Olen ihan hurahtanut maissipastaan. Suosikkini on Lidlin gluteeniton maissispagetti, joka hakkaa loistavalla hinta-laatusuhteellansa kalliimmat kanssasisarensa. Syksyisillä ruoka-alan messuilla pääsin maistamaan Gluto Street Foodin gluteenittomia tuoreravioleja ja koska ne olivat niin hyviä, halusin itsekin kokeilla, onnistuisinko pääsemään miten lähelle alkuperäisiä. Tosin Gluton pastataikinaan oli lisätty myös riisijauhoa, mutta koska sitä ei juuri nyt kotoa löytynyt, lähdin kokeilemaan pastataikinan valmistusta täysjyvämaissijauhoista. Vaikka taikinan työstäminen oli aikaa vievää, niin maku oli sitäkin onnistuneempi.
Kun vielä sain testattavaksi täydelliseksi pasta- ja seurusteluviiniksi luonnehdittua Castillo Murviedro Tempranillo -punaviiniä*, niin lauantai-ilta oli kuin luotu pieneen puuhasteluun ja keskitäyteläisen ja vaniljaisen viinin maisteluun!
PASTATAIKINA
(alkuruokana 4 hengelle, pääruokana 2 hengelle)
3 dl täysjyvämaissijauhoja (esim. Urtekram)
3 kananmunaa
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
TÄYTE
200 g ricottaa
2 dl pinaattia
1 valkosipulin kynsi
1 kananmuna
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
suolaa ja pippuria
KASTIKE
1 dl valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
75 g voita
2 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta
suolaa ja pippuria
1-1/2 dl parmesaania ja persiljaa koristeluun
Laita pastataikinan ainekset monitoimikoneeseen ja anna vaivata 10 minuutin ajan, kunnes taikina on kimmoisaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia. Valmista sillä välin täyte: paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla, jäähdytä ja murskaa veitsellä rouheeksi. Kuullota pinaatti öljyssä ja valkosipulissa, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita jäähtynyt pinaatti, pinjansiemenrouhe ja kananmuna ricotta-juustoon.
Jaa pastataikina kahteen osaan ja kaulitse niistä mahdollisimman ohuet ja pitkät levyt. Jos kodistasi löytyy pastakone, niin saat tasaisen ohuet levyt oman koneen pastateko-ohjeiden mukaisesti. Maissijauhoista tehty pastataikina on haasteellisempi käsitellä kuin normaalista vehnäjauhosta tehty, mutta kaikki se vaivaaminen ja käsityöllä tehdyt valmiit raviolit kyllä palkitsevat tekijän! Varaa maissijauhoja tarpeeksi taikinan käsittelyyn.
Leikkaa pastalevystä n. 4 x 4 cm kokoisia neliöitä tai halkaisijaltaan 3-4 cm pyörylöitä, laita lusikallinen ricotta-pinaattitäytettä keskelle ja nosta toinen levy päälle. Voit sulkea pastatyynyn haarukalla reunat painelemalla. Poista taikinapyörällä/veitsellä ylimääräinen reunataikina. Taikina kuivahtaa nopeasti, joten laita valmiiden ravioleiden päälle kostutettu keittiöliina.
Kastike: kiehauta viini ja lisää kerma. Keitä kokoon ja lisää voi, mausteet ja sitruunan kuori. Vatkaa kuohkeaksi.
Keitä raviolit runsaassa, suolalla maustetussa vedessä n. 5 minuutin ajan. Tarjoa kastikkeen kanssa, ripottele pinnalle parmesaania ja silputtua persiljaa.
* Yhteistyössä Fondberg Oy. Suositusviini: Castillo Murviedro Tempranillo 13,29€/1.5 l.
With ♥ from beach house kitchen
1 Kommentti
[…] halusin kokeilla miten gluteeniton pasta onnistuu. Olen aiemmin tehnyt maissijauhosta ravioleja ja olihan se aikamoista näpertelyä. Mitenkäköhän osasin ennustaa oikein, että tällä […]