Arkeen palaamisen ja onnistuneen Pori Jazz -viikonlopun kunniaksi piti keittää sellainen herkkukeitto, jolla pärjää ainakin pari päivää. Keitto tuntuu paranevan mitä useammin sitä lämmittää! Tähän keittoon tulee pari makua huikeasti lisäävää ainesosaa, eli kylmäsavulohta ja pari lusikkaa smetanaa. Perunoina käytin tädin Imatralta tuomia siiklejä, tulipas muuten paras lohisoppa koskaan!
Pakko jakaa tieto aivan ihastuttavasta leipomosta kakkostiellä väillä Humppila-Forssa, eli pieni leipomo Katriina, jonka löysimme kotimatkalla Porista Kirkkonummelle. Kissanvahtia ilahdutimme leipomon marjapiirailla, jotka olivat maistuneet todella herkullisilta! Kotiin toimme suklaisia muffineita ja perunalimppua, kannattaa pysähtyä jos ohi ajelet 😆
SE PAREMPI LOHIKEITTO
10 perunaa
3 porkkanaa
1 iso sipuli
1 l vettä
1 kalafondikuutio
2-3 mustapippuria (tai maustepippuria, kummasta tykkää)
2 laakerinlehteä
2 dl kermaa
500 g lohta
150 g kylmäsavulohta
1 rkl sitruunamehua
2 lusikkaa smetanaa
1 rkl voita
tilliä
Keitä kuoritut ja halkaistut perunat, ohuiksi siivutetut porkkanat ja puolitettu sipuli vedessä (lisää myös fondikuutio) lähes kypsiksi. Laita mukaan myös pippurit ja laakerinlehdet. Pilko lohet ja lisää yhdessä kerman kanssa keittoon. Lisää sitruunamehu. Anna poreilla muutaman minuutin ajan. Viimeistele voilla, smetanalla ja tillillä. Tarjoa keiton kanssa tuoretta ruisleipää.
With ♥ from beach house kitchen
2 Kommenttia
Keitot muuten usein maistuvat paremmilta seuraavana päivänä.
Mukavaa alkanutta viikkoa!
Kiitos: ) Sitä ajatteli syövänsä pelkkää salaattia koko kesän, mutta nämä hyytävän kylmät viikot ovat vaatineet kyllä tuhdimpaa evästä! Lämpimämpää heinäkuun jatkoa <3