Mätimoussetuulihatut

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

Kuohkea ja  jumalaisella mätimoussella täytetty tuulihattu on suosikkialkupalamme, jolla on käännytetty monta ennakkoluuloista tämän taivaallisen herkun ystäviksi. Tuulihattujen teko ei ole vaikeaa, ehkä se vaatii pari eri harjoituskertaa ja niksin sisäistämistä, mutta lopputulos palkitsee. Kun saat pellin uuniin, niin älä kurki sinne välillä. Taikina säikähtää herkästi voimakasta ovien paukuttelua ja ryskettä, joten paistumisen aikana rauhoitu ja ota lempeät 15 minuutin päivätorkut. Melkein uskallan taata, että nämä loppuvat ensimmäisenä juhlapöydästä.

MÄTIMOUSSETUULIHATUT (20 kpl, gluteeniton, laktoositon)

2 ½ dl vettä

50 g laktoositonta voita

2 dl jauhoja (Semperin Fin Mix-gluteenitonta jauhoa)

3 kananmunaa

1 tl kuivattua tilliä

½ tl leivinjauhetta

Täyte:

100 g kirjolohen mätiä

1 dl maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphian laktoositon)

1 dl laktoositonta smetanaa

1 tl sitruunanmehua

½ pieni punasipuli

suolaa ja mustapippuria

Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Sekoita seokseen jauhot, kuivattu tilli ja leivinjauhe. Vatkaa voimakkaasti esim. puuhaarukalla kunnes taikina sekoittuu ja siitä muodostuu kiinteä pallo. Jäähdytä n. ½ tuntia. Vatkaa sitten sähkövatkaimella kananmunat yksitellen seokseen ja pursota pellille ruusukkeita. Paista n. 20 minuuttia 200 asteessa. Valmista täyte: leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, smetana, sitruunamehu ja mausteet. Valuta mäti siivilässä ja lisää juustomassaan. Jäähdytä ja leikkaa terävällä veitsellä tuulihattu auki. Nostele täyte sisään ja laita hattu takaisin. Koristele esim. tillinoksilla. Mätimoussetuulihatut lautasella

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi