Perunarieskaa & porkkanahummusta

by Beachhousekitchen

Tänä syksynä on kivasti myös kotimaisia ruokaohjelmia tarjolla, viimeisimpänä aloin seuraamaan Koko Suomi leipoo – sarjaa. Hyväntuulisessa leivontaohjelmassa kilpailijat joutuivat parisen viikkoa sitten valmistamaan porkkanakaurarieskoja, joiden tekeminen ei ollutkaan niin yksinkertaista. Rieskojen teko nimittäin vaati taitoa ja tekniikkaa. Aina oppii televisiostakin uutta, sillä en tiennytkään, että on joku ns. oikea ja tekninen tapa valmistaa noita mahdottoman hyviltä tuoksuvia ja maistuvia lättysiä, omassa keittiössä rieskat kun ovat jonkin sortin hävikkiruokaa. Rieskojen resepti vaihtelee sen mukaan, mitä on esim. viikonlopulta sattunut jäämään. Parhaimmat rieskaset syntyvät perunamuusin jämistä, nyt niihin tuli tämän ohjelman myötä myös porkkanaa mukaan.

Hiivan sijaan käytin kohotukseen leivinjauhetta ja resepti muotoutuikin aika omannäköiseksi, jätin mm. juustoraasteen pois. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Onko sinulla joku tietty tapa tai tyyli valmistaa rieskoja?

Koska porkkana on niin POP varsinkin perheen pienimmän mielestä, niin porkkanasoseesta valmistui näppärästi hummustyylinen levite. Oi mitä herkkua ja tällä setillä on aika terveellistäkin potkaista uusi viikko käyntiin!

perunarieska

perunarieskaa

PERUNARIESKA JA PORKKANAHUMMUS

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

PERUNARIESKA:

n. 3 dl perunamuusia

1 dl kaurahiutaleita tai kaurapuuroa

1 1/2 dl jauhoja esim. graham-, hiivaleipä- tai vehnäjauhoa

1 dl porkkanaraastetta

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

voiteluun voisulaa

 

PORKKANAHUMMUS:

3 dl keitettyä porkkanaa lohkoina

1 tl tahinia

1 valkosipulinkynsi

1 tl hunajaa

1/2 tl juustokuminaa

1/2 tl timjamia

ripaus suolaa ja mustapippuria

Ohje:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa liikaa.
  2. Taputtele jauhotetuin käsin leivinpaperille 9-10 kekosta ja painele ne litteiksi.
  3. Voit pistellä haarukalla rieskoihin reiät, paista 250-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia.
  4. Levite: laita keitetyt porkkanat ja muut ainesosat korkeaan astiaan ja aja sauvasekoittimella soseeksi.
  5. Voitele rieskat voisulalla ja tarjoa porkkanahummuksen kanssa.

perunarieska

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

9 Kommenttia

Jael 25/10/2017 - 14:44

Ihanan näköiset rieskat,nyt kyllä tekee mieli tehdä tuollaisia:) Kiitos ohjeesta Heli,ja mukavaa viikkoa:)

Vastaa
Beachhousekitchen 25/10/2017 - 21:06

Oikein perinteistä & niin maistuvaa – ehkä tämä on trendiruokaa joku päivä : )

Vastaa
Sari/Saaran lautasella 24/10/2017 - 13:01

Oi jestas miten herkullisen näköisiä rieskoja, kuola valuu ja tahtoisin napata ainakin kaksi tuosta kuvasta. Pakko varmaan keittää muussia, että saan itsekin leivottua näitä herkkuja. Mukavaa päivän jatkoa ja varohan liukkaita <3.

Vastaa
Beachhousekitchen 25/10/2017 - 22:27

Kiitos, varotaan. Juuri nyt sataa lunta, takassa tuli ja maistuisi iltapalaksi rieskanen jos toinenkin!

Vastaa
Riitta 24/10/2017 - 10:39

Äh miten herkullisen näköisiä rieskoja! <3 Nappasin ohjeesi talteen, kiitos inspiraatiosta.

Vastaa
Beachhousekitchen 25/10/2017 - 22:36

Ihanan lumista viikkoa, tällainen lohturuoka maistuu juuri nyt : )

Vastaa
Tiia K 24/10/2017 - 08:27

Ooh ihana miten erilaista herkkua! Maistuisi kyllä mullekin. <3 Kaunista päivää Heli ihanuus <3

Vastaa
Beachhousekitchen 25/10/2017 - 22:45

Porkkanahummus oli yllättävän hyvää, suosittelen : )

Vastaa
Outi 23/10/2017 - 19:30

Minun rieskoihin ei myöskään tule hiivaa, mutta taikinaan tulee muussin kaveriksi kananmunaa.
Perunarieskat on ihan parhaita!
Mukavaa alkanutta viikkoa Heli!

Vastaa

Kommentoi