Mansikkafanina innostuin heti, kun sain kutsun mansikkahaasteeseen, jossa Pipsa Hurmerinta ja Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto* etsivät maistuvinta mansikkareseptiä. Ruokabloggarit haastettiin kehittelemään ja toteuttamaan herkullisen ja terveellisen mansikan ympärille aterian alku-, pää- ja jälkiruokineen. Oma menukokonaisuus alkoi hahmottumaan aika nopeasti, se on kesäinen, kevyt ja raikas, sopivasti mansikkainen!
Tämä menu on myös gluteeniton ja jälkiruokana vanha kunnon maitokiisseli toimi tänä pannacottien ja bruleiden aikana mainiosti! Makustellaan mansikoilla niin kauan kuin satoa riittää, toivottavasti saa hieman pakastimeenkin, sillä talviaamujen smoothie saa kyllä erikoispiristyksen ja -makeutuksen parista mehevästä suomalaisesta mansikasta! Mansikkaisen makeita hetkiä 😆
MANSIKKAGAZPACHO JA VUOHENJUSTOTOAST
kahdelle
10 kypsää mansikkaa
1/4 vesimelonia
2 tomaattia
1 suippopaprika
1 pieni sipuli
5 cm pätkä kurkkua
ripaus Tapasco-kastiketta tai cayennepippuria
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Toastit
4 siivua gluteenitonta paahtoleipää (esim. Fria)
50 g vuohenjuustoa
4 isoa mansikkaa
hunajaa
mustapippuria
Gazpacho: Pilko vihannekset pienemmiksi ja aja mausteiden kanssa tehosekoittimessa tasaiseksi. Anna viilentyä. Tarkista maku.
Toastit: Levitä vuohenjuusto paahtoleipien päälle ja ohuiksi siivuiksi leikatut mansikat. Makeuta ja mausta halutessasi hunajalla ja mustapippurilla. Laita toinen siivu paahtoleipää päälle. Paahda voileipägrillissä tai pannulla, leikkaa kolmioiksi.
MANSIKKA-CHILI LOHI
kaksi lohifileetä (á n. 200 g)
marinadi:
1 rkl Sweet chili-kastiketta
4 mansikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl balsamicoa
mustapippuria
—
korianteria
lisukkeeksi salaattia ja/tai uunissa paahdettuja kasviksia
Aja kaikki marinadin ainesosat sauvasekoittimella sileäksi. Voitele lohifileet marinadilla ja anna maustua muutaman tunnin ajan. Grillaa tai paista pannulla. Tarjoile korianterin, salaatin ja/tai uunikasvisten kanssa.
MAITOKIISSELIÄ, MANSIKOITA JA VALKOSUKLAATA
kahdelle
5 dl täysmaitoa
1 1/2 rkl perunajauhoja
2-3 rkl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 keltuainen
Sekoita kylmään maitoon perunajauhot ja sokerit. Sekoita koko ajan, varo polttamasta pohjaan. Anna kiehahtaa. Lisää keltuainen ja sekoita voimakkaasti liedellä parin minuutin ajan. Siivilöi ja kaada annoskulhoihin. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä. Tarjoa mansikoiden ja valkosuklaarouheen kera.
*Herkulliset mansikat saatu haastekisaan osallistuessa
With ♥ from beach house kitchen
7 Kommenttia
[…] Kesällä mansikka-ja tomaattisesongissa maistuu kuuman sosekeiton sijaan kylmä gazpacho! […]
Toi mansikkagazpacho vuohenjuustotoastien kanssa herätti mielenkiinnon. Kuullostaa ja näyttää todella hyvälle!
Kiitos. Se olikin aika hauska kombinaatio, toimi todella hyvin! Nyt pitää nauttia mansikoista niin kauan kuin satoa riittää <3
Ihana menu! en itse harmi kyllä ehtinyt osallistumaan kisaan kun se osui kesälomalle mutta kiva seurata mitä kaikkea ihanaa te muut osallistujat keksitte 🙂 onnea kisaan!
Kiitos, ihana oli haastekin! Minäkin ehdin saada reissujen takia mansikat vasta pari päivää sitten ja nyt viime tipassa osallistuminen kehiin! Ihan mahtavia reseptejä oli tullut, kun katselin tuolta TOp100:sta, aika kova taso kyllä : )
Vuohenjuusto-mansikka leivät menee kokeiluun.
Suosittelen! Mansikka taipuu kyllä moneksi, olen parina päivänä vetänyt kunnon överit tuoreista mansikoista ja voih…ne vaan maistuvat niin hyviltä!