE PAREMPI LOHIKEITTO

10 perunaa

3 porkkanaa

1 iso sipuli

1 l vettä

1 kalafondikuutio

2-3 mustapippuria (tai maustepippuria, kummasta tykkää)

2 laakerinlehteä

2 dl kermaa

500 g lohta

150 g kylmäsavulohta

1 rkl sitruunamehua

2 lusikkaa smetanaa

1 rkl voita

tilliä

Keitä kuoritut ja halkaistut perunat, ohuiksi siivutetut porkkanat ja puolitettu sipuli vedessä (lisää myös fondikuutio) lähes kypsiksi. Laita mukaan myös pippurit ja laakerinlehdet. Pilko lohet ja lisää yhdessä kerman kanssa keittoon. Lisää sitruunamehu. Anna poreilla muutaman minuutin ajan. Viimeistele voilla, smetanalla ja tillillä. Tarjoa keiton kanssa tuoretta ruisleipää.

lohikeitto

lohisoppaa

With ♥ from beach house kitchen

 

Lue nämäkin

2 Kommenttia

Outi 20/07/2015 - 18:51

Keitot muuten usein maistuvat paremmilta seuraavana päivänä.
Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/07/2015 - 21:53

Kiitos: ) Sitä ajatteli syövänsä pelkkää salaattia koko kesän, mutta nämä hyytävän kylmät viikot ovat vaatineet kyllä tuhdimpaa evästä! Lämpimämpää heinäkuun jatkoa <3

Vastaa

Kommentoi