Rautarouvan voimasalaatti

by Beachhousekitchen

Kun väsyttää, puhti on poissa tai edessä vaikeita haasteita, niin käynnistäpä päiväsi rautaisten rouvien (tai herrojenkin) rautaisen rouhealla salaatilla. Sopii myös lounaaksi, välipalaksi ja kyllä tämä dinnerin alkuruokanakin menisi. Helppo tehdä, ainoastaan uppomunien keitto vaatii hieman enemmän tekniikkaa, mutta siitä havainnollistava kuvasarja alla.

PINAATTI-PEKONI-AVOCADO-UPPOMUNA SALAATTI

tuoretta pinaattia

100 g pekonia

1 avocado

kananmuna

1-2 rkl pekaani- ja saksanpähkinöitä

persiljaa

suolaa ja mustapippuria

—–

Huuhdo pinaatit, paahda pekonisiivuja uunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia. Valuta valmiit siivut talouspaperin päällä. Siivuta avocado. Tee uppomuna näin:

Uppomunan valmistus_step_by _step

Ota kahvikuppi ja asettele reilu pala kelmua suuaukkoon kuppimaisesti (1). Riko kananmuna kelmuttuun kuppiin, mausta suolalla ja pippurilla (2). Sulje kelmu tiiviiksi nyytiksi kierittämällä tai solmi kiinni solmulla (tässä tapauksessa kelmua on oltava reilusti yli kupin reunojen) (3). Upota pussit kiehuvaan veteen ja anna olla keskiteholla 5 minuuttia, jos haluat medium valuvan (4). Jos teet uppomunat ilman kelmua niin keittoaika on lyhyempi n. 3 minuuttia (5). Nosta valmiit nyytit lautaselle ja avaa varovasti kelmu (6).

Jos et ole aiemmin kokeillut uppomunan valmistusta, niin nyt on sen aika. Kelmun kanssa keittäminen on vaan niin paljon helpompaa kuin perinteisesti kierteisen etikkaveden ja irtonaisen kananmunan kanssa kikkailu. Lopuksi kokoa salaatti lautaselle ja ripottele pähkinöitä ja persiljaa koko komeuden päälle.

Uppomuna_valmis

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

1 Kommentti

HÄRKISTÄ, PINAATTILETTUJA JA UPPOMUNIA | Beach house kitchen 05/12/2016 - 10:17

[…] kannattaa valmistaa näin. Kelmun sisässä onnistuvat aina. Kuvauksellisiahan nämä eivät ole, mutta maku […]

Vastaa

Kommentoi