Omput hyötykäyttöön: pari välipalavinkkiä

by Beachhousekitchen

Ihania omenia jääkaapit täynnä, mutta nahistuvat ja ruskistuvat liian nopeasti. Mitä tehdä niistä? Kun ei kerta kaikkiaan ihan joka päivä voi herkutella voisilla ja siirappisilla piirailla ja tarte tatineilla, niin on mietittävä jotakin terveellisempää. Itse olen tällä viikolla kokeillut omenaa vaikka mihin. Korvasin joka-aamuisen smoothieni sisältämän banaanin omenilla ja niin rakenne kuin makukin olivat kyllä kohdillaan. Kuntoilijan omena-rahka-kananmunaletuissa taas paistaminen pannulla ja letun kääntäminen ei onnistunut, joten kippasin lopun taikinan pieneen vuokaan ja paistoin omenapannarin!

OMENA-PINAATTI-AVOCADO SMOOTHIE

1/2 avocado

2-3 omenaa pilkottuna

1 nyrkillinen pinaatinlehtiä

1 dl rahkaa

1/2 limen kuori ja mehu

1-2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa

1 dl marjoja

1 tl raastettua inkivääriä

1 tl minttua

Laita ainekset blenderiin ja nauti!

smoothie

 OMENAPANNARI

2-3 omenaa

1 dl rahkaa

2 kananmunaa

3 rkl gluteenitonta kaurajauhoa

1 tl raastettua inkivääriä

ripaus suolaa

1/2 tl leivinjauhetta

Surauta ainekset sekaisin blenderissä tai sauvasekoittimella. Paista leivinpaperilla vuoratussa vuoassa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Anna levätä hieman ennen leikkausta. Halusin piristää sateista päivää leikkaamalla piparimuotilla sydämenmuotoisen pancakesin ja koristelemalla tuoreella viikunalla ja mintulla. Kokeilin myös miten chia-siemenet reagoivat kreikkalaiseen jugurttiin: aika tömäkkä koostumus, jota piti loiventaa pisaralla luomuhunajaa. Terveellistä herkkua!

omena-inkivääri pannukakku

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi