Vahingosta viisastuneena tänä vuonna on kasvamassa tuplamäärä perunaa, viimevuotiset kun olivat niin onnistuneita ja tietysti loppuivat kesken liian aikaisin. Perunaa en juurikaan syö talviaikaan, mutta herkuttelen niillä kesäisin siitäkin edestä!
Yksi hittisalaatti perheessämme jo muutaman vuoden ajan on ollut tillipestolla ja Aura Gold -homejuustolla maustettu perunasalaatti, joka maistuu kylmänäkin. Menee kesän juhlapöydässä ja lisukkeena kalan tai grilliruoan kanssa. Tähän laitetaan aina sitä pikkusen parempaa homejuustoa, Valion Aura Goldia, joka on pehmeämpi ja täyteläisempi kuin normaali aurajuusto. Basilikan sijaan peston maustaa tilli. Mukavia herkutteluhetkiä ja kaunista heinäkuuta!
TILLIPESTO
puntti tilliä
1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä
3-4 rkl raastettua parmesaania
1 rkl sitruunamehua
3/4 dl öljyä
suolaa ja pippuria
Laita tilli, paahdetut pinjansiemenet, parmesaani, sitruunamehu ja öljy monitoimikoneeseen tai yrttisilppuriin ja jauha tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisäksi
1 kg uusia perunoita
suolaa keitinveteen
125 g Aura Gold -sinihomejuustoa
Keitä uudet perunat kypsiksi, anna jäähtyä hetki. Lohko perunat, lisää pieneksi pilkottu sinihomejuusto ja sekoita perunoiden sekaan myös tillipesto. Anna maustua hetki. Tarjoa esim. lohen kanssa.
With ♥ from beach house kitchen
7 Kommenttia
Oi oi, tämä menee kyllä testiin! Itsetehty perunasalaatti on vaan niin hyvää eikä tätä ole edes vaikea tehdä. Kiitos, kun jaoit tämän ohjeen! Mukavaa uutta viikkoa sinulle, Heli-Hannele ♥
Kiitos valtavasti <3 Tämä on jo klassikkoresepti, maistuu aina yhtä hyvältä!
[…] menee ja se oma ykkösresepti taitaa olla homejuustolla ja tilli-pestolla maustettu kesäinen perunasalaatti. Kun tein taannoin taaperolleni perunasosetta, niin itse perunoista jäi sopivasti kuoriosa […]
Voi mikä ihana kesäherkku ♡
Kesällä syödään yksinkertaista, helppoa ja nopeaa – ja saa maistua vielä hyvältäkin!
Ihana, hieman erilainen perunasalaattiresepti! Tätä täytyy testata ehdottomasti.
Kun salaatissa on Auraa, tillipestoa ja perunaa, lopputulos täytyy olla suurta
herkkua, namskis!
Tästä on tullut suosikki ja sitä pitää tehdä muutaman kerran kesässä – yksinkertaisen hyvää!