Maanantain lohtupiirasta, por favor!

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

IMG_8677Tämän piiraan hienompi ‘tekonimi’ oli kylläkin piiras oman kasvimaan sadosta. Kyllä siinä monta juttua omalta kasvimaalta on, mutta juuri tänään, kun monen meistä piti jättää kesälomalaitumet taaksensa ja palata arkirutiineihin, niin nyt oli kyllä tehtävä lohtupiirakkaa maanantain kunniaksi sen enempää nimillä kikkailematta!

Kun eka työpäivä pitkän loman jälkeen on takana, ei varmaankaan haluaisi lähteä heti kauppaan ruokavarastoja täydentämään. Tämä piiras kun on siinä mielessä mainio, että voit hyvin jatkokäyttää viikonlopun grillauksista jäljelle jääneet makupalat ja vaikka jääkaapin perukoilta löytyvät juustoaarteet. Toki sitten kaikki muu mitä ikinä kasvihuoneesi, -maasi tai -istutuksesi tuottavat, ne kelpaavat loistavasti tähän täyteläiseen paistokseen. Meiltä jäi sopivasti eilisestä grillauksesta muutama kanan rintafileepala ja oman sadon sipulia & kesäkurpitsaa, joista täyte sitten pääosin muodostui. Pelastin mukaan parin päivän päästä vanhenevan vuohenjuustopötkön ja mozzarellapallot, ihan hyvin fetajuustollakin olisi saanut kivan suolaisuuden aikaan.

Piiraita tulee tehtyä aika paljon, siksi yritän aina keksiä jonkin uuden jujun. Huomasin että kasvamassa ollut oregano oli jo nupuillaan, Googlettamalla olin aiemmin selvittänyt, että lehdet tulee korjata talteen ennen kukkimista, joten nyt ne pääsivät hyötykäyttöön ja makustamaan tämän herkun pohjataikinaa sekä täytettä. Kun sivelet esipaistoon menevän pohjan pinnalle hieman dijon sinappia, saat mukaan ranskalaista eleganssia ja makua…; )

IMG_8667

POHJA (Halkaisija 27 cm)

100 g voita

2 dl jauhoja

100 g rahkaa

ripaus suolaa

2 tl tuoretta oreganoa

TÄYTE

2-3 kanan rintafilettä

1-2 dl grillattuja vihanneksia (tässä oman sadon kesäkurpitsaa ja sipulia)

1-2 dl kirsikkatomaatteja ja/tai aurinkokuivattuja tomaatteja

1 vuohenjuustotanko tai fetajuustoa

2 mozzarellapalloa raastettuna

1 smetana tai kermaviili

2 kananmunaa

runsaasti basilikaa ja muita yrttejä puutarhasta

ripaus suolaa ja mustapippuria

1 tl dijon sinappia

—-

  1. Laita tehosekoittimeen voi ja jauhot, surauta ryynimäiseksi ja lisää rahka, silputtu oregano ja ripaus suolaa. Jos seos ei mene kasaan ja muutu palloksi, laita kyytipojaksi ½ dl kylmää vettä.
  2. Laita taikinapallo jääkaappiin vähintään ½ tunniksi.
  3. Taputtele pallo vuokaan. Itse tykkään aina laittaa leivinpaperin alle, ei tule valumavaivoja, jos käyttää esim. irtovuokaa. Sivele muotoon leivotun taikinan pohja dijon sinapilla ja esipaista n. 7 minuuttia 200 asteessa.
  4. Ripottele esipaistetun pohjan päälle suikaloidut kanat, kesäkurpitsat, sipulit ja puolitetut kirsikkatomaatit. Lisäsin tähän vielä pari siivua aurinkokuivattua tomaattia. Paloittele vuohenjuusto päälle. Itse tykkään leikata vuohenjuustosta ne kovat kuoret pois…ei tule sitten kovia sattumia suuhun…; )
  5. Sekoita kananmunat, smetana ja raastetut mozzarellat isommassa kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Silppua mukaan reilusti basilikaa, persiljaa, ruohosipulia ja oreganoa. Levitä seos tasaisesti täytteiden päälle.
  6. Paista 180-200 asteessa n. 25 minuuttia.
  7. Nauti pala piirasta, ole iloinen että on vasta maanantai ja niin monta ihanan lämmintä päivää tulossa vielä!

IMG_8669

 IMG_8673

 With ♥ from beach house kitchen.

Lue nämäkin

Kommentoi