Beach housen oma nimikkopizza-sarja jatkuu. Seaside lady sai eilen uuden haastajan! Jos haluat tietää mikä ihmeen seaside lady, klikkaa aiempi pizzapostaus tästä. Sain lukijatoiveen tehdä pizzan punajuuresta ja vuohenjuustosta. Nopean googlailun tuloksena oli ilmiselvää, ettei se todellakaan ole mikään uusi yhdistelmä; bloggaajakaarti oli ehtinyt duunata näistä mitä upeampia juttuja. Lähdinkin ideoimaan jotakin uutta, eli jollakin tavalla syöntiystävällisempää, silti näitä kahta raaka-ainetta yhdistävää ja jollakin uudella lisätäytteellä vahvistettua pizzaa. Pienen testailun jälkeen syntyi uusi rakkauteni, red goddess, joka kätkee sisällensä kolme salaisuutta.
Salaisuus 1: Aloita pizzan valmistaminen jo edellisiltana. Todellakin. Maussa, rakenteessa ja leivottavuudessa on PALJON eroa, jos teet taikinan jääkaappiin ‘kohoamaan’ ja leivot sen vähintään 20 h myöhemmin.
Salaisuus 2: Tee tomaattikastikkeen sijaan punajuurikastike uunissa paahdetuista punajuurista, sipuleista ja yrteistä. Minun punajuurikammo talttui sinä päivänä muutama vuosi sitten kun keksin lyödä tuon sormet maalaavan juureksen paloiksi, öljyn ja hunajan kanssa uuniin paahtumaan maukkaaksi ja syötävän pehmeäksi. Nam mitä herkkua niiden etikkapunajuurten sijaan! Niin toimin nytkin, eli tein uunissa paahdetuista hunajaisista punajuurista sileän pyreen, jonka levitin pizzan pohjalle. Sen voi tehdä jo edellisenä iltana, samalla kun teet pizzataikinan.
Salaisuus 3: Jos et ole vielä kokeillut kananmunaa yhtenä täytteenä pizzassa, tämä on oiva hetki siihen. Antaa lisämakua, väriä ja proteiineja! Suosi aina vähintään vapaan kanan munia, mieluiten luomua! Eettisyys edellä, makukin parempi.
Eli no more secrets, tässä ohje kahteen pizzakiven kokoiseen pizzaan:
TAIKINA
2 dl kylmää vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
liraus hunajaa
ripaus suolaa
3 1/2 -4 dl jauhoja
2 rkl öljyä
Sekoita nesteeseen hiiva ja loput ainesosat. Alusta 5-10 minuuttia ja laita jääkaappiin ainakin yön yli. Ota pari tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön.
PUNAJUURIKASTIKE
isohko punajuuri
sipuli
2 valkosipulinkynttä
timjamin oksa
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1-2 dl vettä
Pilko punajuuri ja sipuli, lisää muut ainesosat uunivuokaan. Laita sen verran vettä etteivät punajuuri ja sipuli pääse kuivahtamaan. Paahda n. 1 tunti 200 asteessa, kunnes punajuuri kypsää. Jäähdytä hieman ja aja sauvasekoittimella pyreeksi.
RED GODDESS (2 kpl)
1 prk smetanaa
punajuuripyree (ylläolevan ohjeen mukaan)
4-5 dl raastettua juustoa
200 g vuohenjuustoa
2 kananmunaa
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
hunajaa, mustapippuria, oreganoa
rucolaa tai muuta salaattia
Leivo pizzapohjat valmiiksi ja levitä täytteet juuri tässä ylläolevassa järjestyksessä, eli ensin smetana (notkista ensin), sitten punajuuripyree jne. Tee keskelle pizzaa pieni kolo, johon rikot kananmunan. Paista pizzakiven päällä uunin täydellä teholla 8-10 minuuttia. Ripottele paahdetut pinjansiemenet, hunaja ja haluamasi mausteet valmiin pizzan päälle. Aistikasta makunautintoa!
With ♥ from beach house kitchen