Rapsakat krepit, karamellisoitua omenaa & gorgonzolaa

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

Sunnuntai-iltapäivä, myöhään venynyt brunssi, naurua ystävien seurassa, lasi kuohuvaa ja jälkiruoaksi kreppejä. Nam! Niistä on viikon paras päivä tehty. Näiden kreppien juju on riisijauho, joka tekee niistä rapeat ja täysin gluteenittomat. Mausta tinkimättä. Myöskin omenoiden karamellisointi on astetta terveellisempi, fariinisokerin sijaan niissä on käytetty intiaanisokeria.

Valmis kreppi

 

GLUTEENITTOMAT KREPIT (6-7 kpl)

3 dl maitoa tai vichyä

2 munaa

2 dl riisijauhoja

1/2 dl sulatettua voita

1/2-1 tl suolaa

luomusitruunan raastettua kuorta n. 1 rkl

KARAMELLISOIDUT OMENAT

6 omenaa

3 rkl voita

3 rkl intiaanisokeria

ripaus kanelia

100 g gorgonzolaa tai muuta laadukasta sinihomejuustoa

Vatkaa munat nesteeseen, lisää riisijauhot, jäähdytetty voisula, suola ja sitruunan kuori. Älä säikähdä, vaikka taikina on koostumukseltaan melkein kuin vettä, se pysyy kuitenkin hyvin koossa ja letut paistuvat nopeasti ihanan ohuiksi ja rapsakoiksi. Anna taikinan levähtää hetki. Kuori sillä välin omenat ja pilko ne pieniksi lohkoiksi. Sulata voi, lisää sokeri ja kaneli, sekoita kunnes sokeri sulaa ja seos on tasaista. Lisää omenalohkot ja pyörittele niitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Nosta liedeltä ja pilko sekaan gorgonzola-juusto. Paista krepit voissa. Laita kreppien sisälle omena-gorgonzola-seosta ja taittele kauniiksi viuhkaksi. Koristele esim. raastetulla sitruunankuorella ja granaattiomenan siemenillä. Ihanaa sunnuntaita!

Kreppi ylhäältä käsin

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi