SALAATTIKRANSSI: PUNAJUURTA, LOHTA JA SINIHOMEJUUSTOA

by Beachhousekitchen
4 Kommenttia

Kranssi sopii myös joulupöytään, nyt se tehtiin punajuuresta, lohesta ja sinihomejuustosta. Maistuisiko tämä sinunkin joulupöydässäsi?

Kun näin Bistroemon herkullisen punajuuri-homejuustopaistoksen reseptin, niin tuota satumaisen herkullista yhdistelmää oli kokeiltava myös lohen kanssa. Hieman kevyempänä versiona, mutta silti täynnä makua ja rakenteita.

Annos on helppo koota alkupalaksi tyyliin jokaiselle omansa tai sitten sen voi tehdä isolle tarjottimelle jättikokoisena kranssina. Punajuurta on mukana kahdella tapaa valmistettuna: rapeina sipseinä ja uunissa paistettuina lohkoina. En oikein osaa päättää kumpi makupari on se jumalaisempi: punajuuri-vuohenjuusto vai punajuuri-sinihomejuusto – onneksi ei tarvitsekaan, sillä jouluna voi punajuurta syödä kummankin kaa! 

salaattikranssi

salaatikranssi

SALAATTIKRANSSI

Kranssi sopii myös joulupöytään, nyt se tehtiin punajuuresta, lohesta ja sinihomejuustosta. Maistuisiko tämä sinunkin joulupöydässäsi? Kun näin Bistroemon herkullisen punajuuri-homejuustopaistoksen reseptin, niin tuota… Alkuruoat ja pikkusuolaiset SALAATTIKRANSSI: PUNAJUURTA, LOHTA JA SINIHOMEJUUSTOA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1,2 kg punajuuria (mausteeksi kuivattua timjamia, ruokaöljyä, suolaa ja mustapippuria)

400 g lohta (kylmäsavu/graavi)

200 g sinihomejuustoa

1-2 puskaa salaattia/versoja

TARTARKASTIKE:

1 1/2 dl majoneesia (esim. Hellmann's maustamaton)

1 rkl sinappi-kurkkusalaattia

2 kaprista silputtuna

1 tl sitruunamehua

ripaus suolaa ja mustapippuria

Ohje:

  1. Tee tartarkastike maustumaan sekoittamalla kaikki ainesosat kulhossa.
  2. Kuori ja lohko 2/3 punajuurista (1 punajuuri 4 osaan) ja laita ne uunivuokaan. Päälle 1 rkl öljyä, kuivattua timjamia, suolaa ja mustapippuria.
  3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes ovat sopivan kypsiä.
  4. Tee 1/3 punajuurista rapeita sipsilastuja: siivuta terävällä juustohöylällä tai mandoliinilla punajuuret siivuiksi ja ripottele niille hieman suolaa.
  5. Levitä siivut leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 150-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä ja rapeutua kunnolla ennen käyttöä.
  6. Leikkaa lohi sopiviksi annospaloiksi tai ruusukkeiksi.
  7. Leikkaa sinihomejuusto ja pese salaatti.
  8. Kokoa salaattikranssi ja tarjoa tartarkastikkeen kanssa.

salaattikranssi

salaattikranssi

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Outi 19/12/2017 - 18:39

Onpa herkullisen näköinen kranssi, syötävän kaunis sanoisin 🙂
Ihanaa tiistaita Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 28/12/2017 - 07:06

Ruoka saa olla kaunista ja joskus voi hieman pipertääkin : )

Vastaa
Tuula / Tuula's life 19/12/2017 - 13:36

Onpa kiva ohje ja herkulliset ainekset. Tätä voisi kokeilla illanistujaisiin.
Kiitos vinkistä. Ja nuo kuvat, ne ovat niin kauniit!
Ihanaa joulunodotusta <3

Vastaa
Beachhousekitchen 28/12/2017 - 07:07

Tässä oli kyllä niin hyvät maut ja laadukkaat elementit, herkkua loppuvuotta!

Vastaa

Kommentoi