Tänä syksynä on kivasti myös kotimaisia ruokaohjelmia tarjolla, viimeisimpänä aloin seuraamaan Koko Suomi leipoo – sarjaa. Hyväntuulisessa leivontaohjelmassa kilpailijat joutuivat parisen viikkoa sitten valmistamaan porkkanakaurarieskoja, joiden tekeminen ei ollutkaan niin yksinkertaista. Rieskojen teko nimittäin vaati taitoa ja tekniikkaa. Aina oppii televisiostakin uutta, sillä en tiennytkään, että on joku ns. oikea ja tekninen tapa valmistaa noita mahdottoman hyviltä tuoksuvia ja maistuvia lättysiä, omassa keittiössä rieskat kun ovat jonkin sortin hävikkiruokaa. Rieskojen resepti vaihtelee sen mukaan, mitä on esim. viikonlopulta sattunut jäämään. Parhaimmat rieskaset syntyvät perunamuusin jämistä, nyt niihin tuli tämän ohjelman myötä myös porkkanaa mukaan.
Hiivan sijaan käytin kohotukseen leivinjauhetta ja resepti muotoutuikin aika omannäköiseksi, jätin mm. juustoraasteen pois. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Onko sinulla joku tietty tapa tai tyyli valmistaa rieskoja?
Koska porkkana on niin POP varsinkin perheen pienimmän mielestä, niin porkkanasoseesta valmistui näppärästi hummustyylinen levite. Oi mitä herkkua ja tällä setillä on aika terveellistäkin potkaista uusi viikko käyntiin!
PERUNARIESKA: n. 3 dl perunamuusia 1 dl kaurahiutaleita tai kaurapuuroa 1 1/2 dl jauhoja esim. graham-, hiivaleipä- tai vehnäjauhoa 1 dl porkkanaraastetta 1 kananmuna 1 tl leivinjauhetta 1 tl suolaa voiteluun voisulaa PORKKANAHUMMUS: 3 dl keitettyä porkkanaa lohkoina 1 tl tahinia 1 valkosipulinkynsi 1 tl hunajaa 1/2 tl juustokuminaa 1/2 tl timjamia ripaus suolaa ja mustapippuriaAinesosat:
Ohje:
With ♥ from beach house kitchen
9 Kommenttia
Ihanan näköiset rieskat,nyt kyllä tekee mieli tehdä tuollaisia:) Kiitos ohjeesta Heli,ja mukavaa viikkoa:)
Oikein perinteistä & niin maistuvaa – ehkä tämä on trendiruokaa joku päivä : )
Oi jestas miten herkullisen näköisiä rieskoja, kuola valuu ja tahtoisin napata ainakin kaksi tuosta kuvasta. Pakko varmaan keittää muussia, että saan itsekin leivottua näitä herkkuja. Mukavaa päivän jatkoa ja varohan liukkaita <3.
Kiitos, varotaan. Juuri nyt sataa lunta, takassa tuli ja maistuisi iltapalaksi rieskanen jos toinenkin!
Äh miten herkullisen näköisiä rieskoja! <3 Nappasin ohjeesi talteen, kiitos inspiraatiosta.
Ihanan lumista viikkoa, tällainen lohturuoka maistuu juuri nyt : )
Ooh ihana miten erilaista herkkua! Maistuisi kyllä mullekin. <3 Kaunista päivää Heli ihanuus <3
Porkkanahummus oli yllättävän hyvää, suosittelen : )
Minun rieskoihin ei myöskään tule hiivaa, mutta taikinaan tulee muussin kaveriksi kananmunaa.
Perunarieskat on ihan parhaita!
Mukavaa alkanutta viikkoa Heli!