Miniblinit ja lohi-mätiruukku

by Beachhousekitchen
2 Kommenttia

Oluesta blini kuohkea ja maukas – kokeile näitä helppoja miniblinejä vaikka tulevan viikonlopun joululahjojen paketoimistalkoiden suupaloiksi. Suurena kylmäsavulohen, smetanan, punasipulin ja mädin ystävänä varastoin tämän blinien täytesetin kerroksittain kannelliseen purkkiin, jossa maut mehevöityvät ja saan lusikalla kauhottua sopivan täytekombinaation blinini päälle. Jokaisen elementin voi toki tarjoilla erikseen pikkukulhoista, mutta tällaisesta söpöstä hillopurkista tarjoiltuna se on niin vaivatonta ja sopisikin hyvin evääksi retkelle talviseen luontoon!

LOHI-MÄTIRUUKKU

150 g kylmäsavulohta

100 g kirjolohenmätiä

1 punasipuli

120 g smetanaa

nippu tilliä

Leikkaa lohi pieniksi siivuiksi, valuta mäti ja silppua punasipuli. Vaahdota smetana ja leikkaa tilli silpuksi. Lado kerroksittain tarjoiluastiaan tai erikseen jokainen ainesosa pieniin kulhoihin.

MINIBLINIT (16-18 kpl)

1 1/2 dl maitoa

11 g kuivahiivaa

1 tl hunajaa

1 dl tattarijauhoja

1 dl Semperin Fin mix-jauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja

1 dl olutta

1 muna (keltuainen ja valkuainen eroteltuna)

1/2 dl sulatettua voita

1/2 tl suolaa

voita paistamiseen

Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja hunaja. Lisää jauhot ja anna turvota huoneenlämmössä  n. tunti. Lisää olut, keltuainen, voisula ja suola. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele taikinaan. Paista miedolla lämmöllä paistinpannulla miniblinejä  (n. 4-5 cm halkaisijaltaan) ja tarjoile lohi-mätiherkun kanssa.

Lohimätiruukku ja blinisetti  Lohimätiruukku ja miniblinejä

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

2 Kommenttia

Tiia 09/12/2014 - 16:34

ooh ooh, kuola valuu. Tätä on saatava ja PIAN. Ihanaa päivää. <3

Vastaa
beachhousekitchen 10/12/2014 - 08:50

Kaunista keskiviikkoa! Blineille on aina tilaa, varsinkin näille minikokoisille…; )

Vastaa

Kommentoi