Yksi iso ravintola-annos vai monta pienempää makuelämystä? Olen ehdoton pikkusuolaisten ja alkupalojen ystävä, ravintolan listoilta saatan tilata pelkkiä alkuruokia. Sillä estää helpoiten annoskateuden synnyn, ja mikä pettymys olisikaan, jos se ainoaksi annokseksi valittu pääruoka ei olisikaan hyvä. Yksi oma suosikki itsetehdyistä alkupaloista on miniquiche, suupalan kokoinen minipiiras. Blogissa jo yksi versio pinaatin ja fetajuuston ystäville, klikkaa tästä.
Kerroin jo aiemmin, että olen etsimässä uutta järjestelmäkameraa, kun entinen jo yli 3 -vuotias vanhus vetelee viimeisiään ja tarkennus ei enää toimi. Sain blogiyhteistyössä Sonylta testilainaan Sony Alpha A5100 järjestelmäkameran. Kuvien laadussa on kyllä huomattava ero. Instagramiin (@beachhousekitchen) olen lataillut myös parhaimpia otoksia. Kamera on pienikokoinen, siinä on optinen vakauttaja, joka vähentää käsien tärinästä johtuvia epätarkkuuksia. Ja mikä parasta, kuvien lataaminen kameralta puhelimeen ja tietokoneeseen sujuu langattomasti. Plussaa myös kameran pienestä koosta. Testiajalla taisin jo menettää sydämeni tälle mallille, vieläkö pitäisi testata muita syksyn uutuuksia vai tehdä jo ostopäätös?
MINIQUICHET (15-20 kpl)
Pohja
100 g voita
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl tattarijauhoa
1 munankeltuainen
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte
1 punajuuri
1 tl kuivattua timjamia tai timjamin oksia
1 rkl oliiviöljyä
100 g tuorejuustoa
100 g vuohenjuustoa
ripaus suolaa ja pippuria
1 kananmuna
pinjansiemeniä
hunajaa
Nypi pohjan jauhot ja rasva muruksi, lisää kananmunan keltuainen. Tee palloksi, kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa täytteen valmistumisen ajan.
Pilko punajuuri paloiksi ja laita uuniin paahtumaan timjamin ja öljyn kanssa tunniksi. Sekoita tuorejuustoon puolet vuohenjuustosta (jätä puolet piiraiden pinnalle), kananmuna ja mausteet. Pilko punajuuri pieniksi lohkoiksi ja lisää tuorejuustomassaan. Painele taikina minipiirakkavuokiin ja jaa täyte piiraille. Murustele loppu vuohenjuusto pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Ripottele valmiiden piiraiden päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja loraus hunajaa.
4 Kommenttia
[…] Minikokoiset punajuuri-vuohenjuusto quichet vievät hieman aikaa, kun jokainen käsityönä vuokaan muotoillaan, mutta kyllä nämä aika elegantteja pikkusuolaisia ovat, eikös? Taikinan voi tehdä myös levypiiraaksi ja leikata veitsellä neliön muotoisiksi cocktailpalasiksi. […]
[…] Minikokoiset punajuuri-vuohenjuusto quichet […]
Hih en kestä näitä ruokiasi, pakahdun joka kerta. Kaunista, herkullista ja erilaista, tämä on maailman ihanin ja paras ruokablogi! (Pikkuserkkuni ruokablogin kanssa yhdessä:)
Kiitos Tiia kauniista sanoistasi. Ihanaa joulunodotusta!