Pipsan mansikkahaaste & kesäinen kolmen ruokalajin menu!

by Beachhousekitchen
7 Kommenttia

Pipsan mansikkahaaste

Mansikkafanina innostuin heti, kun sain kutsun mansikkahaasteeseen, jossa Pipsa Hurmerinta ja Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto* etsivät maistuvinta mansikkareseptiä. Ruokabloggarit haastettiin kehittelemään ja toteuttamaan herkullisen ja terveellisen mansikan ympärille aterian alku-, pää- ja jälkiruokineen. Oma menukokonaisuus alkoi hahmottumaan aika nopeasti, se on kesäinen, kevyt ja raikas, sopivasti mansikkainen!

Tämä menu on myös gluteeniton ja jälkiruokana vanha kunnon maitokiisseli toimi tänä pannacottien ja bruleiden aikana mainiosti! Makustellaan mansikoilla niin kauan kuin satoa riittää, toivottavasti saa hieman pakastimeenkin, sillä talviaamujen smoothie saa kyllä erikoispiristyksen ja -makeutuksen parista mehevästä suomalaisesta mansikasta! Mansikkaisen makeita hetkiä 😆

MANSIKKAGAZPACHO JA VUOHENJUSTOTOAST

kahdelle

10 kypsää mansikkaa

1/4 vesimelonia

2 tomaattia

1 suippopaprika

1 pieni sipuli

5 cm pätkä kurkkua

ripaus Tapasco-kastiketta tai cayennepippuria

1 rkl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

Toastit

4 siivua gluteenitonta paahtoleipää (esim. Fria)

50 g vuohenjuustoa

4 isoa mansikkaa

hunajaa

mustapippuria

Gazpacho: Pilko vihannekset pienemmiksi ja aja mausteiden kanssa tehosekoittimessa tasaiseksi. Anna viilentyä. Tarkista maku.

Toastit: Levitä vuohenjuusto paahtoleipien päälle ja ohuiksi siivuiksi leikatut mansikat. Makeuta ja mausta halutessasi hunajalla ja mustapippurilla. Laita toinen siivu paahtoleipää päälle. Paahda voileipägrillissä tai pannulla, leikkaa kolmioiksi.

gazpacho

MANSIKKA-CHILI LOHI

kaksi lohifileetä (á n. 200 g)

marinadi:

1 rkl Sweet chili-kastiketta

4 mansikkaa

1 rkl soijakastiketta

1 tl balsamicoa

mustapippuria

korianteria

lisukkeeksi salaattia ja/tai uunissa paahdettuja kasviksia

Aja kaikki marinadin ainesosat sauvasekoittimella sileäksi. Voitele lohifileet marinadilla ja anna maustua muutaman tunnin ajan. Grillaa tai paista pannulla. Tarjoile korianterin, salaatin ja/tai uunikasvisten kanssa.

mansikka chili lohi

MAITOKIISSELIÄ, MANSIKOITA JA VALKOSUKLAATA

kahdelle

 5 dl täysmaitoa

1 1/2  rkl perunajauhoja

2-3 rkl ruokosokeria

1 tl vaniljasokeria

1 keltuainen

Sekoita kylmään maitoon perunajauhot ja sokerit. Sekoita koko ajan, varo polttamasta pohjaan. Anna kiehahtaa. Lisää keltuainen ja sekoita voimakkaasti liedellä parin minuutin ajan. Siivilöi ja kaada annoskulhoihin. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä. Tarjoa mansikoiden ja valkosuklaarouheen kera.

maitokiisseli

*Herkulliset mansikat saatu haastekisaan osallistuessa

With ♥ from beach house kitchen

 

Lue nämäkin

7 Kommenttia

LISÄÄ KASVIKSIA RUOKAVALIOON - MELKEIN HUOMAAMATTA! | Beach house kitchen 17/03/2017 - 13:57

[…] Kesällä mansikka-ja tomaattisesongissa maistuu kuuman sosekeiton sijaan kylmä gazpacho! […]

Vastaa
Sofia 13/07/2015 - 13:21

Toi mansikkagazpacho vuohenjuustotoastien kanssa herätti mielenkiinnon. Kuullostaa ja näyttää todella hyvälle!

Vastaa
admin 14/07/2015 - 07:54

Kiitos. Se olikin aika hauska kombinaatio, toimi todella hyvin! Nyt pitää nauttia mansikoista niin kauan kuin satoa riittää <3

Vastaa
52wksofdeliciousness (@52weeks_annemi) 12/07/2015 - 11:41

Ihana menu! en itse harmi kyllä ehtinyt osallistumaan kisaan kun se osui kesälomalle mutta kiva seurata mitä kaikkea ihanaa te muut osallistujat keksitte 🙂 onnea kisaan!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 12/07/2015 - 13:41

Kiitos, ihana oli haastekin! Minäkin ehdin saada reissujen takia mansikat vasta pari päivää sitten ja nyt viime tipassa osallistuminen kehiin! Ihan mahtavia reseptejä oli tullut, kun katselin tuolta TOp100:sta, aika kova taso kyllä : )

Vastaa
Outi 12/07/2015 - 10:49

Vuohenjuusto-mansikka leivät menee kokeiluun.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 12/07/2015 - 13:37

Suosittelen! Mansikka taipuu kyllä moneksi, olen parina päivänä vetänyt kunnon överit tuoreista mansikoista ja voih…ne vaan maistuvat niin hyviltä!

Vastaa

Kommentoi