Minikokoiset feta-pinaatti alkupalaquichet

by Beachhousekitchen
1 Kommentti

Rakastan pieniä, kauniiksi väkerrettyjä alkupaloja ja sormisyötäviä.  Cocktailpaloiksikin kutsuttuja ihanuuksia teen melkein poikkeuksetta, kun meille tulee vieraita. Tervetulojuoma alkupaloineen on myös hauska jäänsärkijä ja tunnelman luoja. Parhaimmassa tapauksessa jo tässä vaiheessa minisyötävien herkullisuus saa vieraat päästämään nautinnon huokauksia ja aah…miten hyviä huudahduksia!

Itse voisin vaikka elää cocktailpaloilla, niitä voi syödä ja maistella kymmentä erilaista, vähän sama idea kuin tapaksissa. Nyt esittelen yhden tämän kesän alkupaloista, joita voi tehdä etukäteen, pakastamisenkin kestävät, jos isommat juhlat tulossa ja paljon tehtävää!

 

MINIKOKOISET FETA-PINAATTI ALKUAPALAQUICHET (60 kpl)

Pohja:

200 g voita

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl raastettua parmesan juustoa

1/4 tl suolaa

1/ dl kylmää vettä

Täyte:

100 g fetajuustoa

1 smetana tai creme fraiche

2 kananmunaa

10-15 pinaatinlehteä tai 1 dl pakastepinaattia sulatettuna

mustapippuria

———

  1. Tee pohjataikina ensin jääkaappiin tekeytymään. Nypi voi ja jauhot, lisää parmesan raaste ja suola. Tarpeen mukaan lisää kylmää vettä jotta saat aikaan kiinteän taikinapallon. Itse tykkään tehdä piirastaikinan tehosekoittimessa, tulee valmista alle minuutin ja kädet kiittävät!

  2. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Itse käytän surutta sauvasekoitinta, jotta täyte  olisi tasaista, melkein juoksevaa, helpompi kaataa minikokoisiin taikinakuppeihin.

  3. Itse käytän minipiiraiden valmistuksessa teflonpäällystettyä raakasuklaamuottia, tulee juuri sopivankokoisia (halkaisija n. 3 1/2 cm). Isojen piirakoiden sijaan en esipaista näitä, vaan kun olen painellut taikinan muottiin, kaadan nokkakannulla täytteen kuppiin ja laitan heti uuniin.

  4. Paista 200 asteessa n. 10-13 minuuttia uunin tehoista riippuen.

Menossa uuniin

 

Valmiita coctailpaloja tulee tästä ohjeesta 60 kpl: käyttämässäni muotissa 12 reikää, joten nopeasti laskettuna viisi kertaa kuppien täyttö, paisto, nopea viilennys, valmiiden kippaus ja uusien täyttö…Helpompi olisi jos näitä muottivuokia olisi pari kolme varastossa, niin voisi jo täytellä toista kun yksi satsi uunissa. Näiden alkupalojen maku kyllä voittaa käytännöllisyyden…; )  Jonkunhan mielestä olisi helpompi pyöräyttää peltipiirakka, mutta voi kun nämä minikokoiset vaan ovat niin paljon söpömpiä, ja ainakin meillä myös lapsivieraille maistui!

 

Valmiit_muokatu

 

With ♥ from beach house kitchen.

 

 

 

Lue nämäkin

1 Kommentti

Punajuuri-vuohenjuusto miniquichet | Beach house kitchen 03/10/2015 - 20:58

[…] Yksi iso ravintola-annos vai monta pienempää makuelämystä? Olen ehdoton pikkusuolaisten ja alkupalojen ystävä, ravintolan listoilta saatan tilata pelkkiä alkuruokia. Sillä estää helpoiten annoskateuden synnyn, ja mikä pettymys olisikaan, jos se ainoaksi annokseksi valittu pääruoka ei olisikaan hyvä. Yksi oma suosikki itsetehdyistä alkupaloista on miniquiche, suupalan kokoinen minipiiras. Blogissa jo yksi versio pinaatin ja fetajuuston ystäville, klikkaa tästä. […]

Vastaa

Kommentoi