Oliko se niin, että nyhtöpossu on jo niin viime kautta, kun taas nyhtökana odottaisi vielä läpimurtoansa? Hurjimmat veikkaukset taitavat ennakoida nyhdettyä tofua tulevaksi the ruoaksi. Meillä uunissa pitkään haudutettu kana, pulled chicken, teki suuren hyppynsä keittiöömme vasta tänä vuonna.
Kanasta ei todellakaan tule kuivaa, kun sen kypsentää runsaassa maustekastikkeessa. Ohjeen taikinasta tulee 20 pientä minipitaleipää, johon alla oleva täytteen määrä riittää hyvin. Toimii grillijuhlissa hyvin alkupalana, jonka voi valmistaa ja täyttää etukäteen. Lisukkeiksi paistoimme runsaasti punasipulia, kastikkeina Hellmann’sin majoneesi ja Sriracha-kastike. Pitaleivät jäävät usein kalpean vaaleiksi, mutta me pariloimme ne täytettyinä grillissä, jolloin ne saivat kauniit ja ruokahalua kiihdyttävät vauhdiraidat kylkeensä. Täydellisen hyviä!
NYHTÖKANA
500 g broileria (3 isoa rintafilettä)
1 lohkottu sipuli
2 valkosipulinkynttä
Kastike
2 dl kanalientä
2 dl barbeque-kastiketta (American BBQ sauce hickory)
1 prk tomaattipyreetä
1 rkl hunajaa
1 rkl paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria
cayennejauhetta
——
Asettele kanan rintafileet ja sipulit kannelliseen uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Paista ensimmäiset puoli tuntia 200 asteessa ja seuraavat kaksi tuntia n. 125 asteessa. Revi haarukalla säikeiksi ja täytä pitaleivät.
PITALEIVÄT
(20 minikokoista suupalaa tai 10 isompaa)
3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl hunajaa
1/2 tl oreganoa
1 tl suolaa
6 dl jauhoja
——
Kun saat kanan rintafileet uuniin, valmista taikina. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, hunaja ja oregano. Alusta jauhot mukaan ja lisää suola. Anna kohota tunnin ajan. Jaa taikina 20 osaan ja pyöritä pulliksi. Kaulitse pullat litteiksi pitaleiviksi. Anna vielä kohota puolisen tuntia. Paista 250 asteessa 5-7 minuuttia. Pitaleivät pullistuvat uunissa. Ole tarkka ajan kanssa, sillä pitaleivistä tulee helposti kovia, jos ne ovat yliajan uunissa.
Jos teet pitaleivät valmiiksi esim. juhliin, saat ne lämmitettyä kätevästi grilliparilassa ennen tarjoilua. Väriä pintaan ja suupala kohti ääntä!
Kuka saa ensimmäisen minipitaleivän? Vieraina olleet kummipojatkin tykkäsivät!
With ♥ from beach house kitchen
9 Kommenttia
[…] makeaa, vaikka makeanperso muuten olen. TOP10 reseptejä näiden kolmen vuoden aikana ovat olleet nyhtökana-pitaleivät, gluteeniton ja maidoton voileipäkakku, proteiinipitoinen kasvispasta, gluteenittomat […]
[…] mukaisesti lihaton! Pitaleivät kannattaa ehdottomasti tehdä itse, oma resepti alla yksi blogin suosituimmista ja ihan sieltä alkuajoilta. Toivottavasti tykkäät […]
Kiitos reseptistä. Teimme nyhtökanaburgereita ja olivat vallan maukkaita 🙂
Mahtavaa kuulla! Tämä on kyllä suosikkiresepti meilläkin : )
[…] olutmiehen tyyliin. Näin syntyi herkullisia nyhtökanaburgereita, joiden reseptistä kiitän Beach House Kitchen […]
[…] suosituin resepti on syyskuussa 2014 julkaistu nyhtökanaresepti. Kesävieraille rakkaudella valmistettu ruoka on yhä kuukaudesta toiseen kolmen luetuimman […]
[…] jäi uunissa haudutettua erittäin hyvää nyhtökanaa, jonka halusin hyödyntää johonkin ihan uuteen ruokaan. Sallin itselleni joskus, ehkä kerran […]
[…] kannattaa tehdä hyväksi testatulla ohjeella, klikkaa tästä, kun aikaa on useita tunteja. Oikotie oivallisiin nautintoihin käy valmisnyhtötuotteiden kautta, […]
[…] mainiosti myös pienet katkaravut. Lisukkeeksi voi keittää riisiä, valmistaa pitaleipiä (ohje tässä) tai syödä sellaisenaan. Tämä on niitä ruokia, joihin helposti jää koukkuun ja tätä […]