Kertaalleen haudatut, mutta kovasti takaisin toivotut jutut ansaitsevat kyllä toisen tulemisen: tervetuloa tauolta kuukauden ruokahaaste, jossa jokin raaka-aine tai teema sai ruokaa rakastavat kilpailemaan keskenänsä kahdeksan vuoden ajan kunniasta ja tietysti hyvien reseptien kehittämisen halusta! Hannan soppa -blogin Hanna ja Kokit ja Potit – bloggaaja Hannele elvyttivät runsaan palautteen vuoksi tämän perinteen ja nyt kolmen vuoden tauon jälkeen haastetaan taas kaikki ruokaintoilijat kehittelemään uusia ja ennennäkemättömiä reseptejä.
Oma ruokablogi osallistui vuosina 2014-16 ahkerasti ruokahaasteisiin ja uskoisin, että niiden johdosta blogi saikin lyhyessä ajassa paljon lukijoita. Tutustuin muihin bloggaajiin ja sain mahtavia uusia kamuja elämääni! Voitto ei todellakaan ole tärkeintä, mutta olihan se kihelmöivää seurata äänestystilannetta, voittaakin joskus ja saada potkua miettiä entistä parempia ruokareseptejä. Ruokahaaste vuosimallia 2019 ei etsi yhtä parasta, vaan on enemmänkin yhteisöllinen, hyvän mielen haaste, joka motivoi kokeilemaan mm. mitä jostakin aivan uudesta raaka-aineesta voisi syntyä. Kun kukaan ei voita, kaikki voittavat! Kuka tahansa voi osallistua kuukauden ruokahaasteeseen, ei tarvitse olla bloggaaja. Sosiaaliseen mediaan reseptikuva kannattaa toki jakaa tunnisteella #kuukaudenruokahaaste. Kiva seurata miten moni innostuu kunkin kuukauden raaka-aineesta tai teemasta!


Ainesosat:
1 appelsiini
1 pallo laadukasta mozzarellaa
1/2 pieni punasipuli
1 rkl murskattua pistaasipähkinää
salaattiversoja esim. silmusalaatti
suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä
Ohje:
- Kuori appelsiini ja "nylje" lohkoista hedelmäliha pois ja poista kalvo.
- Valuta mozzarella ja siivuta punasipulia niin paljon annokseen kuin tahdot.
- Asettele appelsiinilohkot salaatinversojen kanssa lautaselle, laita mozzarella keskelle.
- Pirskottele päälle laadukasta oliiviöljyä.
- Ripottele päälle murskatut pistaasipähkinät ja mausta suolalla ja mustapippurilla.


Sitrukset ovat helmikuun teemana ja niistä valmistui jo tammikuussa fantastisen hyvä veriappelsiini-halloumisalaatti. Nyt appelsiinit pääsivät alkuruokaan yhdessä mozzarellan kanssa. Ai että miten hyvää! Toimii kyllä lounaanakin, mutta näkisin tämän salaatin italialaistyyppisen pitkän illallisen alkupalana kenties ennen cannelloneja tai pizzaa.
Helmikuun ruokahaasteen merkeissä ovat kyntensä teroittaneet ja huh miten hienot reseptinsä jo valmistaneet ja julkaiseet seuraavat blogit:
Gluteenittomat Crepes Suzette letut – Hannan soppa
Veriappelsiini Gin Tonicit – Liemessä
Suolaan säilötyt veriappelsiinit – Vaimomatskuu
Mitä sinä valmistaisit sitruksista?


8 Kommenttia
Menee testiin!
Monena vuonna olen säilönyt oliiviöljyyn ja suolaan sitruunoita, tänä vuonna kokeilin hieman erilaisella reseptillä säilöä suolaan klementiinejä. Ovat vielä tekeytymässä muutaman viikon. Viimevuotisesta purkista olen juuri kaivellut säilöttyjä sitruunoita kanan kaveriksi ja salaattiin. Taivaallista!
Jäänpä odottamaan tuota kokeilua ja sen tuloksia : )
Auringolta näyttääkin 😊 todella kaunis ja hyvät makuyhdistelmät.
Raikkautta ja kauneutta pöytään : )
Niin upean salaatin olet loihtinut. Värikäs ruoka herättää aina kiinnostukseni <3
Itse tekisin, ehkä jonkin jälkkärin!
Ihanaa iltaa sinulle Heli ja leppoisaa alkavaa viikkoa <3
Kiitos Outi! Ihanaa viikonloppua <3
Oi miten ihana salaatti, just mun makuun🍊Kiva kun ruokahaaste tuli takaisin, sitä olikin ikävä
Samaa mieltä, kiva saada haasteita bloggaajan elämään!